příjmení

40
2.4.09 17:40

příjmení

ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli se musí dokládat něco ze sociálky ohledně příjmení očekávaného dítěte v případě,že nejsme s partnerem manželé…něco jsem o tom četla,ale nevím jestli to je ještě aktuální…děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
2.4.09 17:44

ahoj no nejsem si jistá, co myslíš, ale jestli jste se dopředu domluvili na společném příjmení dítěte, tak můžete na matrice podepsat souhlasné prohlášení o rodičovství a uznání otcovství dítěte, které pak ukážeš v porodnici, aby se mohl bez problémů vyřídít rodný list dítěte, tedy aby ho mohl vyřídit partner :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
2.4.09 17:50

Ano to bude asi ono,já jsem to asi špatně napsala.Možná budu připadat jako pako,ale kdy tohle mám vyřídit,bože mám nervy na pochodu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
2.4.09 17:53

no kdy? to záleží na tobě, klidně i 2 měsíce před porodem, pro jistotu :wink: . Jinak tohle je normální, a úřednice na matrice je většinou ráda, když je bezproblémová domluva, tudíž se domnívám, že není se čeho bát :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.4.09 18:42

Nám na kurzu říkali, že se to musí vyřídit, pokud chceme, aby miminko mělo příjmení po partnerovi. Když to nevyřídíme, bude se jmenovat po mamince, i kdyby tragače padaly :lol: Z čehož mi teda vyplývá, že kdybys chtěla příjmení po mamince, tak se nic vyřizovat nemusí, ale nevím…

Jinak vyřídit kdykoli do porodu, takže máš ještě chvilku čas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.4.09 19:26

Přesně tak, pokud chceš příjmení po tatínkovi, musí podepsat otcovství a dohodu o jménu dítěte. Moje kamarádka rodila o 5 týdnů dřív než čekala, otec dítěte byl v zahraničí a nestihl to podepsat, a tak se jejich syn jmenuje po matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.09 19:57

Určitě to jde dodatečně změnit. Kamarádka měla taky v porodnici na štítku dítěte svoje příjmení, protože neměla všechny papíry v pořádku, ale teď se holka jmenuje po otci a má to i v rodném listě.

• Citovat
  • Upravit
12332
2.4.09 20:01

jo, dodatečně to jde změnit, ale když se Mischka ptala, jestli dopředu :wink: , mám pocit, že je tam lhůta do týdne po porodu :wink: +-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.09 20:18

Ahoj, určitě jít na matriku s předstihem, nikdy nevíš, co se může stát. Pro jistotu. My šli na matriku v listopadu, rodit jsem měla až v březnu a malá přišla na svět v půli února. Taky je dobré se dohodnout, po kom bude mít dítko příjmení. My se s přítelem dohodli, že se bude jmenovat po něm, až teď dumám, jestli si mě vůbec vezme, když už :wink: :D .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky