Příkrmy od 4. měsíce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy od 4. měsíce?
Ahojky mám dotaz,
Honzíkovi je 3,5 měsíce a mám pocit že asi budeme muset za chvíli začít s příkrmy. Již ve 3 měsících měl dvojnásobek porodní váhy takže nyní bude mít tak cca 7,5 až 8 kg. Na začátku tohoto týdne se začal přetáčet na břísko a to tak že na zádech už nechce vůbec být. Je plně kojený, akorát posledních 14 dní začal vyžadovat jídlo i 2-3× v noci a to předtím spal od 20 hod. do 4-5 do rána. Je možné že už mu to prostě nestačí? Nevím jestli teda počkat do 4 měsíce a pak začít pomalu s příkrmy, protože všude píšou něco jiného v tom aby se prase vyznalo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak já nevím, ale u plně kojených dětí by se s příkrmy mělo snad začínat až po 6 měsíci… Nejlépe, když se poradíš se svou lékařkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je právě ono, když se poradíš s doktorkou. Naše doktorka mi nebyla schopná ani poradit když malého trápily prdíky a to dost dlouho hodně. Problém je i v tom, že mi malej přijde i takový spavější, jak kdyby neměl moc energie..
A s tím 6 měsícem je to taky všelijaký, teď jsem někde četla že zase začínají doporučovat dřívější začínání. prostě bordel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky dnes jsem zakládala podobnou diskusi, nám jsou 4 měsíce a jeden týden a doktroka mi dnes řekla, že můůžu začít s příkrmy, ale tak nějak nevím. Malej je z 90% kojenej a krásně přibírá, ale přesně jak píšeš, všude se tvrdí něco jiného. Jednou píšou, že máš začít co nejdřív, že si pak to dítě líp zvykne a jí všechno a jinde zase, že vytrvat s kojením co nejdýl
tak babo raď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dokonce jsem se i někde dočetla že když je matka alergik tak by měla právě začít s příkrmy dřív než uváděli doposud, že to dítě pak lépe snáší..tak fakt nevím, začínám z toho mít hlavu jak balon
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kocicka18 píše:
dokonce jsem se i někde dočetla že když je matka alergik tak by měla právě začít s příkrmy dřív než uváděli doposud, že to dítě pak lépe snáší..tak fakt nevím, začínám z toho mít hlavu jak balon
já myslím, že za zkoušku nic nedáš. Stejně to trvá dlouho, než jednu mléčnou dávku plně nahradíš jen zeleninkou, takže proč by ne. Já už o tom taky uvažuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pájinka25 píše:kocicka18 píše:já myslím, že za zkoušku nic nedáš. Stejně to trvá dlouho, než jednu mléčnou dávku plně nahradíš jen zeleninkou, takže proč by ne. Já už o tom taky uvažuju
Taky právě myslím že to risknu, maximálně se mi stane že to po mě plivne a zavře pusinu na zámek a tak to odložím třeba zase o 14 dní. Jen jsem chtěla vědět názory. Je fakt že známá mi taky radila ať klidně začnu, že ona začínala na radu doktorky ve 2,5 měsících večer banánem protože ji malá nechtěla spát..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
právě
ší je začít dřív a popřípadě to odložit, než čekat na konec 6. měsíce a pak se kdovíjak stresovat, že to třeba nebude chtít vůbec. A máš v plánu koupit napoprvé skleničku, nebo prostě doma tu zeleninu uvařit? Taky tu nedávno byla jedna diskuse, jeslti jsou lepší skleničky nebo vaření a taky se ty názory dost lišily ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj hele to si nevybereš, mě doktor v nemocnici řekl přikrmovat a synova doktorka až od šestého měsíce. Tak se prostě rozhodni podle sebe, ty jsi matka a tvoje intuice tě rozhodně nezklame
Já jsem po diskusi kterou zminovala pajinka pro podávaní kupovaných příkrmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sama za sebe bych počkala do čtvrtého měsíce a s příkrmy bych začala. Mám čtyři děti, všechny dostávaly příkrm od čtvrtého měsíce a přežily to… ![]()
Pokud se ti zdá, že se budí v noci hladem, tak mu na noc dej mlíčko s kaší. To je od čtyř měsíců. Pokud to nepomůže, dala bych mléčnou kaši.
A ještě poslední věc, já dávám skleničky. Je tam vše co má být a co dítě potřebuje a je to hned po ruce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjevně přbírá dobře, takže bych neřekla, že „mu to nestačí“. Myslím, že častější buzení po š. měsíci je běžné, děti spí méně tvrdě. Myslím, že příkrmy to nezměníš.
Jinak na názory na příkrmy se stále mění. Myslím, že z výživového hlediska to dítě nepotřebuje. Z imunologického hlediska zase osldní výzkumy ukazují, že je vhodné časné setkání s různými poteravinovými alergiemi.
Já si toho vzala to, že zřejmě začnu vcelku brzo s ochutnáváním, pokud bude mít i druhé dítě zájem (syn chtěl pořád a já se s jídlem před ním schovávala). Ale nikam rozhodně chvátat nebudu, spíš jen to seznámení s nějakou potravinou, jedna dvě lžičky, něco ochutnat. A klasické krmení a nahražení jednoho jídla příkrmem asi až po tom půl roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já asi začnu se skleničkama, máš jistotu že je to nějak kontrolovaný co v tom je, kdežto třeba u kupovaný mrkve normálně v bille nebo tak někde, tak nevíš čím vším je to hnaný aby to rostlo a nic to nechytalo. Mám tu třeba letáčky od Hami a Hippu a všude se schodují že i to jak tam je napsáno od kterého je to měsíce tak to musí být kontrolováno státem aby to vyhovovalo potřebám dítěte. Někde jsem třeba četla že jakmile vaříš z surovin z normálního supermarketu tak výzkumy ukázaly že ty děti mají mnohem víc soli v těle než mají mít. (což pak i znamená že je to odvodňuje a tak). Takže zatím skleničky a až bude papkat nějaký normální množství té zeleniny (ne 3 lžičky denně) tak budu kupovat možná na těch farmářskejch trzích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě tak napadlo, jak moc husté je to mlíčko s kaší? Dá se krmit i lžičkou nebo jen lahvičkou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud ti prospiva a pribyva na vaze tak bych s prikrmy pockala i do 6 mesice, ale mela by ti rict doktorka jestli prikrmovat.
me me malej zacal vztekat v 5 mesicich, ale pribiral hezky tak me dr doporucila dat mu v poledne tak 2-3 lzicky nejake zeleninove vyzivy, ale nemusi to mit kazdy den, jen aby se nenudil, taky muze mit malej jen rustovy vzpur, pokud to trva par dni, byt tebou tak jen kojim
taky muze mit malej jenom zizen s toho tepla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kocicka18 píše:
Ještě mě tak napadlo, jak moc husté je to mlíčko s kaší? Dá se krmit i lžičkou nebo jen lahvičkou?
dalo by se i lžičkou, já to holkám dávám do flašky a dudlíka s velkou dírkou.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit