Začínáme s příkrmy :-)

378
23.6.11 09:22

Začínáme s příkrmy:-)

Ahoj maminky,
doufám, že mi zase dobře poradíte, děkujíííí bohu za takové diskuze :dance:
Malá má něco přes 6 měsíců - do 6 měsíců byla plně kojená. Tak po 5 měsíci jsem zkusila na špičku lžičky trochu přikrmu- jak jí bude šmakovat. Začla se dávit aj po tom kousínku, tak jsme se zasmáli a dobrý. Za cca týden jsem zkusila čistou mrkvičku na kousek lžičky. Věděla o co jde, tak mi ju spapala,a natahovala se po dalším, já jí ale radši nedala, už z toho důvodu že je po nás alergička a má ekzémek na trupu. Přišlo mi ale v té době, že s kojením je to trochu na štíruˇvždycky byla ukrutný saveček, ať jsem měla 40tky,zánět prsu,nebo antibiotika a najednou se dívala všude možně, kojo trvalo z 30ti minut minut 5-10, no nic moc. V poradně mě ale čekal šok. Doktorka mě vyloženě zjebala:„proč jí dáváte příkrm, usus je do 6-ti měsíců plně kojit!“ Nepochopila jsem, plně kojená byla stále, jen jsem „zkusila“,a to ani nemluvím o tom že malá je strašný prcek! Mlíka mám a měla jsem moc, ale v 5a půl měsících vážila jen 5,55kg!! To byla právě ta poradna.. Že prý je spokojená, usměvavá a nemá být po kom obřík. (To je fakt).
No,neřeším ani tak spokojenost, napapanost, to ona je, a jsem ráda, ale spíš instikt matky. Mimi od určité doby zajímá vše krom prsa a maminky, natahuje se po jídle, slupne co se mu na lžičce dá…a toto je náš případ. Proč tedy miminku odpírat? Kor když já jsem maminka, mimi znám a jak se všude píše - každé mimi je jiné. Nám teda v té době i narostly dva zoubky, což je taky takový signál. No prostě, týden před ukončeným 6.měsícem jsem začla dávat na noc kašičky(kv. spaní - jí s velkou chutí, nemáme problém), po cca 10dnech jsme najely na mrkvičku, je schopná sníst mi celou lahvičku, já se ale bojím kv. té alergii. Zítra plánuju zkusit brokoličku, uvidíme jak bude šmakovat:-) Jakou máte zkušenost s pediatrem vy, maminky, ohledně začátku příkrmů? Já jsem z toho docela rozladěná, malá mi začla buclatět ve tvářičkách a já nevím co doktorce říct? Přiznat se že jsem začla dřív a bránit se že jsem dala jen na svůj instinkt matky? Je to blbost asi, ale já v to věřím :nevim: Ona je stará škola, co jsem četla novější studie tak se i alergikům doporučuje začít s příkrmy dřív, že vlastně jako alergička miminku předávám alergeny. Ale poučovat ji nemíním, to je jasné :lol:
A ještě k těm příkrmům. Jak jsem psala jsme na kašičce a mrkvičce - malá se vykadí jen když jí dám rourku do zadečku a ona ji vytlačí i se stolicí, která je o hodně tužší. Což je logické :mrgreen: ale nevim co s tím. Poprdává a bolí ji bříško. Mám jí začít dávat nějaké čaje? Nebo šťávy? Slyšela jsem něco o švestkových šťávičkách, ale není to přeslazené?
A poslední dotaz, možná blbý…malá mi krásně pije i z lahvičky odstříkané mlíčko, a te´d jsem jí na zapití kaše zkusila dát z hrnečku AVENT koj. vodu-jen ze zvědavosti. Pila mi i z něj krásně. Mám začít odbourávat lahvičku? Nebo to můžu střídat? Přijde mi docela popletená…dám jí prso, potom v lahvičce kašičku s mlíčkem od Nestlé a pak na zapití trošku vodičky z pítka. Sorry za román, a děkuji za odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
23.6.11 09:34

Malej je kojenej i teď 9,5měs.Po ukončeném 4 měs.jsem se po domluvě s mudr.nasadily v poledne příkrm,byl jen kojenej a pomohlo mu to na bříško(koliky)malej mi po kojení přibíral 250g za týden a to se narodil o měsíc dřív.Nebála bych se příkrmů,jen sledovat alergii.Jinak čaje třeba čajánek,nebo sunárek mají laktózu třeba Hipp je sladký,tak čajík nebo tekutiny určo dávej,malej mi prs neodmítal flajdu máme avent a docela trvalo než se naučil pít i teď se zakucká a z pítka vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
23.6.11 09:40

Já bych ti odpověděla asi takhle, kašli na doktorku, ty si máma a ty rozhoduješ :palec:
A doktorka by se měla chovat slušně, ano je doporučení do 6 měsíců kojit, ale stejně tak se u dětiček na UM doporučuje začít s příkrmy dříve, takže ani kojenému mimču to nijak neuškodí…
Jo a to jak ti krásně pije z hrnečku ti závidím, mylý má 8,5 měsíce a stále se neumí napít z něčeho jiného než z prsa… a že jsem toho vyzkoušela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
23.6.11 09:48

Pokud jde o kakání, tak kaše a mrkvička může trošičku zlobit v bříšku, já dávám na změknutí stolice kapku oleje (je to i dobré kvůli vitamínům rozpustných v tucích).
Když jsem dala poprvé kaši, bylo to na Emičku těžké (6 m) a prokroutila celou noc, tráví se ji dobře jen kaše z MM. Jestli dáváš mlíčko s kaší už kupované, může to být tím, UM se prý hůř tráví. Zkus ji dát kaši z MM, mohlo by to pomoct jako nám. Šťávičky, čaje ani vodu nedávám (je kojená), resp. včera jsem zkusila dát poprvé a nechce ani flašku, ani hrneček. Jestli můžeš používat obě zaráz, to neporadím, nevím, jestli to děti plete, spíš bych řekla, že ne.
Ve švestkové šťávě od Hippu cukr je, záleží na tobě, jak moc cukr ve stravě řešíš.
Svojí doktorce jsem řekla, že jsem s mrkvičkou začala týden před ukončeným 6. msícem, problémy nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.6.11 09:56
El-Brno píše:
Pokud jde o kakání, tak kaše a mrkvička může trošičku zlobit v bříšku, já dávám na změknutí stolice kapku oleje (je to i dobré kvůli vitamínům rozpustných v tucích).
Když jsem dala poprvé kaši, bylo to na Emičku těžké (6 m) a prokroutila celou noc, tráví se ji dobře jen kaše z MM. Jestli dáváš mlíčko s kaší už kupované, může to být tím, UM se prý hůř tráví. Zkus ji dát kaši z MM, mohlo by to pomoct jako nám. Šťávičky, čaje ani vodu nedávám (je kojená), resp. včera jsem zkusila dát poprvé a nechce ani flašku, ani hrneček. Jestli můžeš používat obě zaráz, to neporadím, nevím, jestli to děti plete, spíš bych řekla, že ne.
Ve švestkové šťávě od Hippu cukr je, záleží na tobě, jak moc cukr ve stravě řešíš.
Svojí doktorce jsem řekla, že jsem s mrkvičkou začala týden před ukončeným 6. msícem, problémy nedělala.

Kašičku dávám s UM - Beba HA. S tím MM je to nanic, mám něco odstříkaného do zásoby, ale nemám zas tak kvalitní odsávačku abych odstříkala na každý den 200ml mlíčka. Uvidím, kdyžtak zkusím. A možná i tu kašičku vynechám, stejně nám to na spinkání nepomohlo.
Jo, cukr řeším, nechci ji na to navykat…dobré vědět co nekupovat. Dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.6.11 09:58

Já začla s příkrmama přesně v půl roce. Předtím jsme byli na prohlídce a doktorka říkala, že můžem začít. Po mrkvi má hovínko taky tužší, snažím se střídat víc zeleniny, nedávat mrkev pořád. Ale k tomu asi taky dojdete. Po brokolici bylo hovínko zas až na lopatkách:-) Kojím i dokrmuju UM. Ale tekutiny zavádím už teď, aby si zvykla pít. U těch Hipp šťáv (ředím je s vodou a čajem, samotné nechce), tady - http://www.hipp.cz/…vy/stavy.htm najdeš jaký mají konkrétní šťávy vliv na stolici (rozkliknout některou šťávu) a jestli je s cukrem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.6.11 10:00
j.a.n.i1 píše:
Já bych ti odpověděla asi takhle, kašli na doktorku, ty si máma a ty rozhoduješ :palec:
A doktorka by se měla chovat slušně, ano je doporučení do 6 měsíců kojit, ale stejně tak se u dětiček na UM doporučuje začít s příkrmy dříve, takže ani kojenému mimču to nijak neuškodí…
Jo a to jak ti krásně pije z hrnečku ti závidím, mylý má 8,5 měsíce a stále se neumí napít z něčeho jiného než z prsa… a že jsem toho vyzkoušela :roll: [/cita
j.a.n.i1 píše:
Jo a to jak ti krásně pije z hrnečku ti závidím, mylý má 8,5 měsíce a stále se neumí napít z něčeho jiného než z prsa… a že jsem toho vyzkoušela :roll:

Spousta kamarádek má taky takový problém, ale jak říkám, malá je saveček a jedlík. Žádné cavyky se lžičkou neproběhly, ona papá nádherně. A to pití mě taky překvapilo z toho hrnečku. Cítím, ak se mi ztrácí mlíčko. Jak krásně jí, nemusím ji třeba ani dokojovat(po kašičce) tak aspoň vím, že i z hrnečku si popije kdybych náhodou mlíčko ztratila úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
23.6.11 10:03

Pokud ti takhle dobře pije, buď jenom ráda. Mně Eli kromě mlíka moc pít nechce. Klidně střídej pítko s lahvičkou, pokud je z toho ochotná pít. Jinak většina čajů je doslazovanejch i ty šťávy. U čajů jsem našla značku Babio, která není přislazovaná, obsahuje jenom laktozu a je dobrej, až na to, že naše slečna nechce nic. Jo tak Dobrou vodu s příchutí maliny, podotýkám neperlivou :roll: , což jí dávat moc nechci.
U příkrmů buď opatrnější, ale normálně jí je dávej. Ono je to někdy na škodu, když se začíná s příkrmama třeba až kolem 8 měsíce, dost často je pak děti nechtej, protože jsou zvyklý jenom na mlíko. Hlavně pokud jí to chutná, tak už evidentně nastal správnej čas. Podle mně jív trávení nemusí dělat rotyku ta mrkev, ale ty kaše. Asi to chce zkoušet značky a druhy, nejhoří podle mojích zkušeností jsou kaše od Hippu a Nutrilonu, jsou strašně betonovací a přeslazený, havně ten Nutrilon. Nejvíc se mi osvědčily od Nestlé. A možná kupovat ty nemléčný a míchat s MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.6.11 10:05
hofka píše:
Já začla s příkrmama přesně v půl roce. Předtím jsme byli na prohlídce a doktorka říkala, že můžem začít. Po mrkvi má hovínko taky tužší, snažím se střídat víc zeleniny, nedávat mrkev pořád. Ale k tomu asi taky dojdete. Po brokolici bylo hovínko zas až na lopatkách:-) Kojím i dokrmuju UM. Ale tekutiny zavádím už teď, aby si zvykla pít. U těch Hipp šťáv (ředím je s vodou a čajem, samotné nechce), tady - http://www.hipp.cz/…vy/stavy.htm najdeš jaký mají konkrétní šťávy vliv na stolici (rozkliknout některou šťávu) a jestli je s cukrem atd.
hofka píše:
Já začla s příkrmama přesně v půl roce. Předtím jsme byli na prohlídce a doktorka říkala, že můžem začít. Po mrkvi má hovínko taky tužší, snažím se střídat víc zeleniny, nedávat mrkev pořád. Ale k tomu asi taky dojdete. Po brokolici bylo hovínko zas až na lopatkách:-) Kojím i dokrmuju UM. Ale tekutiny zavádím už teď, aby si zvykla pít. U těch Hipp šťáv (ředím je s vodou a čajem, samotné nechce), tady - http://www.hipp.cz/…vy/stavy.htm najdeš jaký mají konkrétní šťávy vliv na stolici (rozkliknout některou šťávu) a jestli je s cukrem atd.

Dík moc! :-D Dívám se na tu švestkovou..to mám jako dát poprvé 3 čajové lžičky? :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.6.11 10:09
MarketaJ píše:
Pokud ti takhle dobře pije, buď jenom ráda. Mně Eli kromě mlíka moc pít nechce. Klidně střídej pítko s lahvičkou, pokud je z toho ochotná pít. Jinak většina čajů je doslazovanejch i ty šťávy. U čajů jsem našla značku Babio, která není přislazovaná, obsahuje jenom laktozu a je dobrej, až na to, že naše slečna nechce nic. Jo tak Dobrou vodu s příchutí maliny, podotýkám neperlivou :roll: , což jí dávat moc nechci.
U příkrmů buď opatrnější, ale normálně jí je dávej. Ono je to někdy na škodu, když se začíná s příkrmama třeba až kolem 8 měsíce, dost často je pak děti nechtej, protože jsou zvyklý jenom na mlíko. Hlavně pokud jí to chutná, tak už evidentně nastal správnej čas. Podle mně jív trávení nemusí dělat rotyku ta mrkev, ale ty kaše. Asi to chce zkoušet značky a druhy, nejhoří podle mojích zkušeností jsou kaše od Hippu a Nutrilonu, jsou strašně betonovací a přeslazený, havně ten Nutrilon. Nejvíc se mi osvědčily od Nestlé. A možná kupovat ty nemléčný a míchat s MM.

Od Nestlé dávám Kaši s mlíčkem občas, ale většinou udělám z UM mlíčko a do toho od Nestlé Moje první kaše.Takže nemléčnou, kvůli alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.6.11 12:05

Tak rozpustný čaje doslazovaný asi jsou. Ale existují i pytlíkový čistě bylinkový, ovocný taky:-)

MarketaJ píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.6.11 12:16

ahojky, k doktorce se nevyjadřuju, u té mé jsem taky zjsistila, že některé věci prostě lepší neříkat, samozřejmě v rámci možností. K tomu kakání, spíš než švestkovou šťávičku bych zkusila obyčejný heřmánkový čaj. U nás funguje velmi spolehlivě a máš to za babku :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
23.6.11 12:18

Jenomže ten Babio tam má naštěstí jenom laktózu a ne řepnej cukr jako ty ostatní. I tak jsou samo lepší ty pytlíkovaný, jenomže naše Ela je prostě nechce, ani bylinkový ani ovocný. Kdybyste dneska při obědě viděly, co jsem dělala za šaškárny, aby se napila 8-o . A z normální láhve z dudlíkem ani omylem, z flašky od dobrý vody s tím ventilem. :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.6.11 12:41

Já právě udělám pytlíkovej bylinkovej a říznu ho trochou té Hipp (nebo jiné značky) šťávy-bez cukru, např. jablkové. A hned pije. Pak můžu postupně ubírat a třeba se chytí na čistej čaj nebo vodu.

MarketaJ píše:
Jenomže ten Babio tam má naštěstí jenom laktózu a ne řepnej cukr jako ty ostatní. I tak jsou samo lepší ty pytlíkovaný, jenomže naše Ela je prostě nechce, ani bylinkový ani ovocný. Kdybyste dneska při obědě viděly, co jsem dělala za šaškárny, aby se napila 8-o . A z normální láhve z dudlíkem ani omylem, z flašky od dobrý vody s tím ventilem. :-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
23.6.11 12:58

Tak to u nás nehrozí, já jsem ráda, když jí nalákám na nějakou tu šťávu, kupuju babylove, že tam není ten cukr.
Někdy si trochu vezme, ale většinou se šklebí jak opice a vysloveně jsem dneska zjistila, že když jí to dám do lahve z dudlíkem, tak to prostě pít nebude. Si říkám, jestli to nebude tím, že vidí starší a mně pít z pet láhve, tak ona to přece nebude pít jako mimino s dudlíkem :lol: . A přitom mlíko pije normálně z kojo láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí