Příjmení s pomlčkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.10.05 09:51

Příjmení s pomlčkou

Zdravím všechny!

Nevíte někdo jak se používá příjmení s pomlčkou? Myslím tím třeba, že když se budu jmenovat Pavla Nováková - Zelená, tak můžu používat buď Pavla Nováková, nebo Pavla Zelená nebo to jde jenom přesně podle zápisu do matriky s tou pomlčkou.
Nevím jestli jsem to napsala srozumitelně, ale snad jste mě pochopily.

Děkuji za odpověď Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1207
20.10.05 10:00

Jestli se nepletu, tak by se to mělo používat tak, jak je to zapsáno v matrice. Určitě ne tak nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
20.10.05 10:01

Ahoj,
jestli se teprve budeš vdávat, tak už pomlčku mít nebudeš.
Já jsem se vdávala 10.7.2004 a nechala jsem si i své příjmení.
První je křestní jméno a pak se uvádí příjmení po manžovi a pak tvé rodné, pomlčky prý už zrušili.
Nechtěla jsem se svého příjmení vzdát, takže používám dvě a pěkně s tím občas někoho zmatu.
IVULE 19 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
20.10.05 10:03

Ahoj,
souhlasím, vždy tak, jak je zapsáno na matrice ( mamarádčina sestra to takhle má, vždy musí uvádět celé, dlouhatánské jméno :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
20.10.05 10:05

Ahoj, v soucasne dobe vubec varianta dve jmena s pomlckou neni. Pouzivaji se pouze dve jmena bez pomlcky takze „Novakova Zelena“. Sama ma dve prijmeni a muzu ti rict, ze uz bych to znovu neudelala, protoze oficialne tj. v praci, ve skole, na urade, u lekare a proste temer vsude musis pouzivat obe jmena, repektive tvoje prijmeni jsou obe ta jmena, pokud se predstavujes pouze jednim, tak vlastne se nepredstavujes svym jmenem ;)
Jsou s tim jenom problemy a kdyby to nebylo tak slozite tak uz jsem davno se nechala prejmenovat. Navic vetsina lidi moje dve prijmeni chape jakoze se „nechci hlasit“ k manzelovi, coz neni pravda a fakt mi to vadi.
Proste dve prijmeni ne. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect