Kdy jíst podle času

153
18.7.11 08:37

Kdy jíst podle času

Mám problém v tom kedy začať dávať malej první príkrm. Malá sa mi budi tak medzi 7 a 8 hodinou ráno. Keď jej dám mlieko 15 minút po tom čo sa zobudí tak vypije tak 60ml a to predtým jedla o 3 až 4 hodine. Takže aby vypila aspon 150 tak jej musím dať jesť až hodinu po tom čo sa zobudí to jest o 8 alebo 9tej hodine. Potom jej dávam o 12tej až 12:30 a to mi už pri tom zaspáva, takže ide spinkať. Potom jej dávam o 16tej a potom o 19:30h. V noci až o tej 3 až 4tej hodine. To mám 5 krát za 24 hodín. Príkrm sa má dávať okolo obeda keď je dieta v pohode ale malú pri papání bere už na spanie takže neviem kedy jej dávať jesť. Inak vždy keď jej dávam jesť tak pri tom zatvára očká sa jej chce spinkať. Čítala som že od 6 mesiaca by dieta nemuselo v noci papať že sa to dá odnaučiť že je to len zvyk. Takže otázka v akom čase dávate deťom jesť, a či dávate jesť i v noci alebo ako ste to nočné jedenie odstránili? Kupila som malej kašu s ryžou a kukuricou len neviem kedy jej ju možem začať dávať. Inak má 7,9 kg a nejaký veľký jedlík nie je za 24 hodín nevypije ani 1 liter mliečka, neviem či mám byť rada alebo nie ale malá prospieva za 4 dni má 6 mesiacou a doktorka povedala že jej mám začat dávat príkm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21602
18.7.11 08:56

začala bych zeleninou kolem poledního. nejlépe mrkev. kaši bych nasadila až po měsíci. jinak klárka se mi budila v noci na jedno jídlo ještě v 15 měsících. viki si dá teď tak 1-2 noční jídla. zatím mi to nevadí, tak to neřeším. u klárky jsme v noci rušili kolem 6 měsíců kojení po hodině. byly to 3 noci řevu, pak pochopila ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.7.11 09:12

S jezeném v noci si vrásky nedělej. Příkrm začni kolem poledne,zatím jen tu mrkvičku ,po pár dnech přidej třeba mrkev -rýže,pak třeba mrkev -cuketa-brambor a takhle rozšiřuj jídelníček. Nejspíš ti ze začátku sní jen pár lžiček,to je v pořádku, dítěti trvá i 14 dní a víc,než se rozjí a sní celou porci. Takže nakrm,co bude chtít a dokrm mlékem. Kaši na noc klidně můžeš dát už ted´,ale začni jednodruhovou-rýžová APOD. Atˇsi střeva zvykají postupně. Jinak na internetu je toho o příkrmech mraky,stačí jen hledat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.7.11 09:21

Je to úplně fuk, pro mě to byla vždycky taková „akce“, že jsem se na ni zvládla nachystat až odpoledne :lol:
Takže dostával zeleninku jako odpolední svačinu. Pak myslím dostával ovoce dopoledne a teprve až se zavedením jogurtu na odpoledne se nám to stabilně přesunulo na polední oběd. Dítě to nijak nepoznamenalo, v pohodě jedlo, v pohodě jí i teď ve 2letech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
18.7.11 10:47
nozu píše:
začala bych zeleninou kolem poledního. nejlépe mrkev. kaši bych nasadila až po měsíci. jinak klárka se mi budila v noci na jedno jídlo ještě v 15 měsících. viki si dá teď tak 1-2 noční jídla. zatím mi to nevadí, tak to neřeším. u klárky jsme v noci rušili kolem 6 měsíců kojení po hodině. byly to 3 noci řevu, pak pochopila ;-)

Jak si to myslela že rušení kojení po hodine ?? nechápem prosím vysvetli, dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
18.7.11 10:49

ešte chcem vediet ako často dávate jest a presne hodiny kedy dávate jest miminkám dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
18.7.11 13:43

Máme to podobně v noci a ráno jako vy. A s obědem podobně jako Gladys. :lol: Malý má 7měsíců. Chodí spát okolo 8mé. Před spaním má kaši a když hned neusne tak trochu mléka. V noci pije mléko kolem 3tí-5té, tím pádem jak vstane mezi 8-9tou tak hned nejí. Začala jsem mu dávat kolem 11té už ovoce a mléko, pak jde spát a po spinkání kolem 3tí dostává teprve oběd. Odpoledne nějaké křupky pokud má hlad tak dostane mléko jinak jí až večeři mezi 7-8 hodinou. Zdá se mi to také málo, hlavně mléka moc nemá tak tak se vejdeme do půl litru denně. Nejí často, ale když jí tak se nají pořádně, tak mu to asi stačí. Dokud nezavedeme nějaké mléčné svačinky jako jogurt atd., tak mu budu v noci to jedno mléko dávat. Pokud máš problém že ti usíná, dej ji jenom mléko to si vypije i v polospánku a oběd až po spinkání. Myslím že to vůbec nevadí. Časem se to srovná, jak bude starší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.7.11 16:46

Zítra 7 měsíců: 8 ráno jogurt s něčím,12:30 oběd -příkrm ,15:30 ovocná svačina,19:30 kaše z flašky ,2-3 hod.ráno 210 ml UM.A máme to téměř na minuty přesně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
18.7.11 21:11
berry4 píše:
Zítra 7 měsíců: 8 ráno jogurt s něčím,12:30 oběd -příkrm ,15:30 ovocná svačina,19:30 kaše z flašky ,2-3 hod.ráno 210 ml UM.A máme to téměř na minuty přesně :wink:

No hurá aspon niekto ako ja, a stále tu čítam že dávaju aj 8 mesačným detom častejšie jest ako 5 krát za 24 hodín to nič iné nerobia sa mi vidí :-). Ja som malej tiež skušala dávat jest viac krát po menších dávkach ale jedla s tým že sa mi vrtela a broukala do dudlíku flašky takže som jej zasa začala dávat nie tak často takto vypije v celku viac ako ked jej to dávam častejšie po menších dávkach. I tak mi robí starost že tak málo papá nevypije ani liter za 24hodín ale prospieva tak jej to asi stačí. Nekaká často tak všetko čo vypije asi zužitkuje, ked som jej to mliečko tlačila nasilu tak častejšie kakala. Takto ako to má jej to asi stači. Ako to máte večer ??? Ja malu o 19:15 kupem o 19:30 dám mlieko a po vypití malá zapsinká hned alebo do 20tej určite. Nebolí tvoje bábo po kaši bruško ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
22.7.11 22:27

tak Martin má mezi 7 a 8hod. přesnídávku pak mezi 11 a 12hod oběd, ted zavádím odpolední jogurt a ovoce tj,kolem 15:00hod, potom mezi 18 a 19hod kaše a pak se budí jedou až dvakrát na mlíčko(180ml) jo a mezi obědem a odpolední sváčou mívá ještě mléko…a je mu 8 měsíců :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí