Jídelníček pro 4měsíční miminko
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček pro 4. měsíční miminko
Ahojky … prosím o radu - malýmu je 4,5 měsíce a začínáme s příkrmy (mrkvička) … můžete mi prosím někdo poradit jaký jídelníček mám připravovat? Malý je od 3. měsíce plně na UM .. nyní nevím kolik UM mu mám dávat .. vstává v 7 hod, tak nevím jak rozdělit denní dávku UM a příkrmů. Budu vděčná za každý jídelníček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mrkni se sem http://www.kojeni.net/prikrmy.php - jsou tam tabulky co a kdy a jak ![]()
- Citovat
- Upravit
Tam jsem právě koukala, ale je to tam až od 6. měsíce, tak nevím jestli se jím můžu řídit, když je nám jen 4,5 m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou zatím nic nerozděluju, uvidíš, že jakmile uděláš nějaké pravidlo a začne se dařit, začne prcek jíst zas jinak a všechna snaha bude v háji
Když má hlad, dej mlíko, na oběd zeleninu a těš se z každé zbaštěné lžičky a víc neřeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lenyhd píše:
Tam jsem právě koukala, ale je to tam až od 6. měsíce, tak nevím jestli se jím můžu řídit, když je nám jen 4,5 m.jídelníček? no když teda už začínáš s příkrmy, tak prostě dávej UM dle zvyku a k obědu místo toho příkrm a čaj nebo vodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je pravda, že jsme řád s UM nastavovali docela dlouho a když se nám to podařilo, tak začínáme s příkrmama, takže opravdu všechno zase jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
těch pár lžiček, co ze začátku sní, stejně bude chtít zapít, takže bych dávala UM pořád stejně…aspoň u nás to tak bylo, jen jsem nedávala UM ale kojila jsem…postupně si sám řekne, kolik chce ještě mlíčka a to pak upravíš sama…
já na tabulky jenom kukla a stejně jsme to dělali, jak to vyhovovalo nám, každé mimi je jiné,…
tak ať to jde dobře
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšou holky, také bych dávala mlíčko tak, jak je zvyklý, jen na oběd zeleninku, kterou stejně mlíčkem ještě zapije, protože než se dopracuje k tomu, že sní celou dávku příkrmu k obědu, tak to chvíli potrvá…
Na tabulky jsem se též koukla jen orientačně a děláme to tak, jak to vyhovuje nám… Jediný čeho se snad držím je začít zeleninou, po 2-4 týdnech přidat maso…u nás to vidím něco mezi, takže asi po 3 týdnech masíčko a měsíc po zelenině ovoce..takhle to mám prostě jen pro sebe orientačně nastavený a uvidím, jakým tempem to všechno bude malý zvládat
Už máme pár druhů zeleniny vyzkoušeno, malýmu docela chutná, i když toho zatím moc nesní..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, přikrmuj normálně podle manuálu od 6 měsíce, akorát ty začneš ve 4 měsících, moje dcera taky tak papala byla od narození na nutrilonu a pak ve 4 měsících jsem začla mrkvičkou někde mám i fotku jak vypadala když to jedla poprvé (oranžový masakr), po pár dnech jsem přidala brambor a postupně přidávala další a další zeleninu, vždycky, ale postupně abych poznala na co je alergckái, od 5 měsíce jsem jí začla přidávat i masíčko k zelenině, to jí moc chutnalo. Pak jsme taky najeli na ovocné přesnídávky nebo banán od 5 měsíce. Od 6 měsíce jsem jí kupovala i dobrou mámu jogurt, ten svačila. Pak od 7 měsíce jsem jí do vanilkové mámy strouhala piškoty a jablíčko, to jí moc chutnalo. Od 8 měsíce už jsem nic nemixovala, ale vše krájela na mini kousíčky, zuby už nějaké měla, tak aby se učila trošku kousat. Od 1 roku mě jí všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se docela líbí přehled na http://www.hami.nutricia.cz/…odce-04m.pdf
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jita.tutik to vypadá dobře taky si to uložím.
Mě ani doktorka neporadila, musela jsem se zeptat babče co malé dávat a kdy, babičky (resp. prababičky) poradí nejlíp ještě, že je máme
. Když jsme došli na kontrolu tak se jen zeptala co už jí, tak jsem jí to vyjmenovala, řekla to je v pořádku a bylo. Dětskou jsem změnila, tak jsem zvědavá, jak to bude u druhé holčičky a jiné paní doktorky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jita.tutik píše:
Mě se docela líbí přehled na http://www.hami.nutricia.cz/…odce-04m.pdf
tuhle brožurku jsem dostala od dr v papírové podobě, je super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se to taky líbilo, je to tam dobře popsané, jsou tam i recepty a člověk to snadno pochopí a přizpůsobí.
Jinak Dr. mi taky moc neporadila a asi ani neporadí. Neradila s kojením, mlíkem a ani s příkrmy, takže jsem nakonec vše zmákla sama a ani mi to nevadí, někdy je lepší se spolehnout na sebe a vlastní instinkt ![]()
Mám blinkací miminko a tak jsem mu vše přizpůsobila, vše si zjistila a musím říct, že je malá zřejmě spokojená, nic jí netrápí, krásně prospívá a prosměje snad půlku dne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jita.tutik píše:
Mě se to taky líbilo, je to tam dobře popsané, jsou tam i recepty a člověk to snadno pochopí a přizpůsobí.
Jinak Dr. mi taky moc neporadila a asi ani neporadí. Neradila s kojením, mlíkem a ani s příkrmy, takže jsem nakonec vše zmákla sama a ani mi to nevadí, někdy je lepší se spolehnout na sebe a vlastní instinkt
Mám blinkací miminko a tak jsem mu vše přizpůsobila, vše si zjistila a musím říct, že je malá zřejmě spokojená, nic jí netrápí, krásně prospívá a prosměje snad půlku dne![]()
Po té brožurce se musím u doktora mrknout, jestli ji tam někde má, ale i tak se dají sehnat recepty na netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit