Příkrm od 4. měsíce – kaši, zeleninu nebo ovoce?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Stejskalka píše:
Tomášek spinká až do 7 hodin do rána…jediný co nás trápí-už od narození prdíky a ted kolikrát tlačí tlačí, rudne a nejde to-má stolici někdy denně někdy ob den..tak myslíte že mám zkusit ty švestky? A jak v jaké uprávě-může být kompot? ROzmixovaný..nebo sušená povařit…poradte prosíííím…
Tak pokud kaká denně, obden, to je dostatečné, nemyslím že ty švestky by byly zatím nutné. Na prdíky ti nepomůžou, jsou spíš na zácpu a to tvůj malej nemá. Jestli se u toho trochu trápí, tak bych zatím spíš dávala minimálně mrkve (ta zahuš´tuje stolici),nenadýmavou zeleninu a taky pozor na ty kaše, můžou dost zacpávat, hlavně pokud dáváš rýžovou! Takže tu kaši nedělat tak hustou nebo vysadit, vyměnit za jinou. Jinak na prdíky se mi osvědčilo přidávat do zeleninky trochu mletého kmínu a hodně dávat do polohy na bříško. Jinak cvičit s nožičkami, přitahovat k bříšku, popř. masírovat břicho a dávat na to teplo.:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Stejskalko, prosímtě a jak teda tu zeleninu děláš domácí?
Uvaříš mrkev ve vodě doměka a rozmačkáš na kašičku a takhle dáváš, A není to jen rozmačkaný pro mimi hustý? třeba i jen brokolici rozmačkáš, bez ponorného mixéru? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdenka Novotná----ne nééé není to husté, dělám i mixérem, ale četla jsem, že to nemusí být uplně jemná konzistence, prý si mimča mají zvykat pak i na hrubší, ale papá to dobře, nedávala bych mu kusance ![]()
OTTLA–je fakt, že kasi dávám rýžovou
tak to zkusím změnit..ale včera třeba kadil, takže pohoda, se švestkama tedy nebudu spěchat…ted vařím brokolici, zkusíme co to s Tomíkem udělá..snad nebude mít větry
ale zkusit se to musí…tak děkuji mamči za příspěvky.
- Citovat
- Upravit
Už jsem se ptala na jedné diskusi, zeptám se i zde.
Malému je 5 m a je na UM. Dostali jsme pokyn dávat kaši. Vybrali jsme si večerní krmení. Po pár lžičkách dostal malý ukrutné bolesti bříška a hrozné prdíky. Je to normální?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LadyLada--- může to být-malej mi taky prdíííí…ale přejde to..možná to děla ta kaše rýžovo-kukuřičná---sunarka…někdo o tom tady i psal…ale nevím jestli se dá koupit kaše která není rýžová??? Jinak zkuste ji udělat řidší–a obdivuji vás že krmíte lžičkou.-) já dávám z flašky..malému jsou 4 měsíce a kousek..
- Citovat
- Upravit
Stejskalka
Díky za reakci. Už mi holky na druhé diskusi řekly, že to může dělat rýže nebo mléko v dané kaši. Takže koupíme jáhlovou kaši bez mléka, ale až zítra. Dnes jsem ji v žádném otevřeném obchodu nesehnala. Zítra poklušu do DM, tam ji prý mají. Tak uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. jeste mame dva txdny cas, alre uz se radsi zeptam.jak casto se muzou davat prikrmy? my jsme ted jen na umele strave.uz nekojim, a krmime 5× denne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fikinka píše:
Ahoj. jeste mame dva txdny cas, alre uz se radsi zeptam.jak casto se muzou davat prikrmy? my jsme ted jen na umele strave.uz nekojim, a krmime 5× denne.
pokud zacinas s prikrmy.. tak na zactku jeden denne… vetsinou se zacina obedem… das par lzicek a dokrmis mlekem.. kazdym dnem porce zvysujes (pocet snedenych lzicek) az uplne nahradis porci mleka za zeleninu.. a taky ze zacatku by se meli jednoslozkove zeleniny.. u nas to slo rychle zacal „zrat“ jak protrzenej uz od zacatku take u nas byla nahrada jednoho jidla behen par dnu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dekuju.jak rikam, zatim mame jeste chvili cas. i kdyz uz ted mam nekdy pocit, ze by jedl vic, nez jednou za trio hodky. delam 150 mlika a mozna pak prejdu na 200.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fikinka píše:
dekuju.jak rikam, zatim mame jeste chvili cas. i kdyz uz ted mam nekdy pocit, ze by jedl vic, nez jednou za trio hodky. delam 150 mlika a mozna pak prejdu na 200.
tak jestli vam je kolem 4m a krmis jen 5 krat denne takze spi celou noc tak davej davky vetsi.. ja delala minimalne ze 180ml vody
a kdyz nechal tak nechal.. dneska ma mliko 2×. rano vecer a pije mi i 330ml na jeden zatah
a to toho behem dne sporada silene.. kdyz nepocitam svaciny a obed kde sezere 250g tak mezi ma furt neo do ruky v puse
pokud mas ten pocit zvys davky mlika a uvidis tim nic nezkasis prinejhorsim neco malo vylijes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, začni zeleninou, vyzkoušej jednotlivé druhy, perfektní je Hami první lžička, malé skleničky s jedním druhem zeleniny a dělají i ovocné, až budeš zkoušet ovoce. Postupně pak můžeš začit přidávat k zelenině maso, já používala Hami skleničky, mají obrovský sortiment, to bych doma neměla, tolik druhů masa a zeleniny a ovoce také ne. S ovocem začni až si zvykne na zeleninku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto souhlasím, u nás je to taktéž..A prosímtě, jak s těmi švestkami můžu začít a v jakém množství? Ještě jsme je nemělio a trápí nás právě ta zácpa
?
- Citovat
- Upravit
AHoj holky, mému Tomáškovi také byli 4 měsíce-jsme na nutrilonu, takže už přikrmuji. Začla jsem zeleninkou- vařím si teda sama, rozmačkám to vidličkou, není potřeba ani mixovat-tak zkouším postupně různé druhy zeleniny, papá to bez problému.-) pak teda dokrmím mlékem…no a večerní dávku mléka nahratují kaší-sunárek na dobrou noc. Tomášek spinká až do 7 hodin do rána…jediný co nás trápí-už od narození prdíky a ted kolikrát tlačí tlačí, rudne a nejde to-má stolici někdy denně někdy ob den..tak myslíte že mám zkusit ty švestky? A jak v jaké uprávě-může být kompot? ROzmixovaný..nebo sušená povařit…poradte prosíííím…