Příkrm od 3. měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50166
15.11.11 21:37
lupilka píše:
Já bych teda osobně před 4. měsícem taky nezačínala, ale na druhou stranu vím, že mě moje máma dávala už po šestinedělí mkvovou šťávu a pak i další příkrmy a myslím, že to u té starší generaci dávali snad všichni takhle brzo a taky jsme to přežili ve zdraví.

Jo jo, nám už dávali po šestinedělí vývary a prý půl roce jsme jedli všechno :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
15.11.11 21:39

já jsem to také studovala kdy začít a co vím, tak od ukončeného čtvrtého měsíce nejdříve, nejlépe od ukončeného pátého…, aby to malé tělíčko dokázalo vůbec strávit, navíc oni ze začátku potřebují hodně toho mlíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
15.11.11 21:39

Teď to není nic proti tobě, jen mě vždycky zaráží, že u UM by se přikrmovat od 4 a u MM od 6 měsíce, jakoby to tělo bylo připravenější víc než u kojených dětí :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
15.11.11 21:46

taky si říkám,jakej je rozdíl u UM a MM že u každého doporučují jinej vvěk zavádění příkrmů :nevim: :nevim: :nevim: mi teda s příkrmy nespěcháme,malá bude mít v sobotu 5 měsíců,za týden jdeme a očkování a kontrolu,tak se domuvím s dr a začneme.Malá pije HA mléko,tak musíme pomalinku,chudinka se zase ze všeho osype :cry: ,tak,jak ze začátku z normálního UM,i když jsem do ukončeného třetího měsíce jen kojila :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
15.11.11 22:07
Terrad píše:
Teď to není nic proti tobě, jen mě vždycky zaráží, že u UM by se přikrmovat od 4 a u MM od 6 měsíce, jakoby to tělo bylo připravenější víc než u kojených dětí :nevim: .

Taky by mě zajímalo, proč je tam takový rozdíl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
15.11.11 22:08

Naše doktorka právě radí všem začínat od 6 měsíce, jen když neprospívají tak dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
15.11.11 22:13
Terrad píše:
Naše doktorka právě radí všem začínat od 6 měsíce, jen když neprospívají tak dřív.

Asi co doktor to názor, no 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.12.11 14:37

:)

Ahojky, máš pravdu dříve totiž bylo úplně normální krmit dítě po šestinedělí, co mi máma říkala tak dříve to tak prostě bylo. Až postupem času to stále posouvají vědci čím dál tím víc dozadu. Máme 3 děti :). U prvního jsem začala se šťávičkami ve 3 měsících u druhého pomalu v 5 měsících. A u tohohle nejmladšího 4 měsíce mi doktorka řekla až v půl roce.
Obě starší děti jsou naprosto zdravé a já taky:). To proč posouvají to jídlo na starší hranici je prý proto, že v dnešní době se potraviny různě hnojí (znáš to samá Ečka), dřív toho tolik nebylo, nebo si myslíš že naše mámy znaly nějaké pestycidy a podobné sajrajty? :). Čím dříve s jídlem začneš tím je větší pravděpodobnost alergií a různých vyrážek až po nesnášenlivost různých potravin. Řekla bych že pokud nemáš ani ty ani manžel nebo Vaši rodiče žádný problém s alergiemi (potravinovými), tak se toho bát rozhodně nemusíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.12.11 14:42

Vem to takhle, mateřské mléko je jedinečné složení. Má všechno co má mít, vyvážené zdravé, dobře stravitelné. To UM mléko nikdy nebude - NIKDY. Když máš dobré mlíčko tak mimi nemusí ani 14 dní na velkou. Protože vše co potřebuje se vztřebá. To se Ti u UM nikdy nestane. Navíc UM je prostě umělá a dělaná ze surovin lidskému organismu pouze podobná. Proto u nekojených dětí se může začít od UKONČENÉHO 4 měsíce. Protože jsou na „umělotinu“ zvyklé a naučené. Kojené děti ovšem nejsou zvyklé na „umělou“ stravu a proto se doporučuje až od 6. měsíce. Myslím že pokud někdo kojí, tak mimčo do 6. měsíců vůbec nic nepotřebuje kromě prsu. Žádné čajíčky ani nic podobného. Z mateřského mléka se napije i nají. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.1.12 22:06

Ráda bych se podělila s mojí zkušeností. Plně jsem kojila jen měsíc. Potom malá přestala přibírat, pořád plakala, vztekala se. Zjistili jsme s dr., že mám málo mlíka a musela jsem malou začít krmit UM. Nejdřív na střídačku s kojením, pak jsem kojila jen v noci a pak už malá nechtěla ani v noci. Zhruba od 2,5 měsíců je teda jen na UM. Dr. mi řekl, že když už nekojím, je třeba dodávat malé vitamín c ve šťávičkách (už od 2,5 měsíců!!!). Zdálo se mi to brzo…všude čtu, že až od uk.4. měsíce…ale jsem prvorodička a věřím dr. tak jsme to začali zkoušet…malá ale moc šťávičky nechtěla..nejdřív pár lžiček za den..nejvíce ale asi 30 ml za den..víc nechtěla. Teď má malá 3,5 měsíce a dr. doporučil dávat rozmixovaný banán nebo jablíčko…taky jsem se hrozně divila, že už tak brzy…ale prý kvůli tomu vitamínu c…takže jsou to 3 dny co dáváme na zkoušku banánek…dneska snědla asi třetinu banánu. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte??? Doufám, že malé neškodím!!! Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
6.1.12 22:14

WHO doporučuje nepřikrmovat děti - na UM i na MM - do věku 6 měsíců. V poslední době není až tak striktní na dodržení plných 6 měsíců, takže i během 6. měsíce. Nicméně v ranějším věku upozorňuje, že příkrm zatěžuje nedostatečně vyvinutý trávicí systém a ledviny.
O těchto doporučeních mají jednotliví pediatři různou povědomost (nebo nemají) a také se s nimi v různé míře ztotožňují nebo ne. Takže doporučení pediatrů jsou velmi různá a podle mě je i na mamince, aby se o to zajímala a měla své stanovisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.1.12 23:28

Snad rada :)

Ahoj, řekná Ti to takhle. Máme 3 děti (9let, 8let a 5 měsíců). U každého dítěte jsem měla jinou doktorku a každá říkala něco jiného. U té nejstarší jsem začala šťávičky v období jako máš ty. Pak mixovaný banán s čajíkem, rozvařené jablíčko, nebo syrové pyré, mrkvičku. Vzhedem k tomu že jsem začala takhle brzy se jen můžu domnívat že malá je alergická na citrusové ovoce. Může to mít spojitost a nemusí. Polévku normální zahuštěnou jíškou baštila v 6 měsíci :). Jinak je pěkný jedlík a sní toho opravdu hodně. :) u toho druhého nejstaršího mi lékařka doporučila počkat a dávat až ve 4 měsíci. Klučík zbaští na co příjde a je úplně v pořádku žádné alergie a nic. A u toho nejmenšího mi doktorka řekla že přikrmovat budeme až od 7 měsíce, aby se nezatížil organismus. A to s tím céčkem je blbost i v mléce máš vitamín C. Mrkni na složení :). Prdím na doktorku, malému je 5 měsíců a baští ne mixovanou stravu, ale mačkanou vidličkou. Pěkně vařený brambor s mrkvičkou s kousky, brokolici s brambore a tak podobně. Jinak jsem četla tu studiu o té světové organizaci. Píší tam jen o plně kojených dětí.O nekojených je přípustné začít od 4 - do 6 měsíce. Ale hlavně důvod proč zavádíš příkrmy. Je že dítěti mlíčko nestačí, je hladové a plačtivé. Jinak nemáš důvod příkrm zavádět :) Snad tě můj příspěvek potěší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
6.1.12 23:49

Dneska se i u kojených dětí zavádí příkrmy dřív než v 6 m,právě pro snížení rizika pozdější alergie,mm dokáže organismus dobře srovnat a popasovat se s příkrmy,tak aby alergie měla menší šanci vzniknout,a potlačit imunitní odpověď organismu aby tu alergii neudělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.1.12 23:54

No jo ale tu alergii by musela mít matka nebo otec. A tím že dítěti podáš takhle brzy alergena tím tu reaci alergickou jen vyvoláš - si tedy myslím. Protože na alergologie nám řekli že pokud je to geneticky podložené - je jen otázka času kdy to propukne. Může tu látku dostat do sebe 100 x nic se nestane a pak ještě jednou a propukne to. A pak se neví s čeho to je. Jo pro zasmání naše babička má alergii na seno. V životě moje mamka alergická na seno nebyla. Teď je jí 50 a objevily se u ní známky alergie. Prý čím je člověk starší tak tím se ta alergie více projevuje. Zatěžuje se organismus zatěžuje a pak bum a je to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
7.1.12 00:02

Alergie se b¨ěhem života střídají,potlačují a různě kříží.
A nikde není psáno že rodiče nealergici neůžou mít alergický dítko.
MYslíš že když jsou rodiče alergici tak ty svoje protilátky předá máma kojenýmu miminku?Nebo moc nechápu jak sito s těma alergikama myslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí