Příkrm od 3. měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
589
30.10.13 21:24

Ja teda nevim, ale nazor jako nam to davaly taky je podle me pekna blbost! Pred 30 lety se toho spoustu nevedelo, spoustu deti umiralo z duvodu, ktery dneska uz jsou banality.. Nebyly zadny ultrazvuky na kazdy kontrole v tehu a proto na ne nebudu chodit ani ted?! Nemuzete srovnavat dnesni dobu a dobu tenkrat.. Nevim proc bych mela mesicnimu, dvoumesicnimu ani trimesicnimu prckovy cpat zeleninu.. V mlicku ma vsechno co potrebuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.10.13 22:48

@sikonka
V necem s tebou tedy souhlasim, muj nazor je ze nejaka znacla babylove je strasna. I kdybych nemela na rohlik svymu diteti koupim kvalitu.Coz zrovna pro me je jen beba nebo hipp.Ne proto, ze je to nejdrazsi ale proto, ze kdyz si vezmes ty krabice a ctes co v tom je;rozdily jsou velke. Stejne tak jako bych nikdy nekoupila pleny babylove jelikoz se hned procuraj a stejne tak ne ubrojsky jelikoz jsou tak nechutne napusteny, ze ji zpusobim jen infekci.To radsi utru zadek vodou s zinkou.Tod nazor muj.
A co se tyce prikrmu? Udelej to tak jak myslis sama. Jestli das banan ted a nebo za 2 tydny je vec polemizmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
31.10.13 07:24

Presne tak taky bych nikdy svemu diteti nedala mleko z drogerky jen proto, ze je levnejsi.. Tak se holt uskromnim ja. Ale taky je pravda, ze treba nutrilon, ktery je drahy jak blazen(mely jsme comfort) tak nam udelal takovou paseku, ze to byl des. Ted jsme taky na Hippu a super az na obcasne prdiky, ale jake mimco je nema… Jinak s prikrmem jestly je to o tyden dva nereknu ani slovo.. Ale zarazilo me teda, ze dite basti zeleninu od ukonceneho sestinedeli! To mi prijde prehnane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
31.10.13 07:29
@monika25 píše:
Sestitydenni miminko spokojene papa lzickou zeleninku a presnidavky?! To snad nemyslis vazne paneboze?! Takhle maly miminko ma tak citlivy zazivani, ze se nema stridat ani UM jen kdyz opravdu nesedi natoz zeleninu..!

Kdyby mu to nedělalo dobře, poznalo by se to. Když změníš UM a miminku nesedne, taky se to pozná okamžitě- například zvracením, průjmem a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
31.10.13 07:34
@monika25 píše:
Ja teda nevim, ale nazor jako nam to davaly taky je podle me pekna blbost! Pred 30 lety se toho spoustu nevedelo, spoustu deti umiralo z duvodu, ktery dneska uz jsou banality.. Nebyly zadny ultrazvuky na kazdy kontrole v tehu a proto na ne nebudu chodit ani ted?! Nemuzete srovnavat dnesni dobu a dobu tenkrat.. Nevim proc bych mela mesicnimu, dvoumesicnimu ani trimesicnimu prckovy cpat zeleninu.. V mlicku ma vsechno co potrebuje..

Spousta dětí umíralo, to ano. Dnes má spousta dětí už od malička nejrůznější alergie a astmata, jsou hyperaktivnější atakdále atakdále. Čím je to způsobeno? Pokrokem? V žádném případě neříkám, že co bylo kdysi bylo nejlepší, to ne. Jsem ráda že žijeme v téhle době. Ale nejde zavrhovat všechny postupy které se volily kdysi a slepě věřit nejnovějším výsledkům a metodám. Chce to mít vlastní rozum. Například názor, že UM se má podávat až do 3 let věku dítěte. To mi přijde vyloženě jako marketingový tah. Jak se má to dítě adaptovat na běžné potraviny? Myslím si, že když se opatrně( podotýkám opatrně) začne se zeleninou a ovocem ve 3, 4 měsících, tak se nic nestane, naopak.
V šestinedělí se mi to osobně zdá taky brzy, ale když to paní a jejímu synovi vyhovuje, proč ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
31.10.13 08:17

Souhlasim s tim, ze se dnes spousta veci prehani. Dite by nemelo nic jist aby nahodou nemelo alergii nebo protoze to neni bio atd. S tim UM do tri let je to taky samozrejme prehnany.. Ja taky nejsem nejaka precitlivela matka dnesni doby.. Prikrmy jsem zacala davat, kdyz male bylo 4,5 mesice takze nejsem ani zastancem toho, ze by mimco melo mit cco nejdyl jen mliko, ale myslim si ze uplne male miminko je proste zbytecne cpat zeleninou. Je to kazdeho vec, ale podle me to neni moc dobry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
31.10.13 08:22

A s tema alergiema a astmatama si myslim, ze to je taky tim, ze driv se to tak neresilo jako ted.. Takze se o tom tolik nevedelo.. Stejne jako ted, ze ma 9 deti z 10 koliky driv to taky nebylo (nebo bylo akorat to nikdo neresil, protoze stejne nemel jinou moznost nez dat mimcu sunar), ja jsem treba jako miminko pry mela velke potize se zazivanim, ale nikdo to neresil byla jsem proste mimco a to prejde.. Ano preslo, ale az skoro v dospelosti a docela jsem si protrpela.. Takze neprehanet to ani na jednuu stranu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.10.13 08:46

@Semina @monika25 Tak zrovna plenky Babylove jsou dobré. Na rozdíl od Pampers nesmrdí, mají i snadněji odbouratelnou ekoverzi. Ubrousky nejsou taky špatné, ale u nás se dlouhodobé otírání ubrousky (jakýmikoliv) neosvědčilo. Obecně dětská kosmetika Babylove je dost kvalitní, je tam minimum příměsí navíc (oproti Hipp, Nivee, Johnsons a dalším - opravdu jsem si dala tu práci a pročetla etikety). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
checht
31.10.13 09:12

Monika25 - každé mimi je jiné a co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhému a jestliže malýmu po tom bylo líp, doslova neřval bolestmi bříška a pomohlo mu to nastartovat právě zažívání a začal normálně fungovat, tak v to nevidím problém. Stoličku má naprosto normální, prospívá a žádné potíže nemá. Já jsem taky jako malá dostávala příkrmy dříve jak ve 4. měsících a žiju a spoustu dalších maminek asi taky… Ony ty názory, že dítko musí tehdy jen tohle a tehdy támhle to asi nebudou až tak světoborný, když se člověk zaměří na něco a projede internet a danou firmu, která vyrábí dětské jídlo v různých státech, tak zjistí, že to, co je určeno u nás a dítka např. od 5. měsíce, je třeba v Polsku napsáno až od sedmi měsíců, v Rakousku a Neměcku taky jinak… takže asi tak. Navíc, nikdo Ti nenutí, abys to takhle dělala. Každá máma ví, co je pro jeho drobečka nejlepší a vidí, co mu vyhovuje a co ne.

• Citovat
  • Upravit
35
31.10.13 09:58
@monika25 píše:
Presne tak taky bych nikdy svemu diteti nedala mleko z drogerky jen proto, ze je levnejsi.. Tak se holt uskromnim ja. Ale taky je pravda, ze treba nutrilon, ktery je drahy jak blazen(mely jsme comfort) tak nam udelal takovou paseku, ze to byl des. Ted jsme taky na Hippu a super az na obcasne prdiky, ale jake mimco je nema… Jinak s prikrmem jestly je to o tyden dva nereknu ani slovo.. Ale zarazilo me teda, ze dite basti zeleninu od ukonceneho sestinedeli! To mi prijde prehnane..

Tak tak Mončo, ne všechno co je drahé je nutně lepší.. My máme UM Humana, není to moc známé a ani moc drahé a malému výborně sedí. Krabice 300gramů mě vyjde na 80 kč z eshopu, v tescu 110kč. Jinde jsem to zatím nesehnala. Ale to jen tak na okraj, to nepatří k tématu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
31.10.13 10:03

Ja nevim noo je to jenom muj nazor.. Ale nejak si nedokazu predstavit, ze takhle malymu mimcu dela dobre zelenina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
31.10.13 10:06
@checht píše:
Monika25 - každé mimi je jiné a co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhému a jestliže malýmu po tom bylo líp, doslova neřval bolestmi bříška a pomohlo mu to nastartovat právě zažívání a začal normálně fungovat, tak v to nevidím problém. Stoličku má naprosto normální, prospívá a žádné potíže nemá. Já jsem taky jako malá dostávala příkrmy dříve jak ve 4. měsících a žiju a spoustu dalších maminek asi taky… Ony ty názory, že dítko musí tehdy jen tohle a tehdy támhle to asi nebudou až tak světoborný, když se člověk zaměří na něco a projede internet a danou firmu, která vyrábí dětské jídlo v různých státech, tak zjistí, že to, co je určeno u nás a dítka např. od 5. měsíce, je třeba v Polsku napsáno až od sedmi měsíců, v Rakousku a Neměcku taky jinak… takže asi tak. Navíc, nikdo Ti nenutí, abys to takhle dělala. Každá máma ví, co je pro jeho drobečka nejlepší a vidí, co mu vyhovuje a co ne.

Mi jsme na Hippu, ktery stoji 129kc takze taky nic drahyho.. Nemyslete si, ze jsem nejaka snobka, ktera musi mit pro dite to nejdrazsi to vubec ne.. Jen rikam, ze kdyby male vyhovovalo drazsi mlicko tak bych ji ho nemenila jen kvuly cene..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.13 23:17

Ahoj nemyslim si ze by bylo prilis brzy…zalezi na individualite…ja mam 3 mesice syna a myslim si ze s prikrmy zacneme uz ted aamozrejme prevladat bude mleko a nebudu to do nej rvat horem dolem nebo nasilim ale banan a mrkev nic nezkazi…nazory neketerych matek tady me docela s…!!!a ty mamy co se drzi prirucek a tabulek..tak pak jejich deti maji alergie atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
24.11.13 09:45

@RADECEKKUBICEK Můžu se zeptat PROČ budeš přikrmovat?

Já mám tedy nejvíc pocit, že dnešní maminky jsou strašně uspěchané. Pořád poslouchám: už aby se přetočil na bříško, už aby mluvil, už aby chodil…

Mně tedy zase přijde docela vtipný, když maminka hlídá od narození pití miminka tak, že nechá miminko pít z jednoho prsa přesně 3min, pak přehodí na druhé a opakuje se to. Nechce mít tlusté dítě 8o. A od třech měsíců přikrmuje UM a masozeleninové příkrmy, protože má málo mléka :mrgreen:. A strašně se diví :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.13 10:51

@vlker
Nezlob se ale to je moje vec kdy ja zacnu prikrmovat…ty muzes mit pocity jake chces ale moje dite nezivis…synovi jsou 3 mesice a ma 5 kiilo…mas pocit ze ja bych patrila mezi ty co nechteji mit tluste dite??? :-O nas syn se pretaci na brisko uz od 3.tydne, v postylce se pretoci o 360 stupnu uz od 14 dni…na trech mesicich zvladne sedet pouze opreny bez dalsi opory…hlavicku udrezl dele jak 3 min…na 2 necelych mesicich…a ted si zvatla udrzi si sam chrastitko…drzi si sam flasku a dudlik si umi vyndat i dat do pusinky…zacina sam v leze zvedat hlavicku a chce se posadit…za 5 minut mi preplazi obyvak a to mame 4.5×5 metru…
takze kdo tady mluvi o tom ze maminky chteji to a tohle..a ze jsou uspechane???
moje dite je naprosto zdrave a rychle tak akorat si myslim…!!!je dobre ze je napred nez ostatni deti..pokud vse zvlada sam…
Muzu se zeptat kolik mas deti a kolik je ti let ze takhle mluvis??? VLKER???
Ja jsem naseho malyho kojila 14 dni a to plne z obou prsou a pak jsem o mleko prisla…nato presel na UM a je na nem doted…uz si zkusil mrkev brokolici a kvetak…a je v pohode…!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí