Příkrm od 4. měsíce – kaši, zeleninu nebo ovoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
11.11.13 12:14

@Venu Ten piškot do MM se oporučuje kvůli zavedení lepku. Prý je mezi 4.-6. měsícem imunologické okno, kdy je dobré kojeným dětem dát lepek. je to podle nějaké studie, za dva roky může být zase všechno jinak. Lepek je v mouce, tak doktoři doporučují ten piškot. Taky si myslím, že dávat jako první dítěti sladký piškot je kravina na entou (navíc je v něm vejce a vaječný bílek se tuším do nějakého 8. měsíce taky nedoporučuje). Já to řeším odvarem ze špaldových vloček. V těch je lepek, dítě dostane pár lžiček týdně a necpu ho sladkým, ani mu jinak nezatěžuju trávení.
Kašičky nemusíš kupovat ty instantní. Můžeš si uvařit domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
11.11.13 13:22

@Svistice Děkuji, jinak jsem našla např. tenhle recept…50 g rýže natural operte a vsypte do 300 ml kojeneckého mléka. Pro větší děti můžete přidat špetku soli a lžičku třtinového cukru. Za občasného míchání pozvolna vařte do měkka. Nakonec můžete kaši obohatit nastrouhaným jablíčkem a větším dětem přidat skořici…Jen nevím, po uvaření mám tu rýži rozmixovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.11.13 14:33

@Venu V kojeneckém mléce nevař! Zničíš v něm všechny živiny. Uvař normálně ve vodě doměkka a mléko přidej až na konec. Tu rýži bych tedy ještě rozmixovala.
Kaše se dají dělat také z různých vloček (pohankové, jáhlové, ovesné). Podle věku dítěte. Pro ty nejmenší se doporučuje rýžová nebo kukuřičná kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.11.13 22:03

Zdravím. Mě také nechtěla mrkev, zkusila jsem jí to smíchat s rozvařenou bramborou a dobrý. Asi neví co s tím. Zkuste přesnídávku od 4 m. Zkuste si tu skleničku s první lžičkou ochutnat sama a řekněte si jestli je to dobré. Nemusíte mít strach že nebude chtít domácí. Ale rozhodně bych jí nenutila :think: mě to holka jedla pokud jsem to jedla i já :zed: je to boj, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
17.11.13 20:07

Zkusila jsem mu dát mrkvičku, nejdřív tři lžičky na zkoušku - byl překvapenej ale chutnalo mu to, druhý den už se dožadoval víc, třetí den by mě klidně snědl celou.. Ale dala jsem mu jen trochu a pak dostal mlíko. Ale očividně mu šmakuje, po lžičce natahoval ručičky jako to dělá na lahvičku s mlíkem:-) V úterý bude mít 4. měsíce. A jak doktorka řekne přikrmujte, tak už to nebudu řešit, je velikej, nedivím se mu, že mu to UM nestačí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
18.11.13 15:27

Svistice všimla jsem si vaší reakce až teďka. Bylo to takové složitější. Měl příznaky na ABKM, nakonec jsme byli týden v nemocnici a tam mu přišli na něco co způsobuje v podstatě stejné příznaky (to už máme v pořádku). Alergii zpochybnili a řekli, ať mu dávám normální UM. Ale s dětskou lékařkou jsem se domluvila, že na tom Nutrilonu Allergy care ještě vydržíme, jak bude papkat pořádně příkrmy a pokud bude i jinak v pořádku, tak zkusíme přejít na jiné UM.

Dávat mu víc problém není, ale měla jsem i strach o jeho ledviny - tedy spíš jednu ledvinu, která musí mít hodně práce. Druhá není od porodu k nalezení.. Ale zitra jdeme nakonec na speciální vyšetření, tak snad se už dozvíme jak to s ní je:-) A na poradnu jdeme až pozítří. No tak snad bude vše dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.11.13 13:02

Ahoj mamči - využijte super slevu 300 Kč na příkrmy i mléka

Ahoj - doporučuji maminkám využít rychle slevy 300 Kč, kterou dává teď nový eshop s výrobky Hami i Nutrilon. Sami máme hluboko do kapsy a při hledání výhodných cen jsem narazila v nějaké diskusi na tento odkaz: http://bit.ly/Ie8oqq . Na mlíčka jedničky sice sleva není kvůli podpoře kojení, ale na vše ostatní ano - nakoupila jsem a ušetřila i za dopravu:-) My hodně ujíždíme na Hami příkrmech a Hami kaších. Viděla jsem i Nutrilon HA - Borůvko, možná by tě to zaujalo. A taky první lžičky jsou zajímavé - my jsme začínali s mrkvičkou - je sladká a nenadýmá. Ale nechtěli jsme do prcka cpát ty z krámu kde se nezbavíte postřiku a jsou urychlené, sluníčko téměř neviděly… Tak máme zásobu od Hami a víme, že miška má to nej:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
8.12.13 02:51

Ahoj maminky, chci se zeptat, malému bude 11. Pet měsíci, je na um. Tri tydnu už máme zeleninové a maso zeleninové obědy a ted už tak tyden i svačinky, jablko, hrušku, dnes merunku. vzdal se mi dnes dost neklidný, v břichu mu skronhalo, vecer rval jak tur, budil se. vroste mu teda už druhy zub, už je skoro cely prorizly, tak Nevim jestli je to k tomu nebo jestli jsem s těmi ovocnými příkrmy nezačala moc brzo, když mu bude 5m a Uz Ma jakoby dve mléčné porce za sen nahrazené, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.12.13 17:25

Zdravím, potřebuji poradit..Nemáte někdo zkušenost z Hamánkem jahodovým? Je určen od ukončeného 4.měsíce, včera jsem ho synovi dala, cca po hodině se začal osypávat..Jenže nevím, zda to má z toho, protože zhruba před třemi dny měl teplotku 38.2..Mysleli jsme, že jsou to zoubky, už nám jeden vyrostl, jenže najednou klid..Teplota je pořád zvýšená na 37,2 a průjem..Všechno to teď je tak dohromady, že nevím, jestli to má z té přesnídávky nebo to můžou být třeba zárděnky? Prosím maminky, poraďte..Synovi bude za týden 7 měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.12.13 17:31

@Veronik22 Jahody jsou poměrně dost alergizující. Osobně bych dítěti minimálně do jednoho roka nic s jahodami nedala, ať je na skleničce napsáno cokoliv.
Když s ním zítra skočíš k doktorce, tak asi nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.12.13 17:43

Děkuji za názor, jenže, teplotu měl ve středu a nespí mi od pondělka..a přesnídávku měl včera..A to jen pár lžiček..Vůbec nevím, s čím to teď má nebo nemá spojitost..Taky jsem to nechtěla dát a nikdy už nedám..Dostali jsme je k Mikuláši jenže kupující to nebral v potaz, když je tam napsáno 4+..Nemla jsem mu to dát..Jenže zase po osypání z potravin to prý odezní do 24hodin ale jemu se to zhoršuje.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.12.13 17:50

@Veronik22 Je možné, že to není reakce na potravinu, ale nějaká nemoc. Ale to ti takhle asi od počítače nikdo neřekne. Nejlepší budeš mít opravdu zajít zítra k doktorovi.
Osypání z potravin se do 24 hodin rozhodně zlepšit nemusí. Zvlášť, pokud je imunita nabouraná i něčím jiným (viz. ta teplota).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.12.13 18:02

Nemusí, ale většinou zlepší, nebo zůstane stejná ale přece nezhorší..I tak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
16.12.13 12:28

My jsme nakonec ty příkrmy odložili, asi fakt nebylo kam spěchat.. :think: rozhodli jsem se podle toho, že pěkně prospívá.. kdyby mu to mlíčko nestačilo, tak myslím, že by tak krásně neprospíval.. :) no a možná to byl i nějakej sprut (ikdyž se říká, že to bývá kolem třetího měsíce tuším?), protože potom se to s tím jeho hladem uklidnilo a klidně si dal i méně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
2.1.14 14:57

Ahoj chtěla bych se zeptat, malá má 5 a půl měsíce a již dáváme příkrmy..na oběd ji dávám zemák s mrkví, zkoušela jsem i květák se zemákem a špenát vše v těch lahvičkách abych věděla jestli to bude a můžu ji ještě dávat na večer kaši??Doktorka mi řekla že večer kaši ale nevím jestli to na ni není moc..když tlačí tak hodně pláče a nevím jak ji pomoct a v noci se budí co chvíle..dávám ji čaj v noci pít aby se jen trochu napila ale v noci nebo nad ránem už ji kojím ale pak mi ne a ne usnout tak s ní šaškuju hodinu a půl než usne..zvykla si hongat v rukách jinak neusne :-((pořadte mi prosím někdo vím, že jsem toho vybalila moc ale až ted jsem se zaregistrovala..Děkuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí