Příkrm od 3. měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
budulinek2011
10.7.11 16:53

Příkrm od 3 měsíců

Ahoj, mam holčičku starou 3 a pul měsíce. Myslíte že je ještě hodně brzy na zavádění příkrmu? holčička je na UM. Vím že se dávají od ukončeného 4.mesíce. Ale zajímají mě vaše nazory. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4514
10.7.11 16:55

Já osobně bych takhle brzo nezačínala.Já začala až týden před 6 měsícem.myslím, že není kam chvátat a pokud prcek pěkně prospívá tak bych fakt nechvátala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
10.7.11 17:14
MarkyM píše:
Já osobně bych takhle brzo nezačínala.Já začala až týden před 6 měsícem.myslím, že není kam chvátat a pokud prcek pěkně prospívá tak bych fakt nechvátala.

souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
10.7.11 17:20

Já bych teda osobně před 4. měsícem taky nezačínala, ale na druhou stranu vím, že mě moje máma dávala už po šestinedělí mkvovou šťávu a pak i další příkrmy a myslím, že to u té starší generaci dávali snad všichni takhle brzo a taky jsme to přežili ve zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
10.7.11 17:21
lupilka píše:
Já bych teda osobně před 4. měsícem taky nezačínala, ale na druhou stranu vím, že mě moje máma dávala už po šestinedělí mkvovou šťávu a pak i další příkrmy a myslím, že to u té starší generaci dávali snad všichni takhle brzo a taky jsme to přežili ve zdraví.

ja taky dostavala stavicky od 6 nedel a dnes se po vsem osypu :roll: myslim ze neni kam spechat, jen at si uziva, ze ma maly miminko. Beztak deti dovedou az okolo 6. mesice opravdu vedome pouzivat jazyk, aby pohnuli potravu do krku, jinak se s tim jen tak placaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.7.11 17:38
lupilka píše:

Myslím, že všechny pro naše děti chceme, aby žily a né jen přežívaly.
A o tom „zdraví“ by se dalo taky dlouho diskutovat.
To je vsuvka k větě „A taky jsme to přežili“.

sikinka16, přikrmovat bych začala v momentě, kdy se dítě o jídlo samo zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
10.7.11 17:54

A proč vlastně přikrm chceš? Máš pocit, že mimi hladoví? Je plačtivé? Budí se ti v noci často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.7.11 18:04

Ahoj,tak ve 3,5 m bych asi určitě nezačínala… ale začaly byste, když by vašemu mimi bylo 5 měsíců pryč a bylo právě plačtivé, věčně by ho bolelo bříško, chtělo jíst UM po 2-2,5 h!? Doktorka nám řekla, že až od 6 m a já nevím, jestli to už nevyzkoušet, cpeme ho často Sab Simplexem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
10.7.11 18:07

Já osobně malé dám sem tam něco olíznout už teď (3m). Máma mě vším ládovala od tří měsíců a jsem zdravá jak řípa, tak nevím, jestli jsem zázrak přírody, nebo jestli týden sem, týden tam hraje tak velkou roli :nevim: Teď jsem jí tři dny dávala jednou denně v UM rozmixovaný kousek banánu a jak jí to šmakovalo :palec: S příkrmama jako takovýma chci ale začít určitě až po uk.čtvrtým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.7.11 18:08
thejannies píše:
Ahoj,tak ve 3,5 m bych asi určitě nezačínala… ale začaly byste, když by vašemu mimi bylo 5 měsíců pryč a bylo právě plačtivé, věčně by ho bolelo bříško, chtělo jíst UM po 2-2,5 h!? Doktorka nám řekla, že až od 6 m a já nevím, jestli to už nevyzkoušet, cpeme ho často Sab Simplexem :roll:

A myslíš, že když mu zavedeš úplně novou potravinu, když má zřejmě citlivé zažívání, že ho bříško bolet nebude? To spíš naopak. Spíš bych řešila změnu UM, případně i nějaké pro alergiky, zda mu to neudělá líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
10.7.11 18:09
thejannies píše:
Ahoj,tak ve 3,5 m bych asi určitě nezačínala… ale začaly byste, když by vašemu mimi bylo 5 měsíců pryč a bylo právě plačtivé, věčně by ho bolelo bříško, chtělo jíst UM po 2-2,5 h!? Doktorka nám řekla, že až od 6 m a já nevím, jestli to už nevyzkoušet, cpeme ho často Sab Simplexem :roll:

a co zkusit jiné UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
10.7.11 18:10
Gladys píše:
thejannies píše:
A myslíš, že když mu zavedeš úplně novou potravinu, když má zřejmě citlivé zažívání, že ho bříško bolet nebude? To spíš naopak. Spíš bych řešila změnu UM, případně i nějaké pro alergiky, zda mu to neudělá líp.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
10.7.11 18:22

To právě nevím… myslela jsem, že ho to bříško bolívá, že má jako jen mléko :-( měli jsme Sunar od narození (to bylo ok), pak mu dali Sunar od 4 m. jako pokračovací a od té doby ho bolívá bříško :roll: na měsíc se vracet k tomu Sunaru od narození mě přijde blbost, protože od 6 m je zase další pokračovací Sunar… tak právě vůbec nevím… kdyžtak dík za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.7.11 18:50

No tak já bych v prvé řadě vyměnila mlíko. Sunar není nic extra,jsou po něm dost zácpy. Holky to není o tom,že jste zdravé,jak řípy(to vlastně ještě nevíte,možná vás za rok chytnou ledviny,žaludek a pak se ptejte kde je jádro pudla…). Ono jde o to,že dětské zažívání ještě není zdaleka dovyvinuté,ani přizpůsobené na pevnou stravu,takže jim akorát přetěžujete orgány,které se s tím musí nějak poprat.Když dítě dobře prospívá na UM,není důvod začínat s příkrmy ani v těch ukončených 4 měsících,klidně může být později. Není kam spěchat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
10.7.11 19:00

holky a není to šumák? Vždyť z toho důvodu se vyrábí už příkrmy od uk. 4. měsíce. My taky krásně prospíváme a doktorka mi řekla, že už klidně můžu zkoušet zeleninku. Neznamená to hned, že na ní fest najedem, ale pomalu zkoušet a zvykat. Já vím, že na tohle se asi názory dost různí, stejně jako třeba na očkovat/neočkovat nebo jednorázovky/látkovky. A jsou ženský, který jsou schopný se kvůli tomu pohádat. Každá máme vyzkoušeno něco jiného a jasně, že dvouměsíčnímu mrněti dávat mrkev je blbost, ale od těch uk. 4 měsíců - proč ne? :nevim: Jediný extrém, který tu byl a který je fakt extrémem - ve 4. měsících celýho lipánka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tu diskusi si asi většina z vás bude pamatovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí