Příkrm, kaše, kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
příkrm, kaše, kojení
Ahojky maminky,
Připadám si trochu jako neschopná matka
dneska jsme přišli od doktorky, malá málo přibrala za měsíc a protože už je nám přes 5 měsíců, máme začít s příkrmem (zatím jedním k obědu) a k večeři kašičku. Přišli jsem domů a slavnostně dali mrkvičku k obědu cca 7 lžiček, malá baštila a i přes to jak ten hnus chutná vypadala že jí šmakuju. Pak ještě baštila z prsa. Až jsem ok
no jo jenže mě až ted začínají naskakovat otázky jako - po kaší ještě kojit? jak přidávat dávku příkrmu a pak jestli je po plné dávce nutné ještě kojit? a jestli né, nebude mít žízeň?
Napadalo mě toho ještě víc, jenže když si sednu za počítač že potřebuju poradit najednou se mi myšlenky vytratí nebo utřídí a já to smažu ![]()
děkuju za jakoukoli radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@korra já jsem ze začatku dokojovala hned, teď čekám až si řekne a pokud si myslím, že je to žízeň snažím se mu nacpat prvně vodu/čaj ale je pravda že mi přibíráme až až ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začínala na příkrmech tak, že jsem ji kupovala skleničky. asi hodinu po jídle jsem ji dala napít. Když to nesnědla, nebo jen málo, dostala mléko, ale postupně jsem přidávala příkrm a ubírala mléka. Věčer jsem ji dávala rýžovomléčnou kaši, ale hodně ředěnou vodou, protože po ní blila-bylo to na ni moc husté. a zase jsem to dělala jako s tím příkrmem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korra píše:
Ahojky maminky,Připadám si trochu jako neschopná matka
děkuju za jakoukoli radudneska jsme přišli od doktorky, malá málo přibrala za měsíc a protože už je nám přes 5 měsíců, máme začít s příkrmem (zatím jedním k obědu) a k večeři kašičku. Přišli jsem domů a slavnostně dali mrkvičku k obědu cca 7 lžiček, malá baštila a i přes to jak ten hnus chutná vypadala že jí šmakuju. Pak ještě baštila z prsa. Až jsem ok
no jo jenže mě až ted začínají naskakovat otázky jako - po kaší ještě kojit? jak přidávat dávku příkrmu a pak jestli je po plné dávce nutné ještě kojit? a jestli né, nebude mít žízeň?
Napadalo mě toho ještě víc, jenže když si sednu za počítač že potřebuju poradit najednou se mi myšlenky vytratí nebo utřídí a já to smažu
Já bych možná nezaváděla polední zeleninu a kaši současně
. Podle mě je to nápor na tělíčko, který bylo dosud jen kojený. Ale nemám to nikde potvrzený, je to jen můj dojem.
Navíc mudra mi říkala, že kaše je k ničemu, že jen zaplácne žaludek a nic moc nedá, že kdyby nebylo zbytí, dát UM
Co se týká dokojení, tak u prvního syna jsem vždycky dokojovala. S druhým začínáme s poledním příkrmem (2. den) a dokojuju taky. Po kaši bych taky dala cucnout na žízeň…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej na instink a na své miminko ![]()
jinak já dokojovala když snědl málo hodně dlouho (i teď když nechce oběd/svačinu -zuby), můžeš dát vodu nebo čaj když se ti bude zdát že má žízen nebo i nabídni při jídle a po něm(později určitě, teď podle miminka), dokojování po večerní kaši
nikdy jsem nedávala, jen ze začátku na oběd (když se učil jíst lžičkou) a ted na snídani z plnotučného mléka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po polední zelenině jsem dokojovala jen do té doby, dokud jsme se nedostali na plnou dávku, tedy 200g - poté už jsem nedokojovala, ale dávala jsem trošku čaje. Dokud po zbytek dne kojíš tak toho čaje nemusí být moc, stačí pár lžiček, aby si na něj začala zvykat. Jinak s večerní kaší bych taky začala až o trochu později než se zeleninou, ať si to bříško zvyká postupně. A po večerní kaši jsem dokojila vždycky. Cca hodinu před spaním dostal kaši a těsně před ulehnutím do postýlky dostal ještě prso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A že přibrala málo neřeš, hlavně že přibrala aspoň trošku, ona to dožene (vlastní zkušenost
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mati Taky bych to tak nehrotila, můj syn mezi 3. a 6. měsícem přibral 600 gramů
. A to je fakt jedlík. A doktorka je s tím v pohodě. Nic mu nechybí, krásně prospívá, jen je prostě drobek po mně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš Matěj přibral od 4. do 5.m jen 200g a doktorka to nehrotila po celkové prohlídce. Zhodnotila ho jako zdravé dítě, v pohodě, a že prostě teď už přibírá míň. Tak jsem to neřešila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokojovala bych vždy pokuď má miminko zájem, pomůže jim to s trávením živin. Čajík jsem nabízela mezi příkrmy. Myslím, že MM ve spojení s normální stravou je hodně důležité, neupírala bych jí to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já malé po příkrmu vždycky dám prso, nechávám to na ní, někdy se ani nenapije, jindy vypije obě prsa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to delala podle toho, kolik toho snedl. Kase mi maly jedl na litry
, tak po te uz jsem nedokojovala. Se zeleninou to bylo horsi, takze pokud snedl jenom par lzicek, tak jsem kojila. Pokud snedl pul sklenicky ci vic, tak uz jsem mela pocit, ze snedl dost a nekojila jsem.
Taky se pridavam k nazoru, ze bych nezacinala hned dvema prikrmy naraz. Zhruba prvni mesic bych zustala jenom na jednom prikrmu - zelenine, kdyz ji uz davas. Pak bych pridala kasi.
Pokud kojis tak 5× za den (resp. za 24 hodin, noc se pocita, ze
) ci vic, tak by mela mit tekutin dost. Takze ja bych s vodou/cajikem jeste pockala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korra
Kolik to je „málo přibrala“? V tomhle období je za dobré přibírání počítáno i 200g za měsíc
Muj malej teď za 4týdny přibral kousek přes 200g a dětská si pochvalovala, jak krásně přibírá. Průměr ve věku 5-6měsíců je u ikojených dětí 5g za den, tolerance je od 2g/den
Podstatnější je, že dítě prospívá, projevuje se normálně, roste do délky, obvod hlavičky atd. Soudit jen dle váhy je přežitek a velký omyl. Pokud mimčo alespoň něco přibralo, s příkrmy bych nechvátala. A dva najednou bych nedávala ani kdyby nepřibralo nic ![]()
Příspěvek upraven 05.10.12 v 14:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak doporučuju stránky kojeni.net, dle mých zkušeností nejlepší a nejucelenější web o výživě miminek, MM, UM i příkrmy. Jsou tam i tabulky, jak, kdy, s čím a kolik s příkrmy začít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Tak zase utíkám pro dobrou radu. Tak baštíme příkrm k obědu a k večeři - po velkém rozmýšlení jestli dát nebo nedát - kaši. Všeho sní opravdu jen málo, zeleninky tak hodně slabou půlku té malé skleničky, kaše udělám z 60ml a ještě zbyde a dokojím. jinak kojím tak po 3- 4 hodinách. Dneska jsem si z malou stoupla na naší váhu a z hrůzou jsem zjistila že už má 8 kg
to znamená že by za osum dní přibrala třičtvtě kg. Já jsem stoho docela vyjukaná, nemá ještě ani 6 měsíců a už má 8 kg
je to normální?? přestat s tím jídlem je asi blbost když už to jednou ochutnala a zase mi nepříjde že by jsme kojili často..tak co dělám špatně?? vždyt bude mít na roce metrák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit