Příkrmy, proč ne vepřové?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
23.7.11 10:54

Na všem se něco najde, pokud se hledat chce :roll: Dávám s mírou, ale všeho. Přesolenou pečenou krkovici uvidí ještě hoodně dlouho jenom v kuchařce, ale kousek libového čuníka dávám dávno..že to nemá výživovou hodnotu? A křupíky nějakou extra hodnotu mají? A že je dlabe snad každý dítě po kilech :lol: A sušenky, např Sunarka apod.? Určitě vůůbec neobsahují tuk nebo cukr 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
23.7.11 11:08
zuzouš píše:
Na všem se něco najde, pokud se hledat chce :roll: Dávám s mírou, ale všeho. Přesolenou pečenou krkovici uvidí ještě hoodně dlouho jenom v kuchařce, ale kousek libového čuníka dávám dávno..že to nemá výživovou hodnotu? A křupíky nějakou extra hodnotu mají? A že je dlabe snad každý dítě po kilech :lol: A sušenky, např Sunarka apod.? Určitě vůůbec neobsahují tuk nebo cukr 8-)

tak pod tohle se teda podepisuji :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
770
23.7.11 11:20

Natašo a Zuzouši:
Nezbývá než souhlasit, přesně tak :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
24.7.11 08:19

Souhlasím s holkama. Kuřecí pouze v biokvalitě, tzn. 400 Kč/kg za celé kuře. Co vlastně od masa čekáte? Bílkovinu? Tu vepřové má. Železo? To má taky a víc jak kuřecí. Chápu, že rychleji rostoucí maso je asi lepší, protože do sebe nestihne tolik natáhnout, ale třeba hovězí roste nejdelší dobu. V drůbeži je zase spousta blivajzů, aby maso rostlo nepřiměřeně krátce (asi o 2/3 rychleji, než je přirozený - jak toho asi dosahují?). Za tu dobu, co mám děti, jdou výživový rady zásadně proti sobě, tak už to beru s rezervou a neprožívám každé doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
24.7.11 16:44
zuzouš píše:
Na všem se něco najde, pokud se hledat chce :roll: Dávám s mírou, ale všeho. Přesolenou pečenou krkovici uvidí ještě hoodně dlouho jenom v kuchařce, ale kousek libového čuníka dávám dávno..že to nemá výživovou hodnotu? A křupíky nějakou extra hodnotu mají? A že je dlabe snad každý dítě po kilech :lol: A sušenky, např Sunarka apod.? Určitě vůůbec neobsahují tuk nebo cukr 8-)
:palec: přesně tak :) křupinky jsou přímo esence zdraví :) a takové „dětské“ sušenky.. :mrgreen:

a hlavně, já nesouhlasím s tím, že by vepřové nemělo „výživovou hodnotu“. je to maso a jako takové obsahuje všechno, co obsahovat má.. a jak jsem psala, obsah železa je o 0.5mg/100g masa vyšší než opěvované kuře.. 8-) krkovičku nedostává ani Vojta, ale panenku si dá rád i on..

Zaira - dr. se pozastavovala nad žloutkem. :wink: 8-) bílek chápu, ten uznávám, že se dává kolem roka. ale žloutek? nejlepší koktail proteinů, a hlavně lipidů a dalších biologicky aktivních látek (fosvitin, sialická kys., protilátky IgY apod.)
ona mi ho přímo zakázala, že by mohlo dítě dostat salmonelózu. 8-o no, nejsem snad blbá, abych mu ho dala syrový (i když, btw, na syrovém jsme všichni tady vyrostli..). ale povařením 30min se fakt všechno zničí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
770
24.7.11 17:29

Tak nad zakazováním žloutku mi taky zůstává rozum stát :roll: Jasný, že bych ho dítěti nedávala ob den a jasný, že vařenej :lol: A mimochodem, malýmu vařím vajíčko 15 minut, stejně jako nám a stačí to bohatě, salmonelu jsme nikdy nikdo neměl. A je fakt, že vejce máme teda vždy domácí a čerstvý od tchýně, kupovaný vejce jsme něměli doma snad leta :lol: O těch mám přesvědčení, že nejsou snad ani poživatelný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.7.11 14:46

no mně právě taky.. měla jsem za to, že se uznává u malých dětí 6 masových a jeden vaječný den. a tak jsem to dodržovala i já, později 5masových, 1 ryba, 1 vejce, a ještě později 1 úplně zeleninový den. (a teď maso skoro nejí :roll: )

ono faktorů, které na vejce působí a díky kterým může znamenat riziko nákazy salmonelózou, je hafo, každé vejce na sobě z podstaty věci nese bakterie rodu Salmonella, záleží na podmínkách pro růst, stáří vejce, úpravě vejce, atd.
v zásadě domácí/klasická vejce z volného chovu, podestýlky mívají častěji salmonellu na sobě ve větším množství, ale domácí vejce zas většinou rychle sníš, nemáš jich tolik, takže nestihne zestárnout. navíc máš 100% kontrolu nad podmínkami (neorosení vejce)

jinak na Salmonellu stačí ekvivalent záhřevu 70 °C /10 min. tzn., že 100 °C kratší dobu než 10min!
ale pro děti ze zásady všechno 2×, takže vařím dlouho..
no a já, já nejraději vejce na měkko, volská oka málo pečená, a salmonelozu jsem nikdy neměla..
btw, nejčastěji je z výrobků, jako jsou uzené makrely, saláty, zmrzlina, skoro nikdy z vajec jako takových :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
25.7.11 15:39

tak vejce male varim 15 minut a ani o minutu dele, a pro nas nejradeji nahnilicko
ja klidne snimi 2 vejce denne, ale mame dobra od slepicek co behaji pekne venku

• Citovat
  • Upravit
10482
25.7.11 20:19
mmonica píše:
tak vejce male varim 15 minut a ani o minutu dele, a pro nas nejradeji nahnilicko
ja klidne snimi 2 vejce denne, ale mame dobra od slepicek co behaji pekne venku
:palec: :palec: vejce jsou No 1!!! :) :palec:
na hniličko teda nedám, ale pěkně na měkko, mňam..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
770
25.7.11 20:44

:lol: Od vepřového k vejcím, se nám to tu pěkně zvrhlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
30.7.11 11:45

Jsou výživoví poradci, kteří pro roční dítě maso nedoporučují vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
30.7.11 11:54
Nataša píše:
no mně právě taky.. měla jsem za to, že se uznává u malých dětí 6 masových a jeden vaječný den. a tak jsem to dodržovala i já, později 5masových, 1 ryba, 1 vejce, a ještě později 1 úplně zeleninový den. (a teď maso skoro nejí :roll: )

ono faktorů, které na vejce působí a díky kterým může znamenat riziko nákazy salmonelózou, je hafo, každé vejce na sobě z podstaty věci nese bakterie rodu Salmonella, záleží na podmínkách pro růst, stáří vejce, úpravě vejce, atd.
v zásadě domácí/klasická vejce z volného chovu, podestýlky mívají častěji salmonellu na sobě ve větším množství, ale domácí vejce zas většinou rychle sníš, nemáš jich tolik, takže nestihne zestárnout. navíc máš 100% kontrolu nad podmínkami (neorosení vejce)

jinak na Salmonellu stačí ekvivalent záhřevu 70 °C /10 min. tzn., že 100 °C kratší dobu než 10min!
ale pro děti ze zásady všechno 2×, takže vařím dlouho..
no a já, já nejraději vejce na měkko, volská oka málo pečená, a salmonelozu jsem nikdy neměla..
btw, nejčastěji je z výrobků, jako jsou uzené makrely, saláty, zmrzlina, skoro nikdy z vajec jako takových :)

J8 měla salmonelu z melounu, známé dcera z broskví…
Dětem vařím také dlouho a volská oka miluju…

• Citovat
  • Upravit
byron
30.7.11 11:57
Nataša píše: říká se, že vepřové je tučné, nicméně, ta nově vyšlechtěná prasata nemají tučný snad ani bůček 8-o
nějak si to pořád neumím přebrat, co je na vepřovém tak špatné ?? snad jen nižší obsah železa, ale to má kuřecí nižší!! (1.5mg/100g vepřového proti 1mg/100g kuřecího) a co je na hovězím špatné? a co na vejci, které oboje některé pedidr. nedoporučují? :nevim: ve prospěch právě úžasného kuřecího a krůtího?

svému druhému, až se rozhodne, že jídlo je mňam, a ne jen mlíko, budu dávat občas vepř. panenku, nejlepší maso z vepříčka. pak dobré hovězí. jehněčí, když seženu nebo ze skleničky. max. biokrůtu nebo biokuře ale ze skleničky, kde je kontrolovaný obsah „fujtajblů“

dávala jsem Vojtovi od každého trochu (dle hesla, všeho s mírou..). pravda, s jednou výjimkou! kuřecí ne-e!! právě to obsahuje nejvíce „tech fujtajblů“. no a klasicky kupovaný králík jakbysmet (krůtu jsem naštěstí neviděla).
kdybyste je někdy viděly, nikdy byste to dítěti nedaly, a spíš daly to vepřové.. tfuj, nejhorší zážitek mýho života!!!!! to není chov, to je pěstování!!

K tomu masu…vepřové dávám, libové…Absolutně nedůvěřuji drůbežímu, obzvlášt kuřecímu a právě výživově je na tom nejhůř kuřecí ne?
Takže za mě raději libové vepřové než kuřecí…Mně připadá, že lidi maj fakt předsudky…

• Citovat
  • Upravit
byron
30.7.11 11:59
Nataša píše:
zuzouš píše:
:palec: přesně tak :) křupinky jsou přímo esence zdraví :) a takové „dětské“ sušenky.. :mrgreen:

a hlavně, já nesouhlasím s tím, že by vepřové nemělo „výživovou hodnotu“. je to maso a jako takové obsahuje všechno, co obsahovat má.. a jak jsem psala, obsah železa je o 0.5mg/100g masa vyšší než opěvované kuře.. 8-) krkovičku nedostává ani Vojta, ale panenku si dá rád i on..

Zaira - dr. se pozastavovala nad žloutkem. :wink: 8-) bílek chápu, ten uznávám, že se dává kolem roka. ale žloutek? nejlepší koktail proteinů, a hlavně lipidů a dalších biologicky aktivních látek (fosvitin, sialická kys., protilátky IgY apod.)
ona mi ho přímo zakázala, že by mohlo dítě dostat salmonelózu. 8-o no, nejsem snad blbá, abych mu ho dala syrový (i když, btw, na syrovém jsme všichni tady vyrostli..). ale povařením 30min se fakt všechno zničí..

Jaké malá jsem u tety konzumovala utřené syrové žloutky s cukrem :mrgreen: , moje obligátní pochoutka u téhle tety, automaticky připravovala, když jsem dorazila

• Citovat
  • Upravit
12667
30.7.11 18:06

holky fakt davate 6× tyzdenne maso? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat