Příkrm ano nebo ne - 4,5m?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příkrm ano nebo ne??
Tak jsme před týdnem začaly na doporučení lékařky s příkrmy. Malé jsou 4 a půl měsíce. Částečně kojím / za den 200- 260 um./ Papá pěkně, ale po mrkvi ani brqamborku nechce moje mm ani sunar. Byla jsem u lékařky a po kontrolním vážení jsem zjistila, že ubrala -10g za týden. Do té doby přibírala asi 160g týdně. Co myslíte, pokračovat v příkrmech nebo ne??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
eviliska píše:
netuším, um tak 200 a po kojení nevážím. Včera um jen 90 ml.
Jednu dávku, nebo za celý den??
Asi bych zkusila chvíli vážit po kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
za celý den, jako by místo jednoho kojení. Vážila jem malou do 3 měsíců a tehdy to bylo asi 700ml moje a 260 umělé mléko. Teď se na váze tak mele, že to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych v příkrmech klidně pokračovala, pokud je jinak spokojená, tak bych to neřešila. Občas děti stojí na váze, protože se vytáhnou do délky. Taky to může být tím, že má více pohybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych ty příkrmy, pokud pěkně přibírala z mléka, zatím nehrotila. Já jsem třeba malou kojila, dosud kojím a s příkrmy jsem začala po 4.měs. a doktorka mi skoro v pěti měs.řekla, že ji mám klidně pořád kojit a max ji přikrmit UM nebo z toho udělat kašičku na večeři, ať spinká najedená. Já jsem ale i přesto příkrmy ze zeleniny a ovoce dávala, protože malé to naopak šmakovalo a tak nakonec i doktorka mi řekla, ať jí tedy zeleninu neupírám. Bylao mi ale řečeno, že dítě, pokud přibírá, tak do 6.měs stačí plné kojení či příkrm UM. Pokud by byla krmena jen z UM, tak příkrm by měl být dříve. Každá doktorka mi přijde, že říká něco jiného, chce to najít něco, co dítěti prostě vyhovuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych příkrmy ještě vynechala.Pokud kojíš, i když jen částečně, je 4 a půl měsíce brzo na příkrmy podle mě.Zkusila bych UM jako dokrm a popřípadě třeba kaši a příkrmy až bude evidentní, že ji jen mléko nestačí.Kolem toho ukončeného 6 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem začala dávat jen trochu ob den a vypadá spokojeně. Raději teda s příkrmy zvolníme a budeme kojit a kojit. Hlavně v noci
, to by malé šmakovalo - spinkat a ze spaní pocucávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme s příkrmy začaly po 4. měsíci a Karolínka byla je stále plně kojená (teď je jí už 7 měsíců) Ale brali jsme ty příkrmy opravdu pozvolna. Jen když jsme měla čas a Karolínka náladu. Žádnej stres. Takže třeba několik dnů je měla a pak třeba zase týden ne, protože jsme byli furt venku nebo na dovolené a podobně… A teda po jídle jsme ji hlavně ještě vždy dokojila. Akorát my to s kojením máme takový dost na hlavu. Protože ji kojím jen po uspání. Jinak se tváří, že by raději hlady umřela
Takže příkrmy nech, jen to nehroť a hlavně koj, koj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není kam pospíchat… určitě bych zatím počkala až bude větší
líp to pak i chápe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RASCAL : My to s vtím kojením máme absolutně stejně. Chce tutat jen těsně před spaním, nebo ve spánku. Teď dávám kašičku před spaním večer a je spokojená, a myslím, že i přibírá. Stehýnka má krásně baculaté a o pusince raději nemluvím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj ta naše prdelka je taky hezky stavěná, takže budou určitě zcela spokojeny holky naše milovaný ![]()
Potřebovala bych sama pro sebe nějakej knoflík, kterej by dal moje starosti do offline režimu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rascal: Máme trochu pokrok s kojením. Zkusila jsem malou kojit v leže těsně před usnutím a v poho. Zjistila jsem, že nechce pít jinak než na zádech někdy na boku. Kdyby viděla některé z našich koj. poloh laktační poradkyně, asi by ji keplo./ kojíme v kleče, leže, obkročmo dokonce jednou i vzhůru nohama-69/, manžel se tomu vždycky chechtá, ale pijeme už i mimo spaní
- občas to vyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit