Jídelníček pro 4měsíční miminko

14
11.7.11 16:08

Jídelníček pro 4. měsíční miminko

Ahojky … prosím o radu - malýmu je 4,5 měsíce a začínáme s příkrmy (mrkvička) … můžete mi prosím někdo poradit jaký jídelníček mám připravovat? Malý je od 3. měsíce plně na UM .. nyní nevím kolik UM mu mám dávat .. vstává v 7 hod, tak nevím jak rozdělit denní dávku UM a příkrmů. Budu vděčná za každý jídelníček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
11.7.11 16:18

Mrkni se sem http://www.kojeni.net/prikrmy.php - jsou tam tabulky co a kdy a jak :)

• Citovat
  • Upravit
14
11.7.11 16:36

Tam jsem právě koukala, ale je to tam až od 6. měsíce, tak nevím jestli se jím můžu řídit, když je nám jen 4,5 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.7.11 16:37

Být tebou zatím nic nerozděluju, uvidíš, že jakmile uděláš nějaké pravidlo a začne se dařit, začne prcek jíst zas jinak a všechna snaha bude v háji :-) Když má hlad, dej mlíko, na oběd zeleninu a těš se z každé zbaštěné lžičky a víc neřeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
11.7.11 16:40
lenyhd píše:
Tam jsem právě koukala, ale je to tam až od 6. měsíce, tak nevím jestli se jím můžu řídit, když je nám jen 4,5 m.

jídelníček? no když teda už začínáš s příkrmy, tak prostě dávej UM dle zvyku a k obědu místo toho příkrm a čaj nebo vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.7.11 16:40

No je pravda, že jsme řád s UM nastavovali docela dlouho a když se nám to podařilo, tak začínáme s příkrmama, takže opravdu všechno zase jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
11.7.11 16:50

těch pár lžiček, co ze začátku sní, stejně bude chtít zapít, takže bych dávala UM pořád stejně…aspoň u nás to tak bylo, jen jsem nedávala UM ale kojila jsem…postupně si sám řekne, kolik chce ještě mlíčka a to pak upravíš sama…
já na tabulky jenom kukla a stejně jsme to dělali, jak to vyhovovalo nám, každé mimi je jiné,…
tak ať to jde dobře :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
11.7.11 17:09

Jak píšou holky, také bych dávala mlíčko tak, jak je zvyklý, jen na oběd zeleninku, kterou stejně mlíčkem ještě zapije, protože než se dopracuje k tomu, že sní celou dávku příkrmu k obědu, tak to chvíli potrvá… :-) Na tabulky jsem se též koukla jen orientačně a děláme to tak, jak to vyhovuje nám… Jediný čeho se snad držím je začít zeleninou, po 2-4 týdnech přidat maso…u nás to vidím něco mezi, takže asi po 3 týdnech masíčko a měsíc po zelenině ovoce..takhle to mám prostě jen pro sebe orientačně nastavený a uvidím, jakým tempem to všechno bude malý zvládat :-) Už máme pár druhů zeleniny vyzkoušeno, malýmu docela chutná, i když toho zatím moc nesní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.11 17:39

Ahoj, přikrmuj normálně podle manuálu od 6 měsíce, akorát ty začneš ve 4 měsících, moje dcera taky tak papala byla od narození na nutrilonu a pak ve 4 měsících jsem začla mrkvičkou někde mám i fotku jak vypadala když to jedla poprvé (oranžový masakr), po pár dnech jsem přidala brambor a postupně přidávala další a další zeleninu, vždycky, ale postupně abych poznala na co je alergckái, od 5 měsíce jsem jí začla přidávat i masíčko k zelenině, to jí moc chutnalo. Pak jsme taky najeli na ovocné přesnídávky nebo banán od 5 měsíce. Od 6 měsíce jsem jí kupovala i dobrou mámu jogurt, ten svačila. Pak od 7 měsíce jsem jí do vanilkové mámy strouhala piškoty a jablíčko, to jí moc chutnalo. Od 8 měsíce už jsem nic nemixovala, ale vše krájela na mini kousíčky, zuby už nějaké měla, tak aby se učila trošku kousat. Od 1 roku mě jí všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
11.7.11 17:39

Mě se docela líbí přehled na http://www.hami.nutricia.cz/…odce-04m.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.11 17:47

Jita.tutik to vypadá dobře taky si to uložím.
Mě ani doktorka neporadila, musela jsem se zeptat babče co malé dávat a kdy, babičky (resp. prababičky) poradí nejlíp ještě, že je máme :-D . Když jsme došli na kontrolu tak se jen zeptala co už jí, tak jsem jí to vyjmenovala, řekla to je v pořádku a bylo. Dětskou jsem změnila, tak jsem zvědavá, jak to bude u druhé holčičky a jiné paní doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
11.7.11 20:06
Jita.tutik píše:
Mě se docela líbí přehled na http://www.hami.nutricia.cz/…odce-04m.pdf

tuhle brožurku jsem dostala od dr v papírové podobě, je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
11.7.11 21:34

Mě se to taky líbilo, je to tam dobře popsané, jsou tam i recepty a člověk to snadno pochopí a přizpůsobí.
Jinak Dr. mi taky moc neporadila a asi ani neporadí. Neradila s kojením, mlíkem a ani s příkrmy, takže jsem nakonec vše zmákla sama a ani mi to nevadí, někdy je lepší se spolehnout na sebe a vlastní instinkt :palec:
Mám blinkací miminko a tak jsem mu vše přizpůsobila, vše si zjistila a musím říct, že je malá zřejmě spokojená, nic jí netrápí, krásně prospívá a prosměje snad půlku dne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.11 21:36
Jita.tutik píše:
Mě se to taky líbilo, je to tam dobře popsané, jsou tam i recepty a člověk to snadno pochopí a přizpůsobí.
Jinak Dr. mi taky moc neporadila a asi ani neporadí. Neradila s kojením, mlíkem a ani s příkrmy, takže jsem nakonec vše zmákla sama a ani mi to nevadí, někdy je lepší se spolehnout na sebe a vlastní instinkt :palec:
Mám blinkací miminko a tak jsem mu vše přizpůsobila, vše si zjistila a musím říct, že je malá zřejmě spokojená, nic jí netrápí, krásně prospívá a prosměje snad půlku dne :lol: :lol:

Po té brožurce se musím u doktora mrknout, jestli ji tam někde má, ale i tak se dají sehnat recepty na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.7.11 09:09

Tohle je super, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie