Jídelníček pro 4měsíční miminko
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ahoj,
tu velikost jsme resili uz davno asi v 3,5 mesicich protoze uz ted mame v 4,5 mesicich 7o cm, kolik vazime jeste nevim, az zitra. sportaka uz mame davno, jsme v anglii a tu je tepleji tak zadny fusak nepotrebujem, jen takovou fajnou zimni kombinezku, ten sportak je mirne nakloneny ale i tak v tom cela pekne lezi a nohy a hlavu ma trochu vis nez hlavu. s tim sezenim jeste pockame, ale jak ji to vysvetlim nevim. dnes v jednu v noci zacala brecet a jen co jsme rozli tak prestala a spala dal. straspytel jeden…dnes jeste obed zkouset nebudem, nema to cenu kdyz neni uplne v poho, ma rymu a porad jen odsavam z nosu…chudacek malej. moc dekuji pribikovi!!!a ty katenko kdy se ti tvoje miminko narodilo? vypada to ze jsme stejne stare. dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a jeste kdyz asi nebudu to zavarovat ale spis kazdy druhy den varit cerstve tak ale i presto co by se do toho mrazaku davat nemelo protoze na netu vsichni radi do mrazaku a udelat velke mnozstvi. kdyz dnes uvarim v lednici to vydrzi do zitra a nebo i dyl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nicol, já dávám uvařené jídlo (i hotové z krámu-výživy) i druhý den, ale pouze když sem to předem dala na stranu, jakmile už do toho strčím ožužlanou lžičku, tak to rovnou vyhazuji (nebo dojídají starší dcery
) Ale malé to již nedám, jinak jak říkám, předem odebranou část schovám maximálně do druhého dne, dýl ne.
No a my se narodily 27.8.2011 navečer.
Koukám, že budete také pěkně veliký. Je to děs to nosit co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro Nicol a sara
Když dnes uvaříš vydrží to jen do zítra na oběd, pak už to nedej. Je to ryskantní. Ať nemáš prcka nemocného - průjem a bolení bříška za to nestojí. Když budeš každý druhý den vařit (a kdyby jen proprcka) tak to jde, 1 brambor a jednu mrkev máš oloupanou a uvařenou takřka hned
.
Hele to zavařování není těžké, dáš to do sklenice od přesnídávky a necháš projít 5 minut varem, pak už jen nechat vychladnout. Minimálně jednou týdně bys měla vyvařovat flašky. Když si to spojíš s tím zavařováním je to sranda
.
Nemraž už jednou rozmraženou stravu (takže jednou rozmražený špenát už ne). Ani kdybys ho uvařila. Nejlepší je přeci jen čerstvý.
Všeobecně nemraž zelenou stravu bohatou na C (brokolici, špenát),
Brambor, mrkev, celer, petržel to tedy můžeš. Masíčko až budeš mít taky můžeš (dobré je když maso dáš do tvořítek na led a zaleješ vývarem)ono to zmrzne, vyklopíš to třeba do sáčku nebo do misky a můžeš mrazit další. Pak až budeš vařit stačí pár ledových kostek hodit do pokrmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj…jeste posledni a asi blby dotaz…jak to mixujete kdyz je nejlepsi kazdy den cerstve? jedna mrkev se neda umixivat a pres sitko jsou velke kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám ponorný mixer. Dáš k tomu bramboru a krásně namixuješ … Většímu miminku už pak jen mačkáš vidličkou
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když budeš dělat čerstvou, tak tu mrkvičku uvař do hodně měkka a vidličkou nebo lžičkou ji rozmačkáš úplně na jemno. Jinak prodává se i takové obyčejné čajové sítko (plastové nestojí více než 15 Kč) a to je obravdu jemnoučké a nepropadne Ti vůbec, ale vůbec nic
. Jinak nevím jestli to ještě znáte, ale též se prodává taková umělá mistička (vanička) s hrotama. Dříve se na tom škrábalo ovoce úplně na jemno na pyré, taky to není drahé a mrkvičku na tom jakoby odrbeš a máš to taky jemné. Jinak tyčkový mixer je super
. Dá se to nastrouhat i na 3 nebo 4 bokém struhadle (hroty), ale dej pozor musí být umělohmotný. Protože kov bere vitamíny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc dekuji za rady, netusila jsem ze jsou lide tak hodni a mile radi poradi. je to moc pekne od vas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem holky zoufalá, už druhý den jsem se nevyspala. Malý celou noc proplakal, teplota 39,6 po čípku 38,5. U paní doktorky jsme byly, ale je úplně zdravý. Ani screaning nic nepotvrdil. Jen ta strašná teplota. Žádný kašel, rýma nebo průjem, prostě jen ta teplota. Dál tedy dáváme čípky a sirupek na teplotu v kombinaci a čekám co se s toho vyvrbí. Čekala jsem že to jsou zoubky, ale dva už jsou asi týden venku. Tak možná budou další. Ale takhle velká teplota mě zarazila. I lékařku. Tak mi držte palec ať se s toho nezvencnu. Protože jen chovám chovám a chovám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jejda to jsi chudak a ten maly jeste vetsi…skoda ze nam ty deti nemuzou rict co je trapi…my mame ted rymu a obe dve a poradnou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to tě lituji a hlavně mimčo, já bych vždy brečela za ně, když takto trpí,
A napadlo mě, nemá to po nějakém očkování?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Očkován byl tak před měsícem, a to si nemyslím že by to mohlo být. Že prý je to dobře snášené měl tu kombinaci (zášrkt, zarděnky, černý kašel …). Dneska už tedy teplotu neměl, sice byl trochu rozmrzelý ale teplota normální, ale zase začal divný hlenovitý průjem. A vyrazila nám červená drobná vyrážka na bříšku (pod pupípek), teď večer to měl už i na zádech. Tak si říkám, jestli není na něco alergický ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no když to bude jen reakce na výživku či na něco z jídelníčku, tak by to bylo super, takhle už si mě tím popisem dost vyděsila, no což teprve ty, umím se úplně vžít do tvé situace a myslím na vás…hlavně ať je to ok s drobečkem malým …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit