Příkrm od 3. měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41209
29.11.13 20:01

Taky se přidám :-)) ve 4 měsících zatím převařuji kojeneckou vodu tak v 90%. Občas se stane, že nám to nějak nevyjde (návštěva, výlet atd.)a tak udělám Um z převařené vody z kohoutku, nebo nepřevařené, jen ohřáté kojenecké vody. Chtěla bych tu kojeneckou vodu převařovat tak cca do 6m, pak už jen kohoutkovou. Jinak začínám se zeleninovými příkrmy (zatím nám jede vše kromě špenátu :-)), večer před spaním UM zahuštěné kašičkou. Tak za týden bych chtěla začít pomalu přidávat maso do té zeleninky a později začneme ovocem…tedy jedu to klasické, dovolené od uk.4měsíce, žádné extrémy :-)))…tak doufám, že nebudu označena za přestárlou p. p..u bez vzdělání :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
29.11.13 21:11

Ted uz to tady asi od nikoho nehrozi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.2.16 16:48

@eVerča mě děda ve třech měsících dával zelnačku, a taky žiju :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
23.8.16 23:22

No mam podobnou otazku mala ma tyden do 4 mesicu a muzu rict ze je docela cvalik.od zacatku je na sunaru ale uz ji nestaci skousela sem dat presnidavku a hodne moc ji chutnala a krasne po ni usla. myslite ze ji uz obcas muzu davat presnidavku? Nebo neco jineho? Uz zacina mit po veverech bolesti dasni..dik za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.9.16 13:30

@naty23emik Přesnídávka jako první příkrm není zrovna vhodná. Mělo by se začínat zeleninovým příkrmem (dýně, mrkev, brokolice - pozor na zácpu, nepřehánět to zezačátku) a to v době oběda pár lžiček a zbytek mléko. 3-4 dny dávat to samé, aby se poznala případná alergická reakce na danou potravinu a pak zas něco jiného, přidat k tomu např. brambor atd. Ovoce a přesnídávky bych dávala až jako jedny z posledních. Dítě si zvykne na sladkou chuť a nemusí ti pak tu zeleninu chtít. Navíc přesnídávky povětšinou obsahují cukry, takže pro dítě to není zrovna nejlepší. Najdeš tu plno diskuzí o příkrmech, pohledej. Taky s prvními příkrmy nezapomenout dávat pít i vodu - já dávala kojeneckou, navíc převařenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.9.16 13:37

Moje maminka davala jako prvni prikrm myslim velice ridkou a hoooooodne dlouho povarenou krupicovou kasi. Podavala to normalne ve flasticce ktera mela dudanek s vetsimi otvory. Pamatuju si to ale velice mlhave, je to skoro 30 let dozadu ( u moji segry).

4 mesice je ale trosku brzo, ne? Ja bych zacala nejdrive asi na pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.9.16 13:48

@warita pokud je dítě na UM, tak se obvykle začíná ve 4. měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.9.16 13:50
@Pomka píše:
@warita pokud je dítě na UM, tak se obvykle začíná ve 4. měsíci.

Aha, to jsem nevedela. Proc se to presne dela, jsem zvedava. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.9.16 13:52
@warita píše:
Aha, to jsem nevedela. Proc se to presne dela, jsem zvedava. :)

To nevím, už si to nepamatuji… Nějaký důvod byl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
7.9.16 14:05
@warita píše:4 mesice je ale trosku brzo, ne? Ja bych zacala nejdrive asi na pul roku.

přesně, my jsme na UM a začali jsme týden před ukončeným 6 měsícem. Jde o to, že ty příkrmy se dávají protože UM již nestačí. Stejně mi to plival a pořádně začal papat asi 14 dní na to. To samé jsem měla i u prvního synka-není kam spěchat - u prvního synka jsme mohli dávat kupované skleničky, zbaštil vše, teď ten druhý nám skleničku neveme do pusy - takže stojím každý den u plotny - míchám tady papáníčko pro našeho 8 měsíčního otesánka a vzpomínám na časy, když jsem zakvrdalala sunar a byl klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.9.16 14:47

@warita Tak na krupicové kaši pro mimino opravdu nic přínosného nevidím. Akorát to zaplácne a toť asi vše, výživová hodnota značně pofidérní.
Navíc příkrmy jsou od toho, aby se dítě seznámilo a naučilo zpracovávat i jinou potravu, než tu podanou v tekutém stavu přes prso nebo flašku. Takže podávat v první příkrm flaškou malinko postrádá smysl (v době, kdy byl sunar na recept a v omezeném množství na měsíc, to do jisté míry svou logiku mělo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.9.16 14:51

@Svistice dřív se to tak dělávalo. I mě mamka krmila krupicovou kaší ve flašce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.9.16 15:17

Moje mimco se jeste nenarodilo, takze nemam osobni zkusenosti… ale co si vzpominam u segry a bratrance, tak teda nevim, jak to na 4 mesicich do nej chces narvat jinak nez flastickou.

I tak si vzpominam, ze to byl docela boj nakrmit takove ditko mladsi 1 roku. Spoluprace typu: otevri pusinku, zavri kdyz je lzicka uvnitr a spolkni moc nefungovala. 4 mesicni detatko saje, nic jineho neumi.

Me prijde krupicova kasicka velice fajn, dodnes si ji obcas delam. Ja ji samo dostavam na taliri s grankem a maslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.9.16 15:24

@warita dítěti dáš normálně do pusinky lžičku a co spolkne, to spolkne :-) Nejde o to to do něj dostat, ale jen o to, aby to ochutnalo. Jinak krupičnou kaši jsem začla dělat malý k večeři až tak kolem roka a pořádně mi jí začla jíst až teď, budou jí 2 roky. Ono to je jen fakt o tom, že dítěti zaplácneš žaludek a nemá jiné výživové hodnoty. Navíc, do roka by dítě nemělo kravské mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.9.16 15:38

@warita Ono příkrmy nejsou o tom dítě narvat jídlem pochybné váživové hodnoty. ;) To, že se to tak dělávalo neznamená, že to je to pravé ořechové. Dřív se taky nemocným pouštělo žilou, že ano.
A leckteré roční dítě už je schopné se tou lžící najíst samo.

Ale vlastní zatím nemáš, tak to tě omlouvá. Jen se přimlouvám, ať na něm pak nepraktikuješ výkrmnu kojenců z dob našich maminek a babiček. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí