Přijde o řidičák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5040
11.2.18 22:49
@Anonymní píše:
@zumzum Dneska jsme to resili cely den s tatou (jeho bracha) a ten se nakonec sebral a zavolal mu, ze by se mel nad celou veci zamyslet, aby nekomu nahodou neublizil a pak toho nelitoval a strejda se na nej rozerval, co si to dovoluje, ze ma vse pod kontrolou. Tata po nem chtel jmeno obvodaka a samozrejme mu ho nerekne, at se do niceho neplete a jestli jo, tak na nej poda trestni oznameni za pomluvu ( je to trochu ma.or), jo a letos mu bude 74.

No tak z toho trestního oznámení bych si nic nedělala, to je ptákovina a výkřik do tmy :D No a my můžeme jen doufat, že se ani jemu, ani okolí nic nestane, než půjde na další kontrolu, kde mu (doufejme) řídit zakáží. Jo a ještě dotaz, co ta teta? Ona souhlasí s jeho omezenou schopností řídit? Nevadí jí jezdit s ním? Ptali jste se v soukromí na její názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
12.2.18 10:08

Jo jestli je mu letos 74 bude potrebovat potvrzeni nove a pokud sejeho stav beh tech poslednich dvou let rapidne zhorsil tak to snad nedostane. Ovsem mezi nami pokud to je ma.or jak pise zakladatelka pak je mozne ze bude ridit vesele dal i bez potvrzeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
12.2.18 10:16
@Anonymní píše:
Ja do toho uplne nevidim, ale kartu ZTP si vyridil cca pul roku po tom, co se vratil z nemocnice a zacal se jakz takz rozchazet. Jezdi s nim teta a dava mu pozor na cestu, obcas jede i sam. Jde mi o to, jak by se to dalo resit, samotny se mi to moc nelibi, kdyz ho vidim, nechci bonzovat, auto potrebujou, ale tohle je moc.

Holt ho bude muset někdo vozit. Že mu radí teta je taky alarmující. Nechtěla bych je potkat na silnici. Můj otec vrátil řidičák sám a já ho sice mám, ale nejezdím, bo mám zůžené prostorové viděnía nechci mít nikoho nevinného na svědomí. My jezdili s tátou 5 let a to jsme kolikrát pro něj jeli 150km. Jinak 20-40km jedna cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.2.18 10:18

Kdybych chtěla být ošklivá, tak nabonzuju SPZ policajtům na místní služebně. Řešení je, aby tetu a strejdu vozil někdo jiný - příbuzní, soused, taxík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.2.18 10:25
@Knihomyš píše:
Kdybych chtěla být ošklivá, tak nabonzuju SPZ policajtům na místní služebně. Řešení je, aby tetu a strejdu vozil někdo jiný - příbuzní, soused, taxík…

Vědět, že někdo takový jezdí u nás po silnici, tak bonzuju. Mám strach o sebe, o svoje děti a o každýho, kdo na tu silnici vleze. Pracovala jsem na benzínce a několikrát jsem volala policii, když jsem měla pocit, že dotyčný je pod vlivem. A spletla jsem se jen jednou.

• Citovat
  • Upravit
9243
12.2.18 10:28

@Knihomyš A co by s tím asi policajti udělali, pokud má platný řidičák a nic neprovedl…
Obvodní asi úplnou pravdu taky nepřizná..Podle mě se s tím nedá dělat nic, snad mu to dojde. Náš otec taky jezdil do vyššího věku, až jednoho dne najel na obrubník, jak už hůř viděl..Pak to nakonec sám vzdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.2.18 10:39

@Konnny No, tak pokud nemá potvrzení od obvoďáka (nevěřím, že dostane potvrzení na ŘP někdo s necitlivostí nohou a nepohyblivým krkem), tak de facto platný řidičák nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
12.2.18 11:15
@Knihomyš píše:
@Konnny No, tak pokud nemá potvrzení od obvoďáka (nevěřím, že dostane potvrzení na ŘP někdo s necitlivostí nohou a nepohyblivým krkem), tak de facto platný řidičák nemá…

Manžel musel mít potvrzení od 50. bo jezdil občas pracovně. Dnes je mu 68 a nikdo ho po celou dobu nechtěl vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.2.18 11:19

@arada Tak já to nevím až tak přesně jak to funguje, ale co je mi známo, od 65 let je třeba mít k platnému ŘP každoroční schválení od obvoďáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.2.18 11:23

Tak jak to chápu tak 65, pak 68 a pak každé dva roky? A potvrzení mít u sebe spolu s ŘP a techničákem.

https://www.cspsd.cz/…ke-prohlidky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.2.18 11:39

@arada Když je vše OK, není důvod kontrolovat, potíž je, když to OK není (což mi připadá přesně jako tenhle případ). Po mně nechtěl nikdo vidět za těch ca 7 let, co aktivně řídím, řidičák - a věřím, že kdyby byl problém, tak ho mít musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
12.2.18 17:59
@Konnny píše:
Tak jak to chápu tak 65, pak 68 a pak každé dva roky? A potvrzení mít u sebe spolu s ŘP a techničákem.https://www.cspsd.cz/…ke-prohlidky

Chapes to uplne spravne. To znamena ze dostal pitvrzeni v 72letech. A bude li mu letos 74 tak bude muset mit nove. Doslo li za ty dva roky k vyrazne zmene zdravotniho stavu nemel by ono potvrzeni dostat.

A mas pravdu i s tim ze dostane li to potvrzeni a nic neudela pak ani policajti s tim nic nezmuzou. Jim neprislusi hodnotit zdravotni stav. To ma delat ten praktik.

V praxi pak muzes narazit na to ze i kdyz nebude mit potvrzeni muze presto ridit. Stejne jako ridi spousta lidi prestoze meji ridicak zabaveny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.18 21:02

@zumzum to je fakt a tim, ze mu bude 74 v zari, tak ma jeste dost casu to bud rozchodit a nebo nakonec vzdat.

• Citovat
  • Upravit
24002
13.2.18 17:13
@Anonymní píše:
@zumzum to je fakt a tim, ze mu bude 74 v zari, tak ma jeste dost casu to bud rozchodit a nebo nakonec vzdat.

Jenže v tomto případě nejde o to, jestli to za víc jak půl roku rozchodí, ale jestli je způsobilý řídit. Podle tvého popisu není a měl by být soudný a neřídit. To je celé, copak si neuvědomuje, co může způsobit? No tak ten odvoz zajistí někdo jiný, ne všichni starší a nemocní řídí auto. Pokud strýc toto nechápe, měla by zakročit rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
14.2.18 08:45
@arada píše:
Jenže v tomto případě nejde o to, jestli to za víc jak půl roku rozchodí, ale jestli je způsobilý řídit. Podle tvého popisu není a měl by být soudný a neřídit. To je celé, copak si neuvědomuje, co může způsobit? No tak ten odvoz zajistí někdo jiný, ne všichni starší a nemocní řídí auto. Pokud strýc toto nechápe, měla by zakročit rodina.

Psala ze jeji otec - bratr dotycneho- to zkousel na nej apelovat. Chtel i jmeno PL ale to.mu odmitl dotycny odmitl sdelit. Zene to. nejspis nevadi jinak by se od nej nenechavala vozit. Ja s tebou souhlasim ze clovek by mel mit jistou miru sebereflexe ale kdyz ji nema tak se bohuzel neda v tuto chvili vic delat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat