Příkrm, kaše, kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neděláš špatně určitě nic, kojení za žádnou cenu neupírej. Já bych jen nekupovala ty skleničky, dělala bych vlastní příkrm, vždyť uvařit brambor s mrkví nebo cuketkou později s brokolicí, dýní, hráškem… zvládneš i v malém množství. Co ti nesní, tak přidáš třeba do bramboračky. V kupovaných příkrmech je sůl a to mi vadí, ale nějak zakonzervovat to musí žejo. Neboj, oni už teď tolik nepřiberou. Zkuste se zvážit po vykakání, u mých dětí to byl značný rozdí. Jinak náš druhorozený měl na 1/2 roce 9 kilo a teď ve 4/5 letech má 18kg. Hlavně zbytečně necpat sušenky, tyčky a jiné blbosti. Já dávala dětem i vařenou mrkvičku do ruky, kvůli kousání. Hlavně, že jí to chutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to s tema sklenickama zas tak cerne nevidela, pokud nechces varit cerstvou zeleninu a prebytky zamrazovat, cimz ty vitaminy stejne utecou. V kupovanych prikrmech je sul, ale ne proto, ze by ji tam pridavali, ale proto, ze sul je prirozene ve vsem. A naopak se mi libilo, ze treba v mrkvi jsou dusicnany, ale v te ve sklenickach ne, pry to z ni nejak dostanou pryc. Jinak vahy bych se taky nebala, v prvnim pul roce deti pribiraji hrozne rychle, ted uz se to zpomali, jak se zacne vic hybat a tak. Takze ne abys ji trapila hlady!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Četla jsem, že do ukončeného 6. měsíce dítěte se doporučují spíše skleničky, než vařit, právě kvůli těm dusičnanům. Do té doby žaludek dětí plně neobsahuje ty správné kyseliny k odbourání dusičnanů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky maminy.
Už su z toho na nervy. Přesně Vám popíšu náš problém.
Malá se narodila o měsíc dříve v důsledku mých zdravotních problémů, kdy museli už porod vyvolat. Měla 2,470g a 44cm. Ze začátku jsem ji musela na kojení každé 2h budit - byl to boj do ní něco dostat.Tak yjsme v nemocnici strávili týden než nás pustili. Teď už si řekne když má hlad, přibírali jsme v pohodě. Minulý týden jsme byli v poradně a malá měla ve 4M. 5kg - přesnějí, že přibrala za měsíc jen 300g. Kojila jsem v podstatě podle potřeby a to každé 2-3-4h z jednoho prsu. Stolici jsme mívali tak za 3-6dní žlutou. jenže, paní doktorka řekla že je to malej přírůstek a že jí mám nabízet oba prsy. A to je ten kámen úrazu, malá začla průjmovat. Teploty nemá. Vodnatá žlutá a někdy nazelenalá stolice. V podstatě po každém kojení z obou prsů se pokadila. No a když jsme přišli za týden na převážení, neměla ani těch 5 kil!!! Měla jsem s Dr. dialog a říkala jí že to musí být určitě z toho, že je přejezená a nestíhá už to vše strávit a je z ní PRŮTOKÁČ. Samozřejmě mě říkala, že to tím není, že to můžou být zuby a nebo že moje mléko nepokryje její energetický nároky…PROSÍM PORAĎTE. JDE MI O TO ŽE JI NEHCI UŽ VE 4M přikrmovat těma „blafama“. Můj názor je, že je malinkatá a prostě přibírala, ale ne podle tabulek a teď je celá rozhašená
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda podle mě je chyba že ti poradili kojit z obou prsou, protože pak si vytáhla jen přední mlíko a proto ten průjem a změněná stolice. 300g za měsíc není tak málo, hlavně že přibírá, kojíš podle potřeby, je spokojená. Kakala jen jendou za 3-6dní? No to je taky v normě. Asi pěkně tráví a všechno mlíčko spotřebuje. Tabulky jsou mor. ![]()
Zkus najet na ten tvůj systém, který vyhovoval a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
@Haňulinda podle mě je chyba že ti poradili kojit z obou prsou, protože pak si vytáhla jen přední mlíko a proto ten průjem a změněná stolice. 300g za měsíc není tak málo, hlavně že přibírá, kojíš podle potřeby, je spokojená. Kakala jen jendou za 3-6dní? No to je taky v normě. Asi pěkně tráví a všechno mlíčko spotřebuje. Tabulky jsou mor.
Zkus najet na ten tvůj systém, který vyhovoval a uvidíš.
no právě taky si to myslím, hlavně, že přibírala a byla spokojená, teď má akorát bolavou prcinu
opravdu neposlouchat bezhlavě doktory!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda určitě.Akorát člověk když má první dítko, tak kolikrát tápe a nemá ještě důvod nevěřit.
Hlavně aby bylo malé zase brzo fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda a měřili vás, když jste přišli na kontrolu?? Taky je možné že to prostě vrazila do růstu. Měli jsme totiž taky kolem toho 4 měsíce jakoby průjem ale nakonec to nebyl, jen prostě neměla co kadit protože všechno spracovala. Já třeba ted kojim z obou prsou, moje levé stávkuje..Může „pít“ třeba 20 min a když jí přiložím k druhému tak hlatá jako o život. Dr mi k tomu řekla že tam mám asi kratší mléčnou žlázu a už to prostě nestíhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda mě tu bylo řečeno, že doktoři mají tabulky, které se dělají podle dětí na UM, takže je naprostý nesmysl je srovnávat s kojenými dětmi, děti kolem nás co jsou na UM jsou kolikrát i o kilo těžší než naše malá a to jsou třeba mladší…my jsme měli podobný problém v září, malá mi přibrala za 3 týdny jen 200 g a doktorka hned plašila, že mám málo mlíka, hned ať jí koupím Sunar a začnu dávat zeleninový příkrm a večer kaši (všechno naráz), měla 5,5 měsíce…bylo mi to divný, pořád jsem to sváděla na dovolenou, zrovna v té době kdy moc nepřibrala jsme byli na dovče na Šumavě, nevím jestli je to možný ale nic jiného mě nenapadlo, protože do té doby přibírala ukázkově. Dala jsem jí jednou Nutrilon, ten sice vypila ale pak už nechtěla, takže jsem se vyprdla i na kaše a jiné příkrmy a prostě jsem kojila dál, tak jak jsem byla zvyklá a světe div se, malá mi za 6 dní přibrala přes 200 g, doktorka nechápala. A já jsem ráda, že jsem ji neposlechla a nervala do malé Sunar, kdoví jak by to dopadlo s kojením, třeba by malá začala prso odmítat a byl by konec.
Ani doktor nemá vždy pravdu, dělej to podle sebe, tak jak jsi byla zvyklá, 300 g není zas tak málo, jak je psáno výše, hlavní je, že přibírá. A hlavně doktorka nemůže čekat, že bude přibírat pořád ve velkém, a je to logické, určitě se začíná víc hýbat, takže i něco spálí…vyprdni se na doktorku a poslouchej své miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to je pravda, pokud dítě nemá dost a strádá výživově, tak neroste. Pokud roste a přibírá aspoň trochu, tak je to v pohodě. Hlavně u kojených dětí, ty kolikrát rostou i přibírají skokově.
Já mám doma dva úplně odlišné případy. Mladší měl v půl roce 9kg, byl kojený +jeden příkrm, zeleninu, a le nejedl jí moc, přibíral takhle od narození. Neřeším, kojím, ať si přibírá kolik chce, on to vyběhá.
Starší má ve 2,5letech 13kg - žebírka jsou mu vidět, samá ruka samá noha, přitom jí hezky. Ale přes léto hodně vyrostl, a akční je strašně, chvíli neposedí. takže neřeším. Kdyby strádal nevyrostl by tak. spíš se teď zaměřuju aby měl dost masa a nevyhýbám se tučnějším věcem, třeba smetanovému jogurtu, on to fakt spálí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No měří jenom hlavičku a váží, já si ji měřím doma sama. Je to zhruba cca kolem 57-58cm. Ale jde to s těží když se furt mrví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda píše:
No měří jenom hlavičku a váží, já si ji měřím doma sama. Je to zhruba cca kolem 57-58cm. Ale jde to s těží když se furt mrví
a ještě see zeptám, co říkáte na růstový grafy??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Haňulinda nikdy jsem žádný neviděla a nechybí mi to. Doktorka zadává výšku a váhu k sobě do pc a tam se jí to ukáže v grafu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 já to měla stejné, jen stím rtozdílem že jsem pani Dr poslechla
no takže baštíme a kojíme.. naštěstí je malá jedlík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám ty grafy ještě v takové knížečce u očkováku co jsme dostali v porodce a u nás naštěstí ty grafy neřeším, protože se minule doktorka smála, že jsme v horbí hranici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit