Kdy začít s příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
ahoj,jestli je je plně kojená,tak vydrž aspon ještě měsíc s příkrmama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ne. Jedině, že by evidentně trpěla hlady nebo málo přibývala.
Dneska už je zase trend spíš posunout to zavedení příkrmů až po 6.měsíci. A to i u nekojených dětí. Prý se zjistilo, že přeci jen na to trávicí soustava není tak brzy připravená.
Navíc já osobně nevěřím tomu, že když dítě vypadá, že by si něco dalo (co vidí), tak je tomu skutečně tak. Vždyť ono sotva ví, co to vlastně děláme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn byl na UM.S příkrmy jsme začaly až po dokončeném 6.měsíci i když se může už od 5.měsíce,když je dítko nekojené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,moje malá byla od 4 měsíce na UM,ale s příkrmy jsem začala až po dokončeném 6 měsíci.pokud je plně kojená,tak bych taky ještě vydržela.Měsíc už není tak dlouhá doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mala_carodejka píše:
Ahoj,
máme 5ti měsíční holčičku, která je plnně kojená. Ráda by už ale ochutnala něco jiného. Když vidí někoho, že jí, dala by si také. Zatím ještě neochutnala nic. Začali byste už dávat něco jiného než mléko? Díky za názory.
Pokud jeví zájem o jídlo a současně začala o něco méně kakat tak bych už asi nečekala a začala se zeleninkou. Holky mi všechny začínaly s příkrmy před půl rokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud jevi zajem o jidlo tak doporucuji uz zacit pomalicku…nase mala plne kojena zacala v petym mesici taky strasne chtit vsechno jidlo co videla … tak jsme zacaly a byla nadsena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme začali, když jsme před malým nesměli nic strčit do pusy, aby z toho nebyl hysterickej záchvat.
Já se řídila sebou.Moje dítě je individuál a né žádná tabulka.Takže něco málo po 4.měsíci.Senzitivní období je u každého dítěte jindy, jde o to ho neprošvihnout …a já začla ovocem-prostě jsem mu nakapala trochu šťávy z hroznového vína do pusy, další den zkusil olíznout šťávu z mrkve, pak jablíčko…prostě mu dát ochutnat, né ho tím hned nafutrovat
Onehdá jsem to krásně četla shrnuté v jedné diskuzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://www.emimino.cz/…esice-46572/
tady, hned na první stránce si dovolím souhlasit s příspěvkem od neczuz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má zájem, můžeš už v pátém měsíci. Dnes se doporučuje začít spíš dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za názory:-) Názor PeBy se mi zamlouvá. Také jsem pro jí dát trochu něčeho ochutnat. Rozhodně jí tím nějak „nefutrovat“. Někdy je lepší řídit se instinktem, než tabulkama.
- Citovat
- Upravit
No, tak s příspěvkem Neczuz bych si tedy dovolila nesouhlasit.:-) První, co dala matka matka v dávných dobách ochutnat pravděpodobně nebylo měkké ovoce (nebo jen ve výjimečných případech), už proto, že ovoce je sezónní a tedy velmi krátkou dobu k dispozici a nedalo se uchovat a většina dětí se tedy s čerstvým ovocem v tom správném věku nesetkala. Mnohem spíš to byla kořenová zelenina, která se dala uchovat ve sklípku dlouhé měsíce, případně obilná kaše, dost často i jen chleba. Ale ať už to bylo co bylo, opravdu jen málokdy to mělo co dělat se správnou výživou a dětská úmrtnost byla celkem velká vlivem mnoha faktorů, mimo jiné i nesprávné výživy.
A nechávat dítě ochutnat, co mě napadne bez nějakého konceptu není úplně nejlepší, protože pak nemusí být jasné na co má dítě alergickou reakci.
Já myslím, že doktoři vědí o čem mluví, mají nezměrně větší zkušenosti. Neříkám, že je nutné se držet všeho striktně, samozřejmě je dobré upravit doporučení podle potřeb dítěte, ale dělat si všechno dle sebe bez jakékoliv zkušenosti a omlouvat to instinktem, selským rozumem a pod, mi přijde trošku hazard pro dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,je nám 5 měsíců a týden, chystam se začít s příkrmy v 6ti měsícich.
Ale je fakt, že malému mlíčko zatím stačí. Dneska se doporučuje začít od těch 6ti (i kvůli střevům, jak už tu někdo psal), ale když ti bude papat, tak proč ne, každá mamka pozná co její dítko potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZuzaM píše:.....................................................
No, tak s příspěvkem Neczuz bych si tedy dovolila nesouhlasit.:-) První, co dala matka matka v dávných dobách ochutnat pravděpodobně nebylo měkké ovoce (nebo jen ve výjimečných případech), už proto, že ovoce je sezónní a tedy velmi krátkou dobu k dispozici a nedalo se uchovat a většina dětí se tedy s čerstvým ovocem v tom správném věku nesetkala. Mnohem spíš to byla kořenová zelenina, která se dala uchovat ve sklípku dlouhé měsíce, případně obilná kaše, dost často i jen chleba. Ale ať už to bylo co bylo, opravdu jen málokdy to mělo co dělat se správnou výživou a dětská úmrtnost byla celkem velká vlivem mnoha faktorů, mimo jiné i nesprávné výživy.
A nechávat dítě ochutnat, co mě napadne bez nějakého konceptu není úplně nejlepší, protože pak nemusí být jasné na co má dítě alergickou reakci.
Já myslím, že doktoři vědí o čem mluví, mají nezměrně větší zkušenosti. Neříkám, že je nutné se držet všeho striktně, samozřejmě je dobré upravit doporučení podle potřeb dítěte, ale dělat si všechno dle sebe bez jakékoliv zkušenosti a omlouvat to instinktem, selským rozumem a pod, mi přijde trošku hazard pro dítě.
Nemyslela jsem dávat jí ochutnat, co mi napadne. Třeba dneska ochutnala šťávu z mrkvičky (vypěstované doma). Měla tak 2 lžičky. Před lety dávaly mamky miminkům šťávičky mmnohem dříve. Pokud se nepletu, tak už od 3 měsíců.
- Citovat
- Upravit
Ovoce v pravěku je podle mě blbost, prostě jim matky předžvýkaly, co zrovna našly před jeskyní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máme 5ti měsíční holčičku, která je plnně kojená. Ráda by už ale ochutnala něco jiného. Když vidí někoho, že jí, dala by si také. Zatím ještě neochutnala nic. Začali byste už dávat něco jiného než mléko? Díky za názory.