Je to chyba, problém - příkrmy v 5,5m?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.6.11 13:51

Je to chyba,problém?

Ahoj, na mojí otázku zajímal by mě názor více lidí, mamin.
Mám 5,5 měsíčního chlapečka a přikrmy nebyli nutné.
Babička nám donesla první hamánky a i když jsme ji vytkli že je ještě brzo. Po pár dnech jsme to nevdrželi a když už byli doma pokusila jsem mu dát pár lžiček.
Byl šikovný, víc než maminka která ho nechala šáhnout do lžičky a pak si promnul oči .. mrkev všude :D.
Když byla premiéra prvního tuhého hovínka to byla radost :D.
Dali jsme druhého hamínka a teď se po něm může utlouct, musíme dávat lžičky rychléé žádný letadla.. jakmile nedáváme tak mi bere celou misku :-D.
Každopádně je spokojený a svědčí mu to. Mlíčko neodmítá saje jako dřív jenom už toho hamánka prostě k obědu chce. Vzteklounek :-).
Nechtěli jsme takhle začít jenom ochutnat, ale jemu to prostě šmakuje a nedá pokoj dokud ho nedostane ..
Takže hold mlíčko a k obědu hamánka už v 5,5 měsících i když by to nepotřeboval. Ale nemyslím si že je to nějaká velká chyba nebo problém. Ale chtěla bych znát i názor jiných. Děkuji (prominte za anonyma,) :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
718
21.6.11 13:54
Anonymní píše:
Ahoj, na mojí otázku zajímal by mě názor více lidí, mamin.
Mám 5,5 měsíčního chlapečka a přikrmy nebyli nutné.
Babička nám donesla první hamánky a i když jsme ji vytkli že je ještě brzo. Po pár dnech jsme to nevdrželi a když už byli doma pokusila jsem mu dát pár lžiček.
Byl šikovný, víc než maminka která ho nechala šáhnout do lžičky a pak si promnul oči .. mrkev všude :D.
Když byla premiéra prvního tuhého hovínka to byla radost :D.
Dali jsme druhého hamínka a teď se po něm může utlouct, musíme dávat lžičky rychléé žádný letadla.. jakmile nedáváme tak mi bere celou misku :-D.
Každopádně je spokojený a svědčí mu to. Mlíčko neodmítá saje jako dřív jenom už toho hamánka prostě k obědu chce. Vzteklounek :-).
Nechtěli jsme takhle začít jenom ochutnat, ale jemu to prostě šmakuje a nedá pokoj dokud ho nedostane ..
Takže hold mlíčko a k obědu hamánka už v 5,5 měsících i když by to nepotřeboval. Ale nemyslím si že je to nějaká velká chyba nebo problém. Ale chtěla bych znát i názor jiných. Děkuji (prominte za anonyma,) :nevim: :think:

Ahoj,mám také 5,5 měsíčního chlapečka a přesnídávky a kaše už dáváme od 4 měsíců a taky se může utlouct:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.6.11 13:56

Nevidím v tom žádný problém..
Prostě jedlík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
21.6.11 13:59

taky nevidím problém :wink:
Na prohlídce v 6ti měsících by ti doktorka stejně řekla, ať začnete s příkrmy, 14 dní v tom nehraje roli :wink:
Hlavně, že mu chutná :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
21.6.11 14:05

Osobně v tom nevidím problém nebo chybu, ale u svého dítěte bych to neudělala. Nejsem zastáncem honem dětem všechno a dělat věci jen proto, že to doporučuje WHO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
21.6.11 14:09

Určitě to problém není-buď ráda,že mu chutná :palec: .
A stejně by jste od 6 měsíce už začali,tak co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.6.11 14:19

Já si nemyslím, že by to byla nějaká tragédie. Taky jsem začala v pěti a půl měsících, sice na radu doktorky, protože malej nepřibíral, ale to je jedno. Nestresuj se tím. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
21.6.11 14:20

Můj názor, žádný problém, já jsem začala u malé dávat papánek v 4 měsících, teď v 6. lupe už téměř všechnu zeleninku, a zkusily jsme už i kuřátko a žloutek :-) Mimochodem uplně zbožňuje cuketku :-) .Sice ještě do toho kojím ale jen večer a přes noc a první denní jídlo má taky odemě jinak celý den pápánky, zeleninky a přesnídávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
21.6.11 14:25

ahoj, já dávám dceři příkrmy-kaše, zeleninku, … od 4.měsíce, ale u nás to bylo nutností-neustálý hladík :lol:
Takže určitě to chyba není, vždyť už je vám skoro půl roku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
21.6.11 14:31

za mě - žádný problém ani chyba. Když mu chutná, ať si Hamánka dá, vždyť už bude mít půl roku. Nakonec buď ráda, že hezky jí, některé děti, když jim nabídneš něco jiného než mléko, tak se vztekají a odmítají jíst, takže pohoda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
21.6.11 14:56

ahoj, ja ziji v UK a tady se krome doporuceni WHO- krmeni od 6mes, prip.4.u umele zivenych deti, doporucuje nechat to tak trochu i na diteti- tzn.jestli to sam vyzaduje a chutna mu, tak proc mu nedat… ja treba zacala s prikrmy tez 5,5mes. kvuli tomu, ze v jeho 6mes.jsme meli byt v CR a ja si nebyla jista jak bude reagovat-lekare atd.mam v Uk, tak jsem zacala driv, ze kdyby neco, zabehnu k doktorce… takze duvody a nazory jsou ruzne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.6.11 14:59

Nevim…nemyslim, ze je to vylozene tragedie, ale taky si myslim, ze ti nikdo nemuze rict, ze to je a bude ok, proste proto, ze to nikdo nemuze vedet :nevim: Hodne treba zalezi i na tom, jak kvalitni ten prikrm je, jestli tam nejsou skodliviny a pokud, nakolik je system vyspely a dokaze to ustat. A vubec, nakolik je vyspely a dokaze ustat samotny to jidlo a nemyslim ted okamzity ucinek ( i kdyz tady mluvi pro ten jeho apetit :D). Proste ti to nikdo nerekne ;) Takze bud se na to vykasli a neres, nebo mu to nedavej, vic moznosti stejne nemas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.11 15:01

Děkuju za názory. .. když mu chutná tak to je dobře že v tom není problém.
Začli jsme s tou mrkvičkou a máme tu ještě jeblko, ale u toho mám trochu strach jelikož Tatínek je na něj alergickej tak to radši až po diskusi s doktorkou.. ;)
:palec:
To je hezký že holčička miluje cuketku ;D. Pro mě je to nejedlá věc :))). A dojídání po prckovi nehrozí za 1. že nic nenechá a za 2. je to bez chuti ;D.

Ještě jsem se chtěla zeptat když už jsem v tom. Kdo tu podává tu kašičku jak jí děláte? 8-o Abych později věděla :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.11 15:05

Asha: je tam 90% mrkev, a pak nejak voda .. zadne skodliviny urcite ne.. vhodne pro alergiky.
Nic se mu nestalo, a měl tuhé hovínko. A chutná mu moooc. Pro bobíka jen to nejlepší.. ;D.
Ale rozhodně chci koupit čerstvou mrkev, koj. vodu a uvařit mu jí sama. Když už vím že mu šmakuje. V televizním poř. Maminka tam dokonce ukazovali tento recept :-DD.

• Citovat
  • Upravit
29730
21.6.11 15:05
Anonymní píše:
Děkuju za názory. .. když mu chutná tak to je dobře že v tom není problém.
Začli jsme s tou mrkvičkou a máme tu ještě jeblko, ale u toho mám trochu strach jelikož Tatínek je na něj alergickej tak to radši až po diskusi s doktorkou.. ;) :palec:
To je hezký že holčička miluje cuketku ;D. Pro mě je to nejedlá věc :))). A dojídání po prckovi nehrozí za 1. že nic nenechá a za 2. je to bez chuti ;D.Ještě jsem se chtěla zeptat když už jsem v tom. Kdo tu podává tu kašičku jak jí děláte? 8-o Abych později věděla :think:

No…ja myslim, ze ta mrkev bude jeste nejakou dobu stacit, ja bych hned netlacila dalsi veci, ani tu kasi ne. Do roka ma jidlo pomalu ochutnavat, seznamovat se. Ma ochutnat zhruba 10 (nebo 15, protoze tech 10 mi prijde dost tezky udrzet :D) druhu jidla celkem, vcetne masa. Jak zacnes takhle rychle, nemas moc sanci to uridit a musis brat v uvahu, ze travici system doted znal pouze a jenom mliko. Takze pomalu ale jiste vpred, neni kam pospichat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí