Příkrmy, proč ne vepřové?

1149
22.7.11 21:59

Příkrmy, proč ne vepřové

Ahoj, zajímalo by mě přoč se nemůže přikrmovat i vepřovým masem a případně od kdy jste ho začaly dávat. Všude píšou krůtí, telecí, jehněčí,.. ale vepřové tam není, to se nesmí dát ani libové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
22.7.11 22:01

tak od 14 mesicu, dam prumerne jednou do tydne, davam panenku nebo kytu

Příspěvek upraven 22.07.11 v 22:06

• Citovat
  • Upravit
10052
22.7.11 22:04

no asi je moc tučný, já ho nedávám do ted, sama ho nejím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
22.7.11 22:05

I libové je zbytečně dost tučné, navíc nemá takovou výživovou hodnotu jako jiná masa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
22.7.11 22:10

mne vravela dr ze veprove maso proste nema miminku co dat, nic moc ziviny, ktore by dokazalo stravit, tam pre neho niesu. Ale pry neuskodi, len vyleze jak prislo a telo si z neho nic nebere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
22.7.11 22:13

my sami vepřové nejíme tak ani malé to nedáváme, příjde nám to docela fest tučné a tělo si z toho prd vezme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
22.7.11 22:41

Jednak je tučnější a tím hůř stravitelné, druhak se pro začátky příkrmů doporučuje (teda alespoň naše tehdejší pediatrička doporučovala) dávat maso, které „roste rychle“, tj. z chovných zvířat, které se zpracují brzy po narození - drůbež, králíci, jehněčí. Zřejmě z toho důvodu, že čím kratší život, tím míň fujtablů během něj stihne zbaštit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
22.7.11 22:46

tak takove kure pokud neni Bio tak prave diky kratkemu zivotu ma fujtajbly v sobe a to plno, je totiz vyhonene hormony a by drive vyrostlo

• Citovat
  • Upravit
2921
22.7.11 22:53

Jojo, proto se ani nedoporučuje moc často dávat kuřecí.
A vepřové protože obsahuje málo železa,takže není pro tělo nijak užitečné,ale libové nevadí, je i v příkrmech od 8.mesice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
22.7.11 23:14

holky já to takhle do extrému nevedu.. jak mile jsem dávala masa, tak od každého, střídala jsem to. Nechci Vám nic říkat, ale většina z vás vepřové jako dítě jedla a nemyslím si, že by to mělo nějaký negativní vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
22.7.11 23:18

mofiz já jsem to nemyslela jako negativní vliv, přestalo nám nějak chutnat, ale občas po grilované krkovičce šáhnem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
23.7.11 00:40

Presne tak, myslim, ze veprove maso nema pro deti zadnou hodnotu a je tucne. Cim dele se ti podari davat kvalitnejsi maso - kruti, kralici, teleci, jehneci atd., tim urcite lepe. Ja to resila tak, ze kdyz jsem chtela ozvlastnit jidelnicek, ale zrovna v krame nebylo k dispozici, tak jsem jehneci koupila v Sunarku. U starsich jsem pak hodne davala kruti nebo kralici rolky - ty jsou cenove docela dobre a nemusi se nijak vykostovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
770
23.7.11 00:52

Ahoj, přidám se se svým postupem. Já teda od roka dávám masa už všechny, tedy i vepřové a nevidím v tom problém. Ale je fakt, že vepřové má více méně jen ve skleničkách a tam je určitě libové. A kuřecí a králičí jsem naštěstí měla vždycky od tchýně, domácí, do kupovaného bych pro prtě nešla, to se mi zdá jako větší fujtajbl, než jednou za čas kvalitní vepřové :jazyk: Pro mě prostě maso, které není domácí a nevím, jak zvíře rostlo a co jedlo, je fujtajbl i pro mě. Ale já celkově nejsem moc masovej typ, takže radši než koupený supermarketový maso, tak si radši nedám žádný :lol: Ale teda malýmu ze skleniček dávám všechny druhy masa a domácí kuře a králíka, u dědy má občas i hovězí a vepřové a od druhého dědy ochutnal i srnčí svíčkovou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.7.11 00:53

říká se, že vepřové je tučné, nicméně, ta nově vyšlechtěná prasata nemají tučný snad ani bůček 8-o
nějak si to pořád neumím přebrat, co je na vepřovém tak špatné ?? snad jen nižší obsah železa, ale to má kuřecí nižší!! (1.5mg/100g vepřového proti 1mg/100g kuřecího) a co je na hovězím špatné? a co na vejci, které oboje některé pedidr. nedoporučují? :nevim: ve prospěch právě úžasného kuřecího a krůtího?

svému druhému, až se rozhodne, že jídlo je mňam, a ne jen mlíko, budu dávat občas vepř. panenku, nejlepší maso z vepříčka. pak dobré hovězí. jehněčí, když seženu nebo ze skleničky. max. biokrůtu nebo biokuře ale ze skleničky, kde je kontrolovaný obsah „fujtajblů“

dávala jsem Vojtovi od každého trochu (dle hesla, všeho s mírou..). pravda, s jednou výjimkou! kuřecí ne-e!! právě to obsahuje nejvíce „tech fujtajblů“. no a klasicky kupovaný králík jakbysmet (krůtu jsem naštěstí neviděla).
kdybyste je někdy viděly, nikdy byste to dítěti nedaly, a spíš daly to vepřové.. tfuj, nejhorší zážitek mýho života!!!!! to není chov, to je pěstování!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
23.7.11 01:20

Na hovezim neni spatneho nic,ne? A vajicka, bilek je hroznej alergen,proto se doporucuje az pozdeji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí