Příkrm, kaše, kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Některé děti pijí málo ale častěji. Laktační poradkyně vás viděla? Není nějaký problé, že pije méně? Můj starší taky nebyl tabulkový, v měsíci vypil tak 50ml, jen když dýl spal tak max. 100. Tak jsem kojila fakt furt. Stolici zelenou taky měl, ale spravilo se to samo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matrix tak to je bezva noc
u nás se dudlík nevede bohužel.
Když dáváš kaši, tak to už stejně není plné kojení
ale další příkrm by měl být s určitou pauzou, doporučuje se 3-4 týdny. Jinak je to velká zátěž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
Některé děti pijí málo ale častěji. Laktační poradkyně vás viděla? Není nějaký problé, že pije méně? Můj starší taky nebyl tabulkový, v měsíci vypil tak 50ml, jen když dýl spal tak max. 100. Tak jsem kojila fakt furt. Stolici zelenou taky měl, ale spravilo se to samo.[/citac
O LAKTAČNÍ PORADKYNI UŽ UVAŽUJU..MYSLELA JSEM, ŽE TO ZVLÁDNU SAMA
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky hlavně klid, nejhorší co můžem udělat srovnávat miminka
já jsem měla taky párkrát hysterák, co je malá na světě, ale pak si řeknu že jsem hergot jednou máma a musím dát na instinkt
..Haňulindo - jestli ti řekla dr. že má průjem kvuli zubům tak bych se asi poohlídla po jiné paní Doktorce. A co malá? pláče? je nespokojená? ted kojíš co dvě hodiny?? co to takhle natáhnou na dvě a půl? já jsem poslechla dr a začli jsem dávat příkrmy na 5 měsících a kousek, pak mi to bylo líto že jsem to ještě chvilku nevydržela s plným kojením..Ale vy jste ještě maličké a pokud je malá nedonošená tak bude v tom dlabaní pomalejší než bude chtít příkrm. mrkni se na tyhle stránky jsou úžasný, možná je znáš.http://www.kojeni.net/poradna.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Korra právě neměla jsem poslouchat dr. páč od té doby co mě to poradila - častější kojení z obou prsou je malá pořád rozhašená…už je to o něco lepší, ale pořád to trvá…před konzultací u dr. jsem kojila po 2-3-4h z jednoho prsu…snažím se k tomu vrátit zpátky, ale pořád stříkavá stolice…nepřijde mi malá ňáká rozmrzelá, akorát moc toho nenaspí- má mělký spaní, nepláče extrémně, prostě když se jí po určitou dobu nevěnuji tak začně mrčet…jinak teď aktuálně od neděle kojím po 2,5-3h z jednoho prsu ale dneska chce malá snad každou hodinu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda já bych se na ni určitě obrátila, ví toho víc jak běžná doktorka. dávat ve 4m příkrm je strašně brzo, vždyť ještě ani pořádně nepije mlíčko, navíc je narozená dřív…byla by to škoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Matrix píše:
No tak dnešní noc v pohodě. Možná proto, že odpoledne moc nespal. Ale kojila jsem ve 20.OO, 3:3O a 6.45. Ale 2 x jsem musela krátce pochovat a několikrát dát dudlíka a hladit po vláskách. Ale naštěstí to bylo bez řevu, takže paráda!!!
Přítel by nejraději vzal malého do postele a i dnes ráno říkal, že to nevydržm pořád tak k postýlce vstávat a že určitě povolím. Já ale malého do postele nechci. Ráno si vezmu a je to fajn se s ním v posteli mazlit, ale většina rodičů pak říká, že má pak problém děti dostat do vlastní postele, ikdyž už jsou větší…
Spíš jsem teď mluvila se sestřičkou od našeho pediatra a říkala, že s příkrmama se má začít správně mrkvičkou. Jenže Kuba je přes den úplně v pohodě a tak jsem chtěla plně kojit do těch 6-ti měsíců (což je za 9 dní) tak snad mu tou kaší na noc neudělám problém. Nebo mám tedy už raději dát i tu mrkev?
vydržet, myslím že jste na dobré cestě
Naše Anežka spinká už od narození ve vlstním pelechu a dokonce v jiné místnosti - říkali že nevydržím ale zvládli jsme to, a ona si myslím to vzala taky v pohodě - má větší klid na spinkání. Je pravda že jí třeba ráno kolem té šesté vezmu do postele když se mi ještě nechce vstát ale to snad neva.
Stěma příkrmama - my jsme hned najeli na mrkvičku a večer i na kaši. Naštěstí bez problémů ale je pravda že jsem slyšela že by se mělo dát pár týdnu rozestup. Malá papá od 5.10 a ted už jsme se dostali na celou 120 skleničku a večer tak 110 kaše (všechno v ml
) a po obojím jí ještě dokojím.
Sestřička v poradně mi řekla že mám hned dávat kousky!! nemixovat jen ročvachtat příborem, jenže mě na to malá ještě nepříjde připravená takže když vařím tak mixuju a skleničky dávám taky hladké. A taky už nedlabem jen mrkvičku ale už i brokolici, špenát, rýži, mix zeleniny a masíčko- např. králika. ale moje kuchyně jí moc nechutná
rači si dá skleničku
Včerá jsem jí dala do ruky měsíček jablíčka aby si ho olizovala a to mělo taky úspěch, jen jí musím hlídat aby si neužužlala kus a nespolkla ho, a nezačala se dusit.
Jinak ty stránky kojení net doporučuju ![]()
Dneska poprvé bude naší malou hlídta ségra, manžel mě bere do divadla, tak jsem na to zvědavá a doufám že všechno klapne ( začali nám růst zoubky) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda víš co nech to chvilku na ní, chce každou chvilku, tak jí dej..má to určitě nějaký důvod. Zítra už zase pomalu začni najíždět na nějaky režim - ale pomalu, nikam nespěchat, posunout to třeba o deset min, druhej den o 15.. až se dostanete zase na ty dvě až tři hodiny. Jestli má průjem déle než týden, už bych chtěla nějaké vyšetření, výtěr nebo tak něco, malá může bejt taky alergická na něco co jíš ty - klidně na mléčnou stravu. taky to můžeš skusit vyřadit, je to sice záhul ale jde to, prostě nejíst nic mléčného a ani to co mléko obsahuje.. ale myslím si že by se to u vás už projevili dřív.
a ta laktační poradkyně je taky dobrá rada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda píše:
Korra právě neměla jsem poslouchat dr. páč od té doby co mě to poradila - častější kojení z obou prsou je malá pořád rozhašená…už je to o něco lepší, ale pořád to trvá…před konzultací u dr. jsem kojila po 2-3-4h z jednoho prsu…snažím se k tomu vrátit zpátky, ale pořád stříkavá stolice…nepřijde mi malá ňáká rozmrzelá, akorát moc toho nenaspí- má mělký spaní, nepláče extrémně, prostě když se jí po určitou dobu nevěnuji tak začně mrčet…jinak teď aktuálně od neděle kojím po 2,5-3h z jednoho prsu ale dneska chce malá snad každou hodinu…
@andelka83 píše:
@Haňulinda já bych se na ni určitě obrátila, ví toho víc jak běžná doktorka. dávat ve 4m příkrm je strašně brzo, vždyť ještě ani pořádně nepije mlíčko, navíc je narozená dřív…byla by to škoda.
jinak ty stránky znám, máme prolezlý od shora dolů a ze zdola nahoru
, ale ona dřív pila dobře…každej den v půměru 40g, jen teď poslední měsíc se to nějak zpomalilo 300g/měsíc… 27.10. budeme mít 5M a váží cca 5090g, obvod hlavičky 41,5cm, délka cca 60cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korra píše:
@Haňulinda víš co nech to chvilku na ní, chce každou chvilku, tak jí dej..má to určitě nějaký důvod. Zítra už zase pomalu začni najíždět na nějaky režim - ale pomalu, nikam nespěchat, posunout to třeba o deset min, druhej den o 15.. až se dostanete zase na ty dvě až tři hodiny. Jestli má průjem déle než týden, už bych chtěla nějaké vyšetření, výtěr nebo tak něco, malá může bejt taky alergická na něco co jíš ty - klidně na mléčnou stravu. taky to můžeš skusit vyřadit, je to sice záhul ale jde to, prostě nejíst nic mléčného a ani to co mléko obsahuje.. ale myslím si že by se to u vás už projevili dřív.
a ta laktační poradkyně je taky dobrá rada.
ona né že by měla průjem..je to řídký ale tak po 3-4h kadí. mlíko jsem pila už v těhu hodně a teď pořád akorát tak 1/2 hrnku denně…myslím, že v té laktóze to nebude..ale určitě mockrát děkuju za rady..samozřejmě že se řídím podle malé jak si řekne…tak uvidíme a pokud přibírá ale opravdu malinko, musím přejít na ty příkrmy nebo je to na mě? nebude mě třeba Dr. za to chtět „zavřít“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda já teda jen chci napsat, že malá nebude pořád přibírat tak jako zpočátku. Mě dcera přibírala první 2 měsíce i po kile, pak se pořád držela na 600-800 g za měsíc a teď bude mít 7 měsíců a přibrala za měsíc taky jen kolem 300 g a to už měsíc papá příkrmy. Je třeba taky myslet na to, že se to mimčo s přibývajícím věkem víc hýbe, takže i něco spálí a ty přírůstky se budou snižovat. A kojení po 2,5-3 hodinách jen z jednoho prsu je celkem pěkné, já kojím od narození malé většinou po 2 hodinách z obou prsů, někdy chce i častěji, dýl vydrží akorát když jsme venku v kočárku…
Každopádně bych se snažila zůstat u kojení z jednoho prsu, pokud to malé stačí, ta nazelenalá stolice bude z toho, že když pila z obou prsů, zřejmě si vytáhla jen přední mléko, to způsobuje zelenou stolici a proto taky možná méně přibrala. A hlavně bych se nenechala znepokojit doktorkou a nějakými blbými tabulkami, já už na tohle mám alergii. My jsme měli to samé v září, malá přibrala za 3 týdny jen 200 g a doktorka z toho hned dělala haló, že mám málo mlíka a mám hned koupit Nutrilon a začít s příkrmy, to měla 5,5 měsíce. Ale vykašlala jsem se na to, jednou mi ten Nutrilon vypila a pak už nechtěla, po kojení neplakala a nic navíc už nechtěla a jsem ráda, že jsem to tak udělala, kdoví jak by to dopadlo, kdybych jí rvala UM. Hlavní je, že dítě přibývá, má dost pomočených plen, na nějaké tabulky se patří vykašlat, jsou dělané podle dětí na UM a ty se s kojenými nedají srovnávat, přibírají o mnoho víc většinou…neříkám, nikdy neposlouchat doktory ale někdy prostě člověk musí dát spíš na svůj vlastní rozum a potřeby dítěte, žádné totiž dle tabulek nejede…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda doktorka ti může říct cokoliv ale ty jsi máma a ty své dítě znáš líp…pokud bude přibírat a bude mít dost plen počůraných, tak bych příkrm nedávala, maximálně bych zkusila zvýšit tvorbu mléka, třeba pomocí homeopatik ale jinak nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
@Haňulinda já teda jen chci napsat, že malá nebude pořád přibírat tak jako zpočátku. Mě dcera přibírala první 2 měsíce i po kile, pak se pořád držela na 600-800 g za měsíc a teď bude mít 7 měsíců a přibrala za měsíc taky jen kolem 300 g a to už měsíc papá příkrmy. Je třeba taky myslet na to, že se to mimčo s přibývajícím věkem víc hýbe, takže i něco spálí a ty přírůstky se budou snižovat. A kojení po 2,5-3 hodinách jen z jednoho prsu je celkem pěkné, já kojím od narození malé většinou po 2 hodinách z obou prsů, někdy chce i častěji, dýl vydrží akorát když jsme venku v kočárku…
Každopádně bych se snažila zůstat u kojení z jednoho prsu, pokud to malé stačí, ta nazelenalá stolice bude z toho, že když pila z obou prsů, zřejmě si vytáhla jen přední mléko, to způsobuje zelenou stolici a proto taky možná méně přibrala. A hlavně bych se nenechala znepokojit doktorkou a nějakými blbými tabulkami, já už na tohle mám alergii. My jsme měli to samé v září, malá přibrala za 3 týdny jen 200 g a doktorka z toho hned dělala haló, že mám málo mlíka a mám hned koupit Nutrilon a začít s příkrmy, to měla 5,5 měsíce. Ale vykašlala jsem se na to, jednou mi ten Nutrilon vypila a pak už nechtěla, po kojení neplakala a nic navíc už nechtěla a jsem ráda, že jsem to tak udělala, kdoví jak by to dopadlo, kdybych jí rvala UM. Hlavní je, že dítě přibývá, má dost pomočených plen, na nějaké tabulky se patří vykašlat, jsou dělané podle dětí na UM a ty se s kojenými nedají srovnávat, přibírají o mnoho víc většinou…neříkám, nikdy neposlouchat doktory ale někdy prostě člověk musí dát spíš na svůj vlastní rozum a potřeby dítěte, žádné totiž dle tabulek nejede…
Moc díky za podporu…opravdu chci pro ni to nejlepší. O tom předním mlíku je mi to jasný..právě proto jsem druhý zrušila a pijem jen z jednoho na střídačku,..tak snad se to upraví. Zejtra mám jít do poradny na převážení, to zas bude řečí
tak díííííííííííííííky všem!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda držím palce, pokud máš možnost, zkus malou nakojit těsně před kontrolou, taky jsem to tak dělala, pár gramů navíc to jistě dá
pokud přibere aspoň něco, byla bych klidná a dál to dělala podle svého ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit