Příkrmy, proč ne vepřové?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Na všem se něco najde, pokud se hledat chce
Dávám s mírou, ale všeho. Přesolenou pečenou krkovici uvidí ještě hoodně dlouho jenom v kuchařce, ale kousek libového čuníka dávám dávno..že to nemá výživovou hodnotu? A křupíky nějakou extra hodnotu mají? A že je dlabe snad každý dítě po kilech
A sušenky, např Sunarka apod.? Určitě vůůbec neobsahují tuk nebo cukr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Na všem se něco najde, pokud se hledat chceDávám s mírou, ale všeho. Přesolenou pečenou krkovici uvidí ještě hoodně dlouho jenom v kuchařce, ale kousek libového čuníka dávám dávno..že to nemá výživovou hodnotu? A křupíky nějakou extra hodnotu mají? A že je dlabe snad každý dítě po kilech
A sušenky, např Sunarka apod.? Určitě vůůbec neobsahují tuk nebo cukr
tak pod tohle se teda podepisuji
![]()
- Citovat
- Upravit
Souhlasím s holkama. Kuřecí pouze v biokvalitě, tzn. 400 Kč/kg za celé kuře. Co vlastně od masa čekáte? Bílkovinu? Tu vepřové má. Železo? To má taky a víc jak kuřecí. Chápu, že rychleji rostoucí maso je asi lepší, protože do sebe nestihne tolik natáhnout, ale třeba hovězí roste nejdelší dobu. V drůbeži je zase spousta blivajzů, aby maso rostlo nepřiměřeně krátce (asi o 2/3 rychleji, než je přirozený - jak toho asi dosahují?). Za tu dobu, co mám děti, jdou výživový rady zásadně proti sobě, tak už to beru s rezervou a neprožívám každé doporučení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Na všem se něco najde, pokud se hledat chceDávám s mírou, ale všeho. Přesolenou pečenou krkovici uvidí ještě hoodně dlouho jenom v kuchařce, ale kousek libového čuníka dávám dávno..že to nemá výživovou hodnotu? A křupíky nějakou extra hodnotu mají? A že je dlabe snad každý dítě po kilech
a hlavně, já nesouhlasím s tím, že by vepřové nemělo „výživovou hodnotu“. je to maso a jako takové obsahuje všechno, co obsahovat má.. a jak jsem psala, obsah železa je o 0.5mg/100g masa vyšší než opěvované kuře..
krkovičku nedostává ani Vojta, ale panenku si dá rád i on..
Zaira - dr. se pozastavovala nad žloutkem.
bílek chápu, ten uznávám, že se dává kolem roka. ale žloutek? nejlepší koktail proteinů, a hlavně lipidů a dalších biologicky aktivních látek (fosvitin, sialická kys., protilátky IgY apod.)
ona mi ho přímo zakázala, že by mohlo dítě dostat salmonelózu.
no, nejsem snad blbá, abych mu ho dala syrový (i když, btw, na syrovém jsme všichni tady vyrostli..). ale povařením 30min se fakt všechno zničí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nad zakazováním žloutku mi taky zůstává rozum stát
Jasný, že bych ho dítěti nedávala ob den a jasný, že vařenej
A mimochodem, malýmu vařím vajíčko 15 minut, stejně jako nám a stačí to bohatě, salmonelu jsme nikdy nikdo neměl. A je fakt, že vejce máme teda vždy domácí a čerstvý od tchýně, kupovaný vejce jsme něměli doma snad leta
O těch mám přesvědčení, že nejsou snad ani poživatelný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no mně právě taky.. měla jsem za to, že se uznává u malých dětí 6 masových a jeden vaječný den. a tak jsem to dodržovala i já, později 5masových, 1 ryba, 1 vejce, a ještě později 1 úplně zeleninový den. (a teď maso skoro nejí
)
ono faktorů, které na vejce působí a díky kterým může znamenat riziko nákazy salmonelózou, je hafo, každé vejce na sobě z podstaty věci nese bakterie rodu Salmonella, záleží na podmínkách pro růst, stáří vejce, úpravě vejce, atd.
v zásadě domácí/klasická vejce z volného chovu, podestýlky mívají častěji salmonellu na sobě ve větším množství, ale domácí vejce zas většinou rychle sníš, nemáš jich tolik, takže nestihne zestárnout. navíc máš 100% kontrolu nad podmínkami (neorosení vejce)
jinak na Salmonellu stačí ekvivalent záhřevu 70 °C /10 min. tzn., že 100 °C kratší dobu než 10min!
ale pro děti ze zásady všechno 2×, takže vařím dlouho..
no a já, já nejraději vejce na měkko, volská oka málo pečená, a salmonelozu jsem nikdy neměla..
btw, nejčastěji je z výrobků, jako jsou uzené makrely, saláty, zmrzlina, skoro nikdy z vajec jako takových ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak vejce male varim 15 minut a ani o minutu dele, a pro nas nejradeji nahnilicko
ja klidne snimi 2 vejce denne, ale mame dobra od slepicek co behaji pekne venku
- Citovat
- Upravit
mmonica píše:
tak vejce male varim 15 minut a ani o minutu dele, a pro nas nejradeji nahnilicko
ja klidne snimi 2 vejce denne, ale mame dobra od slepicek co behaji pekne venku
na hniličko teda nedám, ale pěkně na měkko, mňam..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou výživoví poradci, kteří pro roční dítě maso nedoporučují vůbec…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nataša píše:
no mně právě taky.. měla jsem za to, že se uznává u malých dětí 6 masových a jeden vaječný den. a tak jsem to dodržovala i já, později 5masových, 1 ryba, 1 vejce, a ještě později 1 úplně zeleninový den. (a teď maso skoro nejí)
ono faktorů, které na vejce působí a díky kterým může znamenat riziko nákazy salmonelózou, je hafo, každé vejce na sobě z podstaty věci nese bakterie rodu Salmonella, záleží na podmínkách pro růst, stáří vejce, úpravě vejce, atd.
jinak na Salmonellu stačí ekvivalent záhřevu 70 °C /10 min. tzn., že 100 °C kratší dobu než 10min!
v zásadě domácí/klasická vejce z volného chovu, podestýlky mívají častěji salmonellu na sobě ve větším množství, ale domácí vejce zas většinou rychle sníš, nemáš jich tolik, takže nestihne zestárnout. navíc máš 100% kontrolu nad podmínkami (neorosení vejce)
ale pro děti ze zásady všechno 2×, takže vařím dlouho..
no a já, já nejraději vejce na měkko, volská oka málo pečená, a salmonelozu jsem nikdy neměla..
btw, nejčastěji je z výrobků, jako jsou uzené makrely, saláty, zmrzlina, skoro nikdy z vajec jako takových
J8 měla salmonelu z melounu, známé dcera z broskví…
Dětem vařím také dlouho a volská oka miluju…
- Citovat
- Upravit
Nataša píše: říká se, že vepřové je tučné, nicméně, ta nově vyšlechtěná prasata nemají tučný snad ani bůček
nějak si to pořád neumím přebrat, co je na vepřovém tak špatné ?? snad jen nižší obsah železa, ale to má kuřecí nižší!! (1.5mg/100g vepřového proti 1mg/100g kuřecího) a co je na hovězím špatné? a co na vejci, které oboje některé pedidr. nedoporučují?ve prospěch právě úžasného kuřecího a krůtího?
svému druhému, až se rozhodne, že jídlo je mňam, a ne jen mlíko, budu dávat občas vepř. panenku, nejlepší maso z vepříčka. pak dobré hovězí. jehněčí, když seženu nebo ze skleničky. max. biokrůtu nebo biokuře ale ze skleničky, kde je kontrolovaný obsah „fujtajblů“
dávala jsem Vojtovi od každého trochu (dle hesla, všeho s mírou..). pravda, s jednou výjimkou! kuřecí ne-e!! právě to obsahuje nejvíce „tech fujtajblů“. no a klasicky kupovaný králík jakbysmet (krůtu jsem naštěstí neviděla).
kdybyste je někdy viděly, nikdy byste to dítěti nedaly, a spíš daly to vepřové.. tfuj, nejhorší zážitek mýho života!!!!! to není chov, to je pěstování!!
K tomu masu…vepřové dávám, libové…Absolutně nedůvěřuji drůbežímu, obzvlášt kuřecímu a právě výživově je na tom nejhůř kuřecí ne?
Takže za mě raději libové vepřové než kuřecí…Mně připadá, že lidi maj fakt předsudky…
- Citovat
- Upravit
Nataša píše:zuzouš píše:
přesně tak
křupinky jsou přímo esence zdraví
a takové „dětské“ sušenky..
![]()
a hlavně, já nesouhlasím s tím, že by vepřové nemělo „výživovou hodnotu“. je to maso a jako takové obsahuje všechno, co obsahovat má.. a jak jsem psala, obsah železa je o 0.5mg/100g masa vyšší než opěvované kuře..
Zaira - dr. se pozastavovala nad žloutkem.krkovičku nedostává ani Vojta, ale panenku si dá rád i on..
![]()
bílek chápu, ten uznávám, že se dává kolem roka. ale žloutek? nejlepší koktail proteinů, a hlavně lipidů a dalších biologicky aktivních látek (fosvitin, sialická kys., protilátky IgY apod.)
ona mi ho přímo zakázala, že by mohlo dítě dostat salmonelózu.no, nejsem snad blbá, abych mu ho dala syrový (i když, btw, na syrovém jsme všichni tady vyrostli..). ale povařením 30min se fakt všechno zničí..
Jaké malá jsem u tety konzumovala utřené syrové žloutky s cukrem
, moje obligátní pochoutka u téhle tety, automaticky připravovala, když jsem dorazila
- Citovat
- Upravit