Když nedojí příkrm, mám dát mléko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Když nedojí příkrm, mám dát mléko?
Ahoj. Ráda bych znala Vaše názory na náš „problém“. Dcerka jí zeleninové příkrmy od 5. měsíce, posledních 14 dní jsem jí už dávala i masozeleninové. Ty zeleninové se snažím většinou vařit doma, až doteď to jedla (až na výjimky - brokolice apod.), ale najednou nechce, dokonce ani mrkev, kterou jedla s velkou chutí. Přiznávám, že jsem párkrát koupila skleničky Hami - třeba když jsme někam jeli a já bych nestihla uvařit. Pokud dávám masozeleninový příkrm, tak to jí dám ze skleničky vždycky. Zajímá mě:
- Myslíte si, že si na chuť těch příkrmů ze skleniček pamatuje (nebylo to nijak často a nebylo to hlavně několik dní po sobě), chutnaly jí a proto nechce zekleninu vařenou doma?
- Když nedojí příkrm (dávám jí vždycky cca 120g jako váží ty skleničky) - mám ji dokrmit hned mlékem, nebo počkat až si o jídlo řekne? (Třeba za hodinku.)
- Myslíte si, že mražením ta zelenina získává nějakou horší chuť a proto to dítě nechce? (Nechce většinou příkrmy, které jsem připravila a zmrazila dopředu, ale nějak se mi nezdá, že by to mohlo spolu souviset).
Za názory, tipy a postřehy děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj
je na příkrmy ještě moc malá
děti mají různé období, někdy jedí, někdy ne, asi prostě chce mléko a ne zeleninu, to je všechno
jinak mražením se chut nemění, teda moji kluci jedí mraženou, nemraženou, domací i kupovanou stejně
takže bych jí dala čas, dala mléko místa příkrmu a vyčkala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ad 1) Ano, podle mě si tu chuť může pamatovat. Děti ty slekničky mívají raději. Skleničkovala jsem cca do 1 roku, pak jsem začala vařit - přechod proběhl v pohodě.
ad 2) Pokud jsem chtěla, aby šlo dítko po jídle spát, tak jsem dala flašku myslím hned - uspalo ho to.
ad 3) Nevím, chuť podle mě není jiná tím mrazením, ale tím, že vaříš ty a ne Hami. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky si myslím, že je ještě malilinkatá. My jsme byli na UM od malička, proto jsme začali s příkrmem už od 4. měsíce. Ale nehrotila jsem to. Když nechtěl, dala jsem mu třeba týden čas, dostával mlíko a pak zase příkrm. Intenzivně, pravidelně jsem začala přikrmovat až od 6. měsíce a protože je malý nejedlík a jídlo ho fakt nezajímá, tak pokud příkrmu snědl málo, dokrmovala jsem mlíkem. Asi až tak od 8. měsíce se dá říct, že se příkrmu celkem nají a už nedokrmuju. Asi u dětí, které se o jídlo dokážou přihlásit je to trošku jinak. Můj kdyby nejedl 5 hodin, tak je mu to jedno. Jinak já skleničkuju a budu tak do konce 1. roku a pak začnu vařit doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen pro pořádek - nekojím, od začátku je na Notrilonu, takže se mi nezdá, že by na příkrmy bylo brzo, řídím se podle rad lékařky, která doporučila s ukončeným 4. měsícem začít, protože malá málo přibírala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maddlen píše:
Jen pro pořádek - nekojím, od začátku je na Notrilonu, takže se mi nezdá, že by na příkrmy bylo brzo, řídím se podle rad lékařky, která doporučila s ukončeným 4. měsícem začít, protože malá málo přibírala.
To jo, u nekojených dětí se to tak dělá. Snad jen, že si nesmíš představovat, že ti přejde na příkrmovou stravu jako úplně takto brzo.
Myslím, že kombinace příkrm a dokrmení mlíkem je v tomto věku zcela normální.
Zvlášť pokud ti malá málo přibírá, tak bych o tom vůbec nepřemýšlela a když nedojí příkrm, tak jí dala rovnou flašku s UM. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wiolla píše:Maddlen píše:To jo, u nekojených dětí se to tak dělá. Snad jen, že si nesmíš představovat, že ti přejde na příkrmovou stravu jako úplně takto brzo.
Jen pro pořádek - nekojím, od začátku je na Notrilonu, takže se mi nezdá, že by na příkrmy bylo brzo, řídím se podle rad lékařky, která doporučila s ukončeným 4. měsícem začít, protože malá málo přibírala.Myslím, že kombinace příkrm a dokrmení mlíkem je v tomto věku zcela normální.
Zvlášť pokud ti malá málo přibírá, tak bych o tom vůbec nepřemýšlela a když nedojí příkrm, tak jí dala rovnou flašku s UM.
naprostý souhlas, já to tak někdy udělám i teď. Hold honíme kalorie
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jo, už to nebudu tak řešit, hlavně ať nemá bobek hlad.
Já jen, že když jsme s příkrmy začli, tak jedla všechno se strašným nadšením - i to, co mi teď odmítá. Tak pátrám, čím to může být. Jinak ona je jedlík (na mléko a předtím i na tu zeleninu), baštila by pořád, ale je stále strašně drobounká. Přijde mi to divné, protože na tohle u ní prostě nejsem zvyklá.
Dřív by zbaštila i nás s manželem kdyby mohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit