Přihlášení psa/ trvalé bydliště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10030
9.5.22 12:35
@Russet píše:
Sbíráš i moč?

Z travniku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
9.5.22 12:36
@Wani píše:
A na to je nejaka vyhlaska?

Ne, zadna takova povinnost neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.5.22 12:36
@Wani píše:
No v Brne taky, mela jsem sebou psa uz na vysoke a platila jsem poplatek u rodice, kde jsem mela roky TP. :nevim:

Tak ono to asi jinak nejde než na trvalé bydliště. Protože přechodné neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.5.22 12:37
@mag píše:
Ne, zadna takova povinnost neexistuje.

No ja si to myslim take :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.5.22 12:41

@Russet jako že obec myje chodníky od psí moči? Jinak moč nesbírám, ale taky nenechávám psy očůrávat rohy baráku, atd..Psi močí na trávník.

• Citovat
  • Upravit
53518
9.5.22 12:45
@kocourGarfield píše:
@Russet jako že obec na vesnici myje chodníky od psí moči? Jinak moč nesbírám, ale taky nenechávám psy očůrávat roky baráku, atd..Psi močí na trávník.

Tak jezdí ta cisterna na chodníky.
Trávník - položila bys tam deku s miminkem? Tam, kam víš, že denně tečou litry psí moči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.5.22 12:47

@Russet položila :lol: A dokonce to dítě i mám :lol: Stejně jako si položím deku doma na zahradu.

U nás žádná cisterna po chodníku nejezdí kvůli psům. Max. uklizi obrubníky, což by dělali i bez psů.
A poplatky, I když nižší než třeba v Brně, platím taky :lol:

Když už jsme u toho tak netuším, proč neplatí poplatky majitelé volně chodících koček.
Ta kočka to jistě po sobě neuklidí :lol:

Příspěvek upraven 09.05.22 v 12:51

• Citovat
  • Upravit
53518
9.5.22 12:50
@kocourGarfield píše:
@Russet položila :lol: A dokonce to dítě i mám :lol: Stejně jako si položím deku doma na zahradu.U nás žádná cisterna po chodníku nejezdí kvůli psům. Max. uklizi obrubníky, což by dělali i bez psů.

Na vlastní zahradě ti kálí jen vlastní pes. Ptám se, jestli bys položila v klidu mimino pod okna paneláku, kde se zastaví několikrat denně třeba 70 psů. Tolik jich totiž u nás odhadem na sidlišti je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.5.22 13:01

@Russet pak je to o nějaké vyhlášce, jejíž dodržování by někdo měl kontrolovat, pokud máte hodně prsů, tak existuje možnost vyhradit psům venčíci plochy.
Jinak já nevím kolik psů kde kadí a čůrá u vás, ale netuším proč by na to měli doplácet ti, kteří třeba ty h.po psech u vás pravidelně uklízí :nevim:
Když ti tvá městská část zavede pašálně poplatek za úklid dětských hřišt, protože je potřeba tam uklízet nepořádek, tak asi taky nebudeš skákat radosti, když Tvé dítě bude pořádné a nebo ani na hřiště chodit nebude. Navíc by jsi to mohla platit 3× dráž, když máš 3 děti :lol:

Příspěvek upraven 09.05.22 v 13:10

• Citovat
  • Upravit
53518
9.5.22 13:04
@kocourGarfield píše:
@Russet pak je to o nějaké vyhlášce, jejíž dodržování by někdo měl kontrolovat, pokud máte hodně prsu, tak existuje možnost vyhradit psům venčíci plochy.
Jinak já nevím kolik psů am kde kadí a čůrá, ale netuším proč by na to měli doplácet ti, kteří třeba ty h.po psech u vás pravidelně uklízí :nevim:
Když ti tvá městská část zavede pausalne poplatek že úklid dětských hřišt, protože je potřeba tam uklízet nepořádek, tak asi taky nebudeš skákat radosti, když Tvé dítě bude pořádné že. Navíc by jsi to mohla platit 3× dráž, když máš 3 děti :lol:

Platí se za svoz odpadů, to by asi u nás neprošlo. Ale na vývěsce u každého hřiště je, aby tam lidi po sobě uklízeli. Sama syna cepuju, aby co mu upadne, sebral. Říkám to i ostatním, aby to dali do koše. Zamést písek mi nedělá problém, ale otázka je, kolik vteřin to uhrabané a uklizené vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.5.22 13:12

@Russet jo, chápu, taky nemám problém vzít pytel a v okolí dětského hřiště to uklidit.

Já psala o paušálních poplatcích za úklid dětských hřišť. A nevím proč by se to mělo platit z peněz za svoz komunálního odpadu. Ty ho za děti platíš nějak víc?

• Citovat
  • Upravit
10030
9.5.22 18:17
@kocourGarfield píše:
@Russet položila :lol: A dokonce to dítě i mám :lol: Stejně jako si položím deku doma na zahradu.

U nás žádná cisterna po chodníku nejezdí kvůli psům. Max. uklizi obrubníky, což by dělali i bez psů.
A poplatky, I když nižší než třeba v Brně, platím taky :lol:

Když už jsme u toho tak netuším, proč neplatí poplatky majitelé volně chodících koček.
Ta kočka to jistě po sobě neuklidí :lol:

Příspěvek upraven 09.05.22 v 12:51

Kolikrat ty steny obch. cavaji ozrali chlapi :lol: A v parku zase stromy a kere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.22 22:05

No abych se vyjádřila, pardon nestíhám. Úřad mi opravdu sdělil, že poplatek za psa musím platit v místě trvalého bydliště, jinak to prostě nejde. Paní mi dokonce na to řekla i zákon. :roll: tak díky všem za odpovědi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.22 22:07

@kocourGarfield očipovat psa nechala již paní od které pejska kupují :kytka: čip ale není zaregistrován, což udělám já :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová