Příkrmy, proč ne vepřové?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy, proč ne vepřové
Ahoj, zajímalo by mě přoč se nemůže přikrmovat i vepřovým masem a případně od kdy jste ho začaly dávat. Všude píšou krůtí, telecí, jehněčí,.. ale vepřové tam není, to se nesmí dát ani libové?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
tak od 14 mesicu, dam prumerne jednou do tydne, davam panenku nebo kytu
Příspěvek upraven 22.07.11 v 22:06
- Citovat
- Upravit
I libové je zbytečně dost tučné, navíc nemá takovou výživovou hodnotu jako jiná masa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mne vravela dr ze veprove maso proste nema miminku co dat, nic moc ziviny, ktore by dokazalo stravit, tam pre neho niesu. Ale pry neuskodi, len vyleze jak prislo a telo si z neho nic nebere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my sami vepřové nejíme tak ani malé to nedáváme, příjde nám to docela fest tučné a tělo si z toho prd vezme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednak je tučnější a tím hůř stravitelné, druhak se pro začátky příkrmů doporučuje (teda alespoň naše tehdejší pediatrička doporučovala) dávat maso, které „roste rychle“, tj. z chovných zvířat, které se zpracují brzy po narození - drůbež, králíci, jehněčí. Zřejmě z toho důvodu, že čím kratší život, tím míň fujtablů během něj stihne zbaštit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak takove kure pokud neni Bio tak prave diky kratkemu zivotu ma fujtajbly v sobe a to plno, je totiz vyhonene hormony a by drive vyrostlo
- Citovat
- Upravit
Jojo, proto se ani nedoporučuje moc často dávat kuřecí.
A vepřové protože obsahuje málo železa,takže není pro tělo nijak užitečné,ale libové nevadí, je i v příkrmech od 8.mesice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky já to takhle do extrému nevedu.. jak mile jsem dávala masa, tak od každého, střídala jsem to. Nechci Vám nic říkat, ale většina z vás vepřové jako dítě jedla a nemyslím si, že by to mělo nějaký negativní vliv…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mofiz já jsem to nemyslela jako negativní vliv, přestalo nám nějak chutnat, ale občas po grilované krkovičce šáhnem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tak, myslim, ze veprove maso nema pro deti zadnou hodnotu a je tucne. Cim dele se ti podari davat kvalitnejsi maso - kruti, kralici, teleci, jehneci atd., tim urcite lepe. Ja to resila tak, ze kdyz jsem chtela ozvlastnit jidelnicek, ale zrovna v krame nebylo k dispozici, tak jsem jehneci koupila v Sunarku. U starsich jsem pak hodne davala kruti nebo kralici rolky - ty jsou cenove docela dobre a nemusi se nijak vykostovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, přidám se se svým postupem. Já teda od roka dávám masa už všechny, tedy i vepřové a nevidím v tom problém. Ale je fakt, že vepřové má více méně jen ve skleničkách a tam je určitě libové. A kuřecí a králičí jsem naštěstí měla vždycky od tchýně, domácí, do kupovaného bych pro prtě nešla, to se mi zdá jako větší fujtajbl, než jednou za čas kvalitní vepřové
Pro mě prostě maso, které není domácí a nevím, jak zvíře rostlo a co jedlo, je fujtajbl i pro mě. Ale já celkově nejsem moc masovej typ, takže radši než koupený supermarketový maso, tak si radši nedám žádný
Ale teda malýmu ze skleniček dávám všechny druhy masa a domácí kuře a králíka, u dědy má občas i hovězí a vepřové a od druhého dědy ochutnal i srnčí svíčkovou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
říká se, že vepřové je tučné, nicméně, ta nově vyšlechtěná prasata nemají tučný snad ani bůček ![]()
nějak si to pořád neumím přebrat, co je na vepřovém tak špatné ?? snad jen nižší obsah železa, ale to má kuřecí nižší!! (1.5mg/100g vepřového proti 1mg/100g kuřecího) a co je na hovězím špatné? a co na vejci, které oboje některé pedidr. nedoporučují?
ve prospěch právě úžasného kuřecího a krůtího?
svému druhému, až se rozhodne, že jídlo je mňam, a ne jen mlíko, budu dávat občas vepř. panenku, nejlepší maso z vepříčka. pak dobré hovězí. jehněčí, když seženu nebo ze skleničky. max. biokrůtu nebo biokuře ale ze skleničky, kde je kontrolovaný obsah „fujtajblů“
dávala jsem Vojtovi od každého trochu (dle hesla, všeho s mírou..). pravda, s jednou výjimkou! kuřecí ne-e!! právě to obsahuje nejvíce „tech fujtajblů“. no a klasicky kupovaný králík jakbysmet (krůtu jsem naštěstí neviděla).
kdybyste je někdy viděly, nikdy byste to dítěti nedaly, a spíš daly to vepřové.. tfuj, nejhorší zážitek mýho života!!!!! to není chov, to je pěstování!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na hovezim neni spatneho nic,ne? A vajicka, bilek je hroznej alergen,proto se doporucuje az pozdeji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit