Přijde o řidičák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24002
14.2.18 08:58

@zumzum OK,ale v tomto případě, když jezdí za každou cenu bych přitvrdila a šla ho nahlásit na policii. Pokud dotyčnému chybí soudnost, nic jiného se dělat nedá. Vlastním řidičák 35 let, docela dlouho jsem dojížděla autem do práce a policajti mě stavěli asi 3×.Na to se spoléhat nedá a co si kdo veme na dědkovi, když ho zmrzačí nedej bože zabije. Zákon schválnosti je, že na nehodu většinou doplatí nevinní. Je potřeba to pánovi pořádně vysvětlit. Věřím, že to mnohdy jde pomalu, než to pochopí, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
14.2.18 10:18

@arada
Co udela policajt? Nic. Pokud ma doposud platne lekarske opravnenik rizeni a neudelal prestupek pak nevim co by mu mohli udelat… nevim jestli je v jejich pravomoci donutit ho k drivejsi lekarske kontrole. Oni nejsou opravneni hodnotit zdravotni stav…

Nechapej me spatne ja znovu opakuji ze nekomu takovemu bych razitko nedala jen si. myslim ze v tomto okamziku jsou oficialni cesty jak mu zabranit ridit dost slepe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
14.2.18 17:38

@zumzum můžou mu odebrat řidičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.2.18 18:12

Já myslím, že v případě pochybností, můžou nařídit přezkoumání zdravotního stavu. Pokud by za volantem chytili někoho se slepeckou holí, těžko ho nechají řídit další rok jen proto, že má platnou zdravotní prohlídku. Prostě ztratil zdravotní způsobylost.

• Citovat
  • Upravit
2628
14.2.18 20:01

@Janli
To. jedine- ze by meli pravomoc naridit prohlidku. Sami oni nemuzou hodnotit. zdravotni stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
14.2.18 20:02
@arada píše:
@zumzum můžou mu odebrat řidičák

Na zaklade ceho…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
14.2.18 20:10
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, citlivá věc. Můj strýc je po těžké operaci krční páteře nějaký rok a půl, špatně se pohybuje, špatně chodí do schodů, má sníženou citlivost nohou od kotníků k prstům. Vyřídil si kartu ZTP, má parkovací místo. Moje otázka zní: může ho někdo nařknout z toho, že by neměl řídit? Je pravda, že i hlavou špatně otáčí, je mu 70.

Může řídit, ale musí k tomu mít upravené auto. pokud nemá cit v jedné noze, tak buď automat, nebo invalidní úpravu. Pohyblivost hlavy/krku, nemusí být problém pokud hýbe natolik, aby se na křižovatce rozhlédl a dokázal mít přehled. Pokud se neotočí dozadu, to by být problém neměl, ale musí být schopný se orientovat podle zrcátek.

V tomhle případě asi doporučím zeptat se na nějaké neziskovce, nebo pracovišti kde pomáhají invalidům, pro podrobnější informace jak a co upravit a připravit, aby teda mohl řídit, pokud mu to zdravotní stav dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
14.2.18 20:26
@Janli píše:
Já myslím, že v případě pochybností, můžou nařídit přezkoumání zdravotního stavu. Pokud by za volantem chytili někoho se slepeckou holí, těžko ho nechají řídit další rok jen proto, že má platnou zdravotní prohlídku. Prostě ztratil zdravotní způsobylost.

Omlouvám se že to tu tak spamuju, ale z nějakého důvodu mi utekla část debaty.

Ano mohou mu zakázat dál jezdit, pokud má pohybové omezení, výrazné na které má invalidní, měl by tomu mít uzpůsobené auto. Invalidní úpravy.

Pokud ho „načapou“ policisté, zkutečně mu mohou zakázat pokračovat v jízdě a mohou dát pobídku k přešetřen zdravotního stavu.

Navíc až později v debatě jsem zjistila že mu jeho žena musí radit, jako tohle už za volantem opravdu být nemůže, kdyby jen zdravotně, čert to vem, to se dá dohnat na technice. Ale tohle je vážně nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
16.2.18 22:22

Zakladatelko, odkud pán je? U nás bude od 1. března jezdit taxi za 20kč jízda. Zbytek ceny bude dotovat město. Naše město je malé, asi 11000obyvatel a prý už to v mnoha městech funguje.Co si tak zjistit, jestli ve městě tato služba existuje.Taxi je určeno pro seniory k dopravě k lékaři a zpět a to i z přidružených obcí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
17.2.18 13:16
@arada píše:
Zakladatelko, odkud pán je? U nás bude od 1. března jezdit taxi za 20kč jízda. Zbytek ceny bude dotovat město. Naše město je malé, asi 11000obyvatel a prý už to v mnoha městech funguje.Co si tak zjistit, jestli ve městě tato služba existuje.Taxi je určeno pro seniory k dopravě k lékaři a zpět a to i z přidružených obcí..

No hlavni problem bych videla v tom ze stryc sam nevidi na svem stavu nis spatneho. Na nalehani rodiny aby to prehodnotil reagoval vyhruzkami s trestnim oznamenim. Dost pochybuju ze on sam.bude ochoten jezdit nejakym taxikem i kdyby za dvacku…a nasilim ho do nej taky neposadis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
17.2.18 17:03

@zumzum To je hodně špatný, fakt bych zkusila protiútok, obzvlášť, když on sám takle vyskakuje. Možná bych zašla za jeho praktickou lékařkou, vše ji řela a zeptala se, co máte dělat. Jeho chování se mi nezdá normální. Ten člověk nemůže být v pořádku po psychické stránce. Začněte jednat, nebo to fakt špatně dopadne. Nevím, jestli byl tak tvrdohlavý vždycky, ale mě přijde, že má alzhajmra, bo tito lidé jsou útoční. Takle nemocná byla tchyně mé sestry a bylo to s ní výživný, to ti povím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
17.2.18 18:18

@arada
Jen pripomenu ze nejsem zakladatelka :) ta uz tu dlouho nebyla. Psala.ze bratr toho stryce chtel znat jmeno praktika a to mu stryc nerekl. Zkusenisti s alzheimerovou chorobou mam taky pekne zblizka :lol: muze to tak byt. A muze to byt jen nekdo kdo fakt nema nahled. Mam zkusenost s tchanem ktery byl po. mrtvici. Levou polovinu tela mel.mene pohyblivou vcetne nohy. A ridil :( nenechal se presvedcit ze leva ovkadajici spojku je dulezita. Nastesti se spravil rychle a nestihl nikomu ublizit ale zurila jsem… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
17.2.18 18:38

@zumzum Aha,to se omlouvám, četla jsem jen ten poslední(tvůj) přízpěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
17.2.18 21:36

@arada
V pohode :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.18 17:00

Ahoj holky, tady zakladatelka..bohužel se strýcem není řeč žádná a po tom, co jsme mu to s tátou řekli, se vztahy ochladily ještě víc. On je hrozný šovinista a narcis, celý život ředitel v různých státních podnicích, takže když se mu řekne, že by mohl něco dělat špatně má na krku žalobu. Nicméně jezdí a jezdit bude. Je mi to líto a doufám, že nikomu neublíží.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat