Příkrm, kaše, kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@catherine100 no, většina holek ty grafy má u očkovacího průkazu, i na zuby. U staršího jsem neměla ani jedno, u mladšího ten graf tam taky není. Asi - Naštěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 5,5 měsíce je plně kojen. Přes den vydrží i přes tři hodiny od kojení, ale poslední 2 noci se mi budí po 1,5 hodině. Do 4 měsíců se v noci budil jen na jedno kojení, pak se budil 2 - 3× a no a teď je to tak časté. Už ani neodstříkám tolik mléka jako dřív, takže nejspíš má hlad, protože nakojíme a už spícího ho přenáším do postýlky a on se zase nejpozději za 2 hodinky zase vzbudí. Můžu mu večer dát nemléčnou kaši s nutrilonem, nebo jen samotný nutrilon. Může sníst celou dávku, když bude chtít? Nebude ho bolet bříško???
Děkuji za vaše zkušenosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matrix Ahojky, no já bych asi raději dala mléčnou kaši, než nemléčnou… A napřed dát jen pár lžiček, ať ochutná a pomalu tu dávku zvyšovat, až se dostane na těch 120 ml a od šestého měsíce na 15O ml. Může to být ale jedlík a sní více. Anežka teď sní tak 100 ml a dopije se mlékem. Ale stejně se kolem třetí ráno vzbudí, že má hlad… ![]()
Tak jde o to jestli malej třeba jenom nevyžaduje tvojí přítomnost a nedělá si z tebe dudlík, jsou to lumpící.
A ještě jedna možnost - kolem toho šestého měsíce může být „růstový spurt“, takže jí častěji, protože má opravdu hlad a vzkazuje tím prsům, že mají pohnout a přidat víc mlíčka a to by se tak do týdne mělo upravit.
Ještě jsem četla (jestli ti to pomůže), že když mimčo usne večer u prsa a přeneseš ho do postýlky a ono se pak probudí samotné, je to pro něj šok. Chce to, aby si uvědomil, že jde spinkat bez toho prsa. Pak se jim líp spí a nedožadují se prsa ke spaní místo dudlíku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc za radu!!! Večer usíná v postýlce nádherně, ale v noci usne u prsa spíš díky mě, protože usnu i já ![]()
S tou mléčnou kaší jsem měla strach, že se jim spíš má dávat nemléčná, kvůli obsahu kravského mléka v mléčných kaší. Mám doma tu i tu, takže je mi to jedno. Jen jsem si říkala, abych mu ten organismus nezatížila ještě víc…
A ten spurt - myslíš, že by se tím pádem nepídil po jídle i přes den???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matrix no to jo, kdyby to byl spurt chtěl by víc i přes den..Kdyby si dávala nemléčnou tak si musíš odstříkat svoje mlíko a udělat to s toho, protože s vodou by to bylo vlastně hladové. Spurt jsem měla s Anežkou jednou - aspoň takovej abych si ho uvědomila - a to chtěla dlabat pomalu každou hodinu a za noc byla tak třikrát vzhůru. ale trvalo to jen týden a pak se to zase vrátilo do starých kolejí. ![]()
Ještě je fígl, kdyby nechtěl papat, třeba i pak příkrm, nastříkat trošku mlíka aby to chutnalo jako od maminky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Korro, díky moc za radu. Včera jsem od kamarádky dostala odkaz na tento článek http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… a vlastně hodně to potvrzuje co jsi mi psala.
Takže jsem se tuto noc snažila držet tvých rad i článeku. Kuba se poprvé vzbudil po 3,5 hodinách, tak to jsem si řekla OK, nakojím. Nabaštil se, usnul a za necelé dvě hoďky opět vzhůru s řevem. Takže jsem ho nejdřív pochovala, položila do postýlky, hladila a zkoušela všechno možné, aby usnul. Podařilo se asi na 10 minut a pak zase řev a to stejné dokola. Pustila jsem mu kolotoč a to bylo evidentní, že se hladem neprobudil, protože v klidu se díval na kolotoč a hrál si se šňůrkama od mantinelu, jenže pak ho to přestalo bavit a začal pořádný řev. To už jsem tatínka vypakovala z ložnice, protože ten by to neustál a chtěl by, aby šel Kuba za náma do postele. Takže tohle uspávání bez kojení trvalo 2 hodiny, já úplně vyřízená, pořád jsem se sebou bojovala a říkala si, že když mu dám prso, budu mít klid. Ale vydržela jsem. Kuba nakonec se zvlykáním usnul (úplně mi to trhalo srdce) a probudil se za další hodinu a půl. To už bylo skoro šest hodin po kojení, tak to už jsem ho samozřejmě nakojila. Ale po další hoďce a půl byl zase vzhůru. Teď spí s tatínkem v posteli. Tak jsem zvědavá jak bude probíhat další noc.
Ale teď nevím co s tou kaší, protože jsem mu teda udělala z půlky dávky, což bylo 75 ml a to do něj padalo neuvěřitelnou rychlostí a plakal když už nebylo. Ale udělala jsem mu teda nemléčnou rýžovou, protože já už ani tolik mlíčka neodstříkám a zásoby v mražáku už jsou na nule.
Právě jsem si tady na diskusích četla, že tak maminy dávají normálně tu nemléčnou jen s vodou. Hodně tam psaly, že je doporučováno pokud není MM nepřidávat UM, když jinak ještě kojím. Tak teď fakt nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím jestli jsem se dobře pochopili - tu mléčnou rozděláš s vodou, převaříš a pak do ní zamícháš ten prášek, my dlabeme od nestlé. Tu nemléčnou by si měla rozdělávat tvím mlíčkem aby to mělo ty správné živiny co mrnousek potřebuje. Ale někdo to také míchá do vody.
A jestli mu nestačí tech 75, tak udělej 120 a zkus co všechno spapá. Tak budu držet palce at máte dneska noc klidnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky! Pochopila jsem tě
Dnes jsem udělala ze 150 ml, ale Kubíček už byl dnes večer ale unavený, tak mohl sníst něco kolem 90 ml. Uvidíme co v noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminy.
Už su z toho na nervy. Přesně Vám popíšu náš problém.
Malá se narodila o měsíc dříve v důsledku mých zdravotních problémů, kdy museli už porod vyvolat. Měla 2,470g a 44cm. Ze začátku jsem ji musela na kojení každé 2h budit – byl to boj do ní něco dostat.Tak yjsme v nemocnici strávili týden než nás pustili. Teď už si řekne když má hlad, přibírali jsme v pohodě. Minulý týden jsme byli v poradně a malá měla ve 4M. 5kg – přesnějí, že přibrala za měsíc jen 300g. Kojila jsem v podstatě podle potřeby a to každé 2–3–4h z jednoho prsu. Stolici jsme mívali tak za 3–6dní žlutou. jenže, paní doktorka řekla že je to malej přírůstek a že jí mám nabízet oba prsy. A to je ten kámen úrazu, malá začla průjmovat. Teploty nemá. Vodnatá žlutá a někdy nazelenalá stolice. V podstatě po každém kojení z obou prsů se pokadila. No a když jsme přišli za týden na převážení, neměla ani těch 5 kil!!! Měla jsem s Dr. dialog a říkala jí že to musí být určitě z toho, že je přejezená a nestíhá už to vše strávit a je z ní PRŮTOKÁČ. Samozřejmě mě říkala, že to tím není, že to můžou být zuby a nebo že moje mléko nepokryje její energetický nároky…PROSÍM PORAĎTE. JDE MI O TO ŽE JI NEHCI UŽ VE 4M přikrmovat těma „blafama“. Můj názor je, že je malinkatá a prostě přibírala, ale ne podle tabulek a teď je celá rozhašená
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám podobný problém, mimčo se mi budí v noci 3-4× a uspávám ho tak že mu dám prso. Napije se a usne. spí se mnou v posteli. Problém je, že s náma spí i starší syn, takže se snažím řev mladšího eliminovat, i proto ho mám v posteli, aby ta dob než ho „obsoulžím“ byla co nejkratší..no a taky u toho dřímám, kdybych kojila v sedě a pak ho dávala zpátky do postýlky, jednak riskuju že usnu u toho, druhak že se probudí jak ho budu přendávat. Nevím jak to udělat..2hodiny s ním čumákovat v noci nemůžu, kor s řevem. ![]()
Kaši jsem dělala u staršího normálně do vody nebo Reisdrinku. Do mléka až když jsem nekojila. Obvykle se večer po kaši ještě před spaním kojí, takže absence mléka v kaši nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda píše:
Ahojky maminy.
Už su z toho na nervy. Přesně Vám popíšu náš problém.
Malá se narodila o měsíc dříve v důsledku mých zdravotních problémů, kdy museli už porod vyvolat. Měla 2,470g a 44cm. Ze začátku jsem ji musela na kojení každé 2h budit – byl to boj do ní něco dostat.Tak yjsme v nemocnici strávili týden než nás pustili. Teď už si řekne když má hlad, přibírali jsme v pohodě. Minulý týden jsme byli v poradně a malá měla ve 4M. 5kg – přesnějí, že přibrala za měsíc jen 300g. Kojila jsem v podstatě podle potřeby a to každé 2–3–4h z jednoho prsu. Stolici jsme mívali tak za 3–6dní žlutou. jenže, paní doktorka řekla že je to malej přírůstek a že jí mám nabízet oba prsy. A to je ten kámen úrazu, malá začla průjmovat. Teploty nemá. Vodnatá žlutá a někdy nazelenalá stolice. V podstatě po každém kojení z obou prsů se pokadila. No a když jsme přišli za týden na převážení, neměla ani těch 5 kil!!! Měla jsem s Dr. dialog a říkala jí že to musí být určitě z toho, že je přejezená a nestíhá už to vše strávit a je z ní PRŮTOKÁČ. Samozřejmě mě říkala, že to tím není, že to můžou být zuby a nebo že moje mléko nepokryje její energetický nároky…PROSÍM PORAĎTE. JDE MI O TO ŽE JI NEHCI UŽ VE 4M přikrmovat těma „blafama“. Můj názor je, že je malinkatá a prostě přibírala, ale ne podle tabulek a teď je celá rozhašená![]()
AHOJ MAMINY, TAK SE PO ČASE OPĚT HLÁSÍME…A NIC MOC TEDA. OD PÁTKU JSME PŘIBRALI 80G. TO JE ASI MÁLO ŽE? UŽ TO VIDÍM, ŽE STEJNĚ NA TĚCH PŘÍKRMECH ASI SKONČÍME. ACH JO!!! ![]()
KOJILA JSEM PO 2H Z JEDNOHO PRSU - STOLICE SE TROŠKU ZMÍRNILA, ALE POŘÁD ZELENÁ A ŘÍDKÁ. PAK JSEM PŘEŠLA NA KOJENÍ PO 3H A ZELENÁ POŘÁD A ŘÍDKÁ, TAK 5X ZA DEN. V PRŮMERU ZA VČEREJŠEK VYPILA 680ML, ALE JEJÍ DENNÍ DÁVKA BY MĚLA BÝT CCA 830ML. JINAK PRŮMĚRNĚ ZA DEN VYPIJE NA JEDNO NAPITÍ 70ML…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak dnešní noc v pohodě. Možná proto, že odpoledne moc nespal. Ale kojila jsem ve 20.OO, 3:3O a 6.45. Ale 2 x jsem musela krátce pochovat a několikrát dát dudlíka a hladit po vláskách. Ale naštěstí to bylo bez řevu, takže paráda!!!
Přítel by nejraději vzal malého do postele a i dnes ráno říkal, že to nevydržm pořád tak k postýlce vstávat a že určitě povolím. Já ale malého do postele nechci. Ráno si vezmu a je to fajn se s ním v posteli mazlit, ale většina rodičů pak říká, že má pak problém děti dostat do vlastní postele, ikdyž už jsou větší…
Spíš jsem teď mluvila se sestřičkou od našeho pediatra a říkala, že s příkrmama se má začít správně mrkvičkou. Jenže Kuba je přes den úplně v pohodě a tak jsem chtěla plně kojit do těch 6-ti měsíců (což je za 9 dní) tak snad mu tou kaší na noc neudělám problém. Nebo mám tedy už raději dát i tu mrkev?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda já tomu teda zas tak nerozumím, ale 70 mi přijde docela málo…my kojíme po dvou hodinách už od porodnice a hned první měsíc si dal synáček cca 90 ml a teď když jsme vážili v nemocnici tak to nikdy nešlo pod 125 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@catherine100 píše:
@Haňulinda já tomu teda zas tak nerozumím, ale 70 mi přijde docela málo…my kojíme po dvou hodinách už od porodnice a hned první měsíc si dal synáček cca 90 ml a teď když jsme vážili v nemocnici tak to nikdy nešlo pod 125
ALE MY JSME NEDONOŠENÝ, ZE ZAČÁTKU MĚLA PROBLÉM VYDRŽET SÁT ASPOŇ 10 MINUT BEZ TOHO ABYCH JU BUDILA..TENKRÁT VYPILA 20ML
- načítám...
- Citovat
- Zmínit