Jídelníček pro 4měsíční miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
12.7.11 11:19

Super, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
13.7.11 12:16

A osvědčili se vám ty kupovaný příkrmy např. od Hami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.7.11 12:52

Jojo malá milovala první lžičky od Hami :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.7.11 15:16
lenyhd píše:

Ano maso zeleninové, kupovala jsem je dceři, ale jen když jsme někam šly do města nebo na nákupy a nemohla mít domácí stavu, tak jsem si vždycky dala půlku do misečky a třeba u tiňtonů mi to ohřáli pokaždé. Jednu tu sklenku měla vždycky na dvě jídla, když jsme nikam nešly, tak měla vždycky domácí jídlo. Ovocné přesnídávky mi jedla jen asi do 9 měs. (nastrouhala jsem do nich někdy piškot na zahuštění) pak už nechtěla a to jí zůstalo do dneška, mixované ovoce mi nesní, jen syrové, čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.7.11 18:16
lenyhd píše:

Malá má ráda skoro vše krom brokolice (Hami) a dýně (Hipp) - jinak jí je to šumafuk co koupím nebo co uvařím.

• Citovat
  • Upravit
74217
13.7.11 21:20

Naše dítě, jí v podstatě jen maso, je jedno jestli je vařené, dušené, pečené nebo smažené, ale musí to být maso. S taťkou s ní i játra fuj :). Od roku mi baští vše, akorát přílohy nám nejdou. Miluje vývary, ty klidně sní aj 3 taléřky za den :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
13.7.11 21:46

Holky, nemáte někdo zkušenosti s příkrmy Hamé???
Dávám malé zatím Hami masozeleninové, ale koupila jsem i Hamé, myslíte si, že je to stejná kvalita?
Taky se chci zeptat těch, co vaří doma, jak dáváte do příkrmů maso. Normálně koupíte kuře, uvaříte a rozmixujete ho do toho? Protože prý by měli mít děti maso 6× týdně. Chci vařit domácí stravu, ale to maso nějak nevím :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.7.11 21:57

Maso teda dávám zatím jen hovězí - a hodím ho do papiňáků, k tomu zeleninu jako na polívku, pak vytáhnu zeleninu, tu rozmixuju a maso nakrájím na drobné kostičky (malá nemá od 6m problém s kousky). Kdyby měla problém s kousky tak to normálně rozmixuju.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
13.7.11 21:59

A teda dávám maso tak 3× týdně (doma vařené jen hovězí, ve skleničkách kupovaných dávám všelijaké), 1× dávám na oběd rýži s ovocem, nebo jáhly s ovocem - prostě jakoby sladký oběd, a 3× jen zeleninu. Vajíčko (žloutek) jsem ještě nedávala.

• Citovat
  • Upravit
74217
13.7.11 22:02
Jita.tutik píše:
Holky, nemáte někdo zkušenosti s příkrmy Hamé???
Dávám malé zatím Hami masozeleninové, ale koupila jsem i Hamé, myslíte si, že je to stejná kvalita?
Taky se chci zeptat těch, co vaří doma, jak dáváte do příkrmů maso. Normálně koupíte kuře, uvaříte a rozmixujete ho do toho? Protože prý by měli mít děti maso 6× týdně. Chci vařit domácí stravu, ale to maso nějak nevím :nevim: :nevim:

Myslím si, že by neměl být veliký rozdíl v kvalitě ať koupíš jakoukoliv přesnídávku, na dětské zboží jsou kladené veliké nároky, kdyby tam bylo něco špatného, nekvalitního co nebude dětem prospívat, nedostanou povolení pro děti vyrábět. Naopak si myslím, že když budeš občas střídat různé přesnídávky od různých firem, tak se ti jich miminko nepřejí, protože kvalitně by měly být stejné lišit se můžou max. složením. V Hamé jsem měla možnost při studiu na hotelovce se podívat, rozhodně to byl přijatelnější pohled, jak když jsme šli na exkurzi do výroby uzenin :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.12.11 14:28

Krmení pro miminko 4,5 měsíce

Určitě nech mléko jako základní potravinu na hlavní jídla tzn. Snídaně, oběd a večeře. Pokud tvoje miminko jí co 3 - 4 hodiny bude to vypadat asi takto. :)

Snídaně - 6:00 - 7:00 - UM mléko (náš vypije 180ml - po noci je hladový :))
Svačinka - 9:00 - 10:00 - (banánek s čajíkem, nebo různé šťávičky (mrkvová, jablečná, švestková - i mix) - jak si veme ze začátku jen pár lžiček např. 10-30ml
Oběd - 12:00 - 13:00 - UM mléko
Svačinka - 15:00 - 16:00 - přesnídávka, ovocné nebo zeleninové pyré /jsou to první pokusy moc toho nechtějí :)
Večeře - 18:00 - 19:00 - UM mléko :)

Místo oběda můžeš někdy dát bramborovou kaši (samozřejmě z UM mléka), brambor s mrkví, brambor se špenátem, rýži se zeleninou. Maso bych řekla na začátek kuřecí, krůtí. Vepřové a Hovězí dám až tak od 6 měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
12.1.12 17:10

zdravím, zrovna todle řeším …
Normálně mi malá sní tak 900ml sunaru na den. Nyní sem začala jídlo rozdělovat na oběd, večeře a svačiny.
Takže třeba dnes snědla:
4:00 100ml sunaru zahuštěného kaší.
7:30 120ml sunaru
10.30 půl výživy
13:00 zbytek výživy+50ml sunaru (normálně dávám k obědu zeleninu, ale dnes sme dojedli výživu)
16:00 130 sunaru
Nyní už jí čeká pouze v 19:00 kaše.
No a jak počítám tak počítám vyjde mi to tak nanejvíš .. 700
Tak řeším zda.li nebude mít hlad.

Jinak do každého sunaru přidávám na zahuštění nejméně 1 odměrku rýžové nemléčné kaše, kvůli ublinkávání.
Tak a nyní čekám na vaše reakce a připomínky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.1.12 23:48

Pro jak staré dítko? :)

Kouká když sunarujete, tak tedy nekojíš :), ale množství toho mlíčka mi připadá málo. Pokud dáváš příkrmy i kdyby od ukončeného pátého měsíce mělo by prtě vypít podle tabulek na výrobku Mléka 6 x deně 150 ml nebo 5 x denně 200 ml. Také tedy záleží na váze. Vůbec bych to ale nedramatizovala pokud Ti malá přibírá, není protivná plačtivá a nemáš pocit že by měla hlad, tak jí nechej. Veme si co potřebuje. Kdyby se přejedla tak to vyblinká a taky si nechá jen to co potřebuje. To poznáš když by měla hlad. Náš ječí jak pavián, kňourá a začne ši šmudlat ručičkama v oblčeji a strkat si je do pusy. :)
Důležité je jestli při návštěvě lékaře prostě přibírá. Pokus se mimo jídlo, podat třeba nějakou štavku sladkou na pití. Co? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
13.1.12 10:59

Pribik

Ahoj, děkuji za odpověď.
Teď jsme ukončily 4- tý měsíc.
Přibýváme krásně, naopak.. (za měsíc 1,5kg)
Malá je celkově dost velká.
To sem si také říkala, že by asi brečela kdyby měla málo, ale je dost nevyzpytatelná, jednou chce honem, honem jídlo, pak zas nejí nic. Ale jak říkám, máme za sebou 4. měsíční prohlídku a byly sme pouze chválení (váha 7530g, míra 65,5cm) No, ale to jsme byly jen na sunaru, tak teď sem řešila, abych něco nezanedbala, ale doktor říkal, že můžeme přijít na převážení kdykoliv, i mimo poradnu, tak abych se nebála, že mi malá strádá :)
Máme totiž problém s jídlem, proto sme i brzy přestaly kojit.
Nezvládala to, musela sem odstříkávat a dávat z lahvičky, nyní když jí dám lžičku, tak v ten moment zapomene jak se saje z lahvičky a pak nám to zas chvilku nejde. (pár minut) Když už to jde, tak už zas neví co se lžičkou. No fakt zlobí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.1.12 13:28

Neboj ono se to poddá, určitě bych se nebála. Prostě když budeš mít pocit že má hlad, tak jí převážíš a uvidíš. :), a taky občas můžeš skusit jí dát nějakou ňamku do pusinky i mimo dobu kdy má krmení, když bude plyvat po pár lžičkách nemá chuť a hlad tak je to v pořádku. A když bude papat, tak si pochutná :), počítej pak ale s tím že další dávku nemůsí pak chtít nebo sní jen trošku :). Náš malej ochutnava skoro všechno, když vařím dám mu olíznout :) Hlad nemá a přibírá krásně :). Držím paleček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí