Přijde o řidičák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A když si vyřizoval ZTP, tak při tom nebyl na lékařské prohlídce? To mu ji dali jen tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymu, citlivá věc. Můj strýc je po těžké operaci krční páteře nějaký rok a půl, špatně se pohybuje, špatně chodí do schodů, má sníženou citlivost nohou od kotníků k prstům. Vyřídil si kartu ZTP, má parkovací místo. Moje otázka zní: může ho někdo nařknout z toho, že by neměl řídit? Je pravda, že i hlavou špatně otáčí, je mu 70.
Je nějaká šance na zlepšení stavu. Známý nedávno přišel kvůli mrtvičce o řidičák (špatně viděl) po roce se oko zpravilo a řidičák mu vrátili. Takže pokud by to byl dočasný stav, tak by ho mohl dostat zpátky. V tomto případě doufám, že mu řidičák seberou a vrátí až bude v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja do toho uplne nevidim, ale kartu ZTP si vyridil cca pul roku po tom, co se vratil z nemocnice a zacal se jakz takz rozchazet. Jezdi s nim teta a dava mu pozor na cestu, obcas jede i sam. Jde mi o to, jak by se to dalo resit, samotny se mi to moc nelibi, kdyz ho vidim, nechci bonzovat, auto potrebujou, ale tohle je moc.
- Citovat
- Upravit
Tak přesně takový pán do nás naboural, když jsem jela i s dětma
Byl těžce nemocný a necítil nohu, tak prostě nebrzdil a napálil to do nás zezadu. Nechci a nebudu sprostá, ale takové nezodpovědné kreatury bych střílela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oni si tyhle lidi neradi priznavaji, ze na neco uz nemaji (napr. na rizeni auta). To neni obhajoba samozrejme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čičorečka Teta ridicak nema, vsude chodi pesky nebo ji on vozi. Holky mate nakou radu, co s tim?
- Citovat
- Upravit
Mám radu, kontaktovat jeho obvodního lékaře a na tuto situaci upozornit. Až se totiž něco stane a on někoho zabije, budeš cítit vinu za to, že jsi nic neudělala. Tady není na místě strkání hlavy do písku. Samozřejmě je nutné, aby jim rodina poskytla pomoc a vozila je všude, kam se potřebují dostat. K lékaři i na nákupy. Všichni se musíme smířit s tím, že přijde doba, kdy budeme odkázáni na druhé…
- Citovat
- Upravit
Jsem na takove „ridice“ taky alergicka. Kolikrat staci stari, deda kouka primo pred sebe, krecovite svira volant a nevnima nic jineho nez cestu pred sebou.
Pokud se k tomu prida zdravotni omezeni, neumim si predstavit, jak jim svedomi dovoli sednout za volant.
Pokud to nechce pochopit sam, ja bych zavolala osetrujicimu lekari a pozadala ho o kontrolu. Myslim, ze po 70. letech chodi povinne, tak to nemusi brat jako udani.
Staci, kolik nachytaji fetaku a ozralych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja do toho uplne nevidim, ale kartu ZTP si vyridil cca pul roku po tom, co se vratil z nemocnice a zacal se jakz takz rozchazet. Jezdi s nim teta a dava mu pozor na cestu, obcas jede i sam. Jde mi o to, jak by se to dalo resit, samotny se mi to moc nelibi, kdyz ho vidim, nechci bonzovat, auto potrebujou, ale tohle je moc.
V 70 letech jiz potrebuje a dva roky potvrzeni od praktika ze je zpusobily. Snad zadny normalni lekar se pod takove potvrzeni nepodepise…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@zumzum No asi podepise, kdyz to ma..:((
Ja myslela ze to.ma jeste stare. Predchozi potvrzeni musi mit od 68 let. To uz ted v 70.letech dostal nove ze muze…? Tak to je.pak divne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zumzum Dneska jsme to resili cely den s tatou (jeho bracha) a ten se nakonec sebral a zavolal mu, ze by se mel nad celou veci zamyslet, aby nekomu nahodou neublizil a pak toho nelitoval a strejda se na nej rozerval, co si to dovoluje, ze ma vse pod kontrolou. Tata po nem chtel jmeno obvodaka a samozrejme mu ho nerekne, at se do niceho neplete a jestli jo, tak na nej poda trestni oznameni za pomluvu ( je to trochu ma.or), jo a letos mu bude 74.
- Citovat
- Upravit
V takovem pripade si myslim ze s tim nic bohuzel nenadelate. Doufejme ue az se ucho utrhne pujde jen o plechy a stryc pak prijde k rozumu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit