Když nedojí příkrm, mám dát mléko?

3241
18.6.11 13:29

Když nedojí příkrm, mám dát mléko?

Ahoj. Ráda bych znala Vaše názory na náš „problém“. Dcerka jí zeleninové příkrmy od 5. měsíce, posledních 14 dní jsem jí už dávala i masozeleninové. Ty zeleninové se snažím většinou vařit doma, až doteď to jedla (až na výjimky - brokolice apod.), ale najednou nechce, dokonce ani mrkev, kterou jedla s velkou chutí. Přiznávám, že jsem párkrát koupila skleničky Hami - třeba když jsme někam jeli a já bych nestihla uvařit. Pokud dávám masozeleninový příkrm, tak to jí dám ze skleničky vždycky. Zajímá mě:

1. Myslíte si, že si na chuť těch příkrmů ze skleniček pamatuje (nebylo to nijak často a nebylo to hlavně několik dní po sobě), chutnaly jí a proto nechce zekleninu vařenou doma?
  2. Když nedojí příkrm (dávám jí vždycky cca 120g jako váží ty skleničky) - mám ji dokrmit hned mlékem, nebo počkat až si o jídlo řekne? (Třeba za hodinku.)
  3. Myslíte si, že mražením ta zelenina získává nějakou horší chuť a proto to dítě nechce? (Nechce většinou příkrmy, které jsem připravila a zmrazila dopředu, ale nějak se mi nezdá, že by to mohlo spolu souviset).

Za názory, tipy a postřehy děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
18.6.11 14:41

ahoj
je na příkrmy ještě moc malá
děti mají různé období, někdy jedí, někdy ne, asi prostě chce mléko a ne zeleninu, to je všechno
jinak mražením se chut nemění, teda moji kluci jedí mraženou, nemraženou, domací i kupovanou stejně

takže bych jí dala čas, dala mléko místa příkrmu a vyčkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.6.11 14:51

ad 1) Ano, podle mě si tu chuť může pamatovat. Děti ty slekničky mívají raději. Skleničkovala jsem cca do 1 roku, pak jsem začala vařit - přechod proběhl v pohodě.

ad 2) Pokud jsem chtěla, aby šlo dítko po jídle spát, tak jsem dala flašku myslím hned - uspalo ho to.

ad 3) Nevím, chuť podle mě není jiná tím mrazením, ale tím, že vaříš ty a ne Hami. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
18.6.11 14:57

taky si myslím, že je ještě malilinkatá. My jsme byli na UM od malička, proto jsme začali s příkrmem už od 4. měsíce. Ale nehrotila jsem to. Když nechtěl, dala jsem mu třeba týden čas, dostával mlíko a pak zase příkrm. Intenzivně, pravidelně jsem začala přikrmovat až od 6. měsíce a protože je malý nejedlík a jídlo ho fakt nezajímá, tak pokud příkrmu snědl málo, dokrmovala jsem mlíkem. Asi až tak od 8. měsíce se dá říct, že se příkrmu celkem nají a už nedokrmuju. Asi u dětí, které se o jídlo dokážou přihlásit je to trošku jinak. Můj kdyby nejedl 5 hodin, tak je mu to jedno. Jinak já skleničkuju a budu tak do konce 1. roku a pak začnu vařit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
18.6.11 20:23

Jen pro pořádek - nekojím, od začátku je na Notrilonu, takže se mi nezdá, že by na příkrmy bylo brzo, řídím se podle rad lékařky, která doporučila s ukončeným 4. měsícem začít, protože malá málo přibírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.6.11 21:16
Maddlen píše:
Jen pro pořádek - nekojím, od začátku je na Notrilonu, takže se mi nezdá, že by na příkrmy bylo brzo, řídím se podle rad lékařky, která doporučila s ukončeným 4. měsícem začít, protože malá málo přibírala.

To jo, u nekojených dětí se to tak dělá. Snad jen, že si nesmíš představovat, že ti přejde na příkrmovou stravu jako úplně takto brzo. :jazyk: Myslím, že kombinace příkrm a dokrmení mlíkem je v tomto věku zcela normální. :wink: Zvlášť pokud ti malá málo přibírá, tak bych o tom vůbec nepřemýšlela a když nedojí příkrm, tak jí dala rovnou flašku s UM. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
18.6.11 21:32
Wiolla píše:
Maddlen píše:
To jo, u nekojených dětí se to tak dělá. Snad jen, že si nesmíš představovat, že ti přejde na příkrmovou stravu jako úplně takto brzo. :jazyk: Myslím, že kombinace příkrm a dokrmení mlíkem je v tomto věku zcela normální. :wink: Zvlášť pokud ti malá málo přibírá, tak bych o tom vůbec nepřemýšlela a když nedojí příkrm, tak jí dala rovnou flašku s UM. :palec:

:palec: naprostý souhlas, já to tak někdy udělám i teď. Hold honíme kalorie :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
19.6.11 09:33

Tak jo, už to nebudu tak řešit, hlavně ať nemá bobek hlad. :srdce: Já jen, že když jsme s příkrmy začli, tak jedla všechno se strašným nadšením - i to, co mi teď odmítá. Tak pátrám, čím to může být. Jinak ona je jedlík (na mléko a předtím i na tu zeleninu), baštila by pořád, ale je stále strašně drobounká. Přijde mi to divné, protože na tohle u ní prostě nejsem zvyklá. :-) Dřív by zbaštila i nás s manželem kdyby mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí