Přijde o řidičák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přijde o řidičák?
Ahoj holky, chci se jen zeptat přítel překročil rychlost a dostal pokutu 500Kč, ale jelikož máme malé dítě neměli jsme na konci měsíce peníze na zaplacení, jelikož bysme neměli co jít…takže pokutu poslal na účet o dva dny později. Pokuta mu byla druhý den vrácena, okamžitě jsme poslali odvolání, že máme malé dítě a vysvětlení. Co se může stát, seberou mu papíry?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@alienkaa neseberou
nezadali jste špatně číslo účtu? jinak by se to nevrátilo. Můžete zaplatit i složenkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za to mu určitě papíry neseberou, myslím že se nic neděje. Možná jste to poslali na špatný účet nebo ho napsali špatně, proto Vám to vrátili. Jinak to vybírá Celní úřad a ten je povinen jakoukoli platbu přijmout i pozdní. Za pozdní platbu si myslím že tam ani žádná sankce není. Nejlépe tam zavolat a domluvit se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude se to řešit správním řízením a pokuta bude vyšší. Já taky nedávno dostala 500 Kč pokutu a bylo mi zděleno, ať to do 14 dnů od převzetí raději zaplatím. Je to pak zbytečně dražší. Ale o řidičák nepříjde. Teda také záleží o kolik přesáhl povolenou rychlost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tom zdělení o pokutě je i vysvětlení do kdy to má zaplatit. A i o kolik přesáhl tu rychlost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je škoda, že to nezaplatil v dané lhůtě. O řidičák nepříjde, ale stát to bude rozhodně víc než 500Kč. a nevím, jestli nějekej bodík
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o zachování anonymu, citlivá věc. Můj strýc je po těžké operaci krční páteře nějaký rok a půl, špatně se pohybuje, špatně chodí do schodů, má sníženou citlivost nohou od kotníků k prstům. Vyřídil si kartu ZTP, má parkovací místo. Moje otázka zní: může ho někdo nařknout z toho, že by neměl řídit? Je pravda, že i hlavou špatně otáčí, je mu 70.
- Citovat
- Upravit
V takovém případě by měl nechat řízení sám od sebe. Nechce přece zabít sebe nebo někoho jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, citlivá věc. Můj strýc je po těžké operaci krční páteře nějaký rok a půl, špatně se pohybuje, špatně chodí do schodů, má sníženou citlivost nohou od kotníků k prstům. Vyřídil si kartu ZTP, má parkovací místo. Moje otázka zní: může ho někdo nařknout z toho, že by neměl řídit? Je pravda, že i hlavou špatně otáčí, je mu 70.
Tak to by snad sám od sebe neměl řídit, ne?
Snížená citlivost nohou, neotočí hlavou. To je super řidič, tak budeme čekat, až někoho na té silnici zabije a pak si třeba řekne, že už na to nemá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně, takovýto člověk je v silničním provozu nebezpečný sobě i ostatním. měl by mít tudíž dostatek soudnosti a neřídit. V tomto věku podle mě musí mít i pravidelné lékařské prohlídky. Divím se, že mu lékař potvrdí způsobilost k řízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Musí na pravidelné lékařské kontroly a je dost pravděpodobné, ze jimi neprojde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Doufám, že tvého strýce nepotkám, až povezu děti do školky
Nechápu jak takový člověk může uvažovat, že sedne za volant!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
on v jeho stavu plánuje řídit auto? To snad nemyslí vážně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit