Příkrm - musím konzultovat s lékařkou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
příkrm
Chtěla jsem se zeptat jestli musím prvně konzultovat s dr.jestli mám dát příkrm? Malá přes den několikrát řve hodinu po kojení a nejde jí utěšit jinak než když jí dám prso do pusy. Neřve pokaždé, spíš tak na večer.Myslela jsem umělé mléko ne příkrm
Příspěvek upraven 10.09.10 v 20:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych nekonzultovala, přeci nebudeš čekat x týdnů do další prohlídky… nebo chodit k dr. jen kvůli dotazům na příkrmy.
Ale nepíšeš kolik je malé…
Příspěvek upraven 10.09.10 v 19:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že příkrmy u kojených dětí jsou doporučovány až od 6. měsíce. Tak bych se optala Mudr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to v žádném případě ještě příkrm nedávej!!! Na to je ještě moc malá. Může mít růstový spurt, tak jí holt za hodinu dáš znova…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
z í tra.
v 8 týdnech je to víc než brzo, začíná se v půl roce
to má spíš koliku než hlad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když jí to prso dáš, tak přestane řvát? kojení po hodině, i kratší dobu byla u nás normálka, protáhlo se to až ve 4m, spíš v 5.Pokud přibírá, tak bych dala prso, kdy si řekne a nechala převážit, zda přibírá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty ale asi nemyslíš PŘÍKRM ( zelenina, maso..) ale dokrmování umělovou výživou ne???
Pokud máš málo svého mléka a není sytý tak se dokrmuje UM..Poradila bych se s doktorkou jaký poměr kojení a dokrmování..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já myslím že myslí příkrm jako umělé mléko ne?Já bych zavolala laktační poradkyni a zkusila malou převážit ob den jak příibývá.Taky bych to tipla na koliku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusíš. Je to tvoje dítě, tvoje rozhodnutí. Pokud důvěřuješ své doktorce, tak konzultovat je samozřejmě vhodné. Sama bych se ale neřídíila počtem kojení a křikem dítěte, ale váhovými přírůstky. Mě Tom řval večer taky, po večerním kojení naprosto pravidelně. Okolo 3m i přes den po každém kojení, jako kdyby trpěl hladomorem, ale stále přibíral kilo měsíčně.
- Citovat
- Upravit
Nemisíš, ale můžeš je to na tobě, já nekonzultovala dělala jsem si to podle sebe a nic jí neřekla a to co ona řekla mě jsem odkývala… ![]()
- Citovat
- Upravit
Souhlasím, odkývat a dělat podle sebe. Několikrát se mi stalo, že mi mudr něco poradila a pak jsem šla k jinému lékaři a ten mi to nedoporučil.
Takže asi selský rozum, trochu knih, rady maminek. Já sama jsem se na nic neptala, věděla jsem, že mám málo mléka nebo tušila, protože mi plakal po půl hodině a sál a nic ![]()
Nakoupila jsem mlék a zkoušela, prootže než jsme přišli na to které, tak jsem jich snad vyzkoušela 5 druhů. Od Nutrilonu modrého, zeleného, confort, Sunar, Hami, je toho hodně.
Ale jako příkrmy takové bych se zeptala, ale určitě bych se neřídila striktně, řekne ti mrkev brambor a dítě ti to moc nechce, tak mu to nebudeš namoc cpát, zkusíš třeba květák nebo co je pro ty nejmenší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych v první řadě dítě převážila nebo nechala převážit u dr. Jestli přibírá a odpovídající počet pomočených plen, nedokrmovala bych UM.
Dr. mohou mít názory různé, věř tomu, že jeden by Ti dokrm doporučil, druhý ne. Záleží, jaká je to „konzerva“ a jestli je pro kojení.
Rozhodnutí je stejně na Tobě. Nikdo Ti nemůže zakázat dávat dítěti UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V poslední větě je napsáno že myslí UM a né příkrm ![]()
Pjeto pokud na to nemáš nervy a chceš dát UM.Tak konzultovat s lékařkou nemusíš.Je to tvoje dítě.Akorát UM bych u tak malinkého dítěte doporučovala Hypoalergení(HA)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud pláče večer, budou to buď prdíky nebo už je přetažená a potřebuje se uklidnit prsem. Zkus popíjet čaje proti nadýmání, nahřívat bříško, dát dřív spát, večer už moc neunavovat. Můžeš ji zkusit i převážit, jestli přibírá, ale kdyby měla hlad, chtěla by kojit častěji i přes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit