Příkrm od 4. měsíce – kaši, zeleninu nebo ovoce?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Venu Ten piškot do MM se oporučuje kvůli zavedení lepku. Prý je mezi 4.-6. měsícem imunologické okno, kdy je dobré kojeným dětem dát lepek. je to podle nějaké studie, za dva roky může být zase všechno jinak. Lepek je v mouce, tak doktoři doporučují ten piškot. Taky si myslím, že dávat jako první dítěti sladký piškot je kravina na entou (navíc je v něm vejce a vaječný bílek se tuším do nějakého 8. měsíce taky nedoporučuje). Já to řeším odvarem ze špaldových vloček. V těch je lepek, dítě dostane pár lžiček týdně a necpu ho sladkým, ani mu jinak nezatěžuju trávení.
Kašičky nemusíš kupovat ty instantní. Můžeš si uvařit domácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Děkuji, jinak jsem našla např. tenhle recept…50 g rýže natural operte a vsypte do 300 ml kojeneckého mléka. Pro větší děti můžete přidat špetku soli a lžičku třtinového cukru. Za občasného míchání pozvolna vařte do měkka. Nakonec můžete kaši obohatit nastrouhaným jablíčkem a větším dětem přidat skořici…Jen nevím, po uvaření mám tu rýži rozmixovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venu V kojeneckém mléce nevař! Zničíš v něm všechny živiny. Uvař normálně ve vodě doměkka a mléko přidej až na konec. Tu rýži bych tedy ještě rozmixovala.
Kaše se dají dělat také z různých vloček (pohankové, jáhlové, ovesné). Podle věku dítěte. Pro ty nejmenší se doporučuje rýžová nebo kukuřičná kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím. Mě také nechtěla mrkev, zkusila jsem jí to smíchat s rozvařenou bramborou a dobrý. Asi neví co s tím. Zkuste přesnídávku od 4 m. Zkuste si tu skleničku s první lžičkou ochutnat sama a řekněte si jestli je to dobré. Nemusíte mít strach že nebude chtít domácí. Ale rozhodně bych jí nenutila
mě to holka jedla pokud jsem to jedla i já
je to boj, držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila jsem mu dát mrkvičku, nejdřív tři lžičky na zkoušku - byl překvapenej ale chutnalo mu to, druhý den už se dožadoval víc, třetí den by mě klidně snědl celou.. Ale dala jsem mu jen trochu a pak dostal mlíko. Ale očividně mu šmakuje, po lžičce natahoval ručičky jako to dělá na lahvičku s mlíkem:-) V úterý bude mít 4. měsíce. A jak doktorka řekne přikrmujte, tak už to nebudu řešit, je velikej, nedivím se mu, že mu to UM nestačí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Svistice všimla jsem si vaší reakce až teďka. Bylo to takové složitější. Měl příznaky na ABKM, nakonec jsme byli týden v nemocnici a tam mu přišli na něco co způsobuje v podstatě stejné příznaky (to už máme v pořádku). Alergii zpochybnili a řekli, ať mu dávám normální UM. Ale s dětskou lékařkou jsem se domluvila, že na tom Nutrilonu Allergy care ještě vydržíme, jak bude papkat pořádně příkrmy a pokud bude i jinak v pořádku, tak zkusíme přejít na jiné UM.
Dávat mu víc problém není, ale měla jsem i strach o jeho ledviny - tedy spíš jednu ledvinu, která musí mít hodně práce. Druhá není od porodu k nalezení.. Ale zitra jdeme nakonec na speciální vyšetření, tak snad se už dozvíme jak to s ní je:-) A na poradnu jdeme až pozítří. No tak snad bude vše dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mamči - využijte super slevu 300 Kč na příkrmy i mléka
Ahoj - doporučuji maminkám využít rychle slevy 300 Kč, kterou dává teď nový eshop s výrobky Hami i Nutrilon. Sami máme hluboko do kapsy a při hledání výhodných cen jsem narazila v nějaké diskusi na tento odkaz: http://bit.ly/Ie8oqq . Na mlíčka jedničky sice sleva není kvůli podpoře kojení, ale na vše ostatní ano - nakoupila jsem a ušetřila i za dopravu:-) My hodně ujíždíme na Hami příkrmech a Hami kaších. Viděla jsem i Nutrilon HA - Borůvko, možná by tě to zaujalo. A taky první lžičky jsou zajímavé - my jsme začínali s mrkvičkou - je sladká a nenadýmá. Ale nechtěli jsme do prcka cpát ty z krámu kde se nezbavíte postřiku a jsou urychlené, sluníčko téměř neviděly… Tak máme zásobu od Hami a víme, že miška má to nej:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, chci se zeptat, malému bude 11. Pet měsíci, je na um. Tri tydnu už máme zeleninové a maso zeleninové obědy a ted už tak tyden i svačinky, jablko, hrušku, dnes merunku. vzdal se mi dnes dost neklidný, v břichu mu skronhalo, vecer rval jak tur, budil se. vroste mu teda už druhy zub, už je skoro cely prorizly, tak Nevim jestli je to k tomu nebo jestli jsem s těmi ovocnými příkrmy nezačala moc brzo, když mu bude 5m a Uz Ma jakoby dve mléčné porce za sen nahrazené, co myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, potřebuji poradit..Nemáte někdo zkušenost z Hamánkem jahodovým? Je určen od ukončeného 4.měsíce, včera jsem ho synovi dala, cca po hodině se začal osypávat..Jenže nevím, zda to má z toho, protože zhruba před třemi dny měl teplotku 38.2..Mysleli jsme, že jsou to zoubky, už nám jeden vyrostl, jenže najednou klid..Teplota je pořád zvýšená na 37,2 a průjem..Všechno to teď je tak dohromady, že nevím, jestli to má z té přesnídávky nebo to můžou být třeba zárděnky? Prosím maminky, poraďte..Synovi bude za týden 7 měsíců..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronik22 Jahody jsou poměrně dost alergizující. Osobně bych dítěti minimálně do jednoho roka nic s jahodami nedala, ať je na skleničce napsáno cokoliv.
Když s ním zítra skočíš k doktorce, tak asi nic nezkazíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za názor, jenže, teplotu měl ve středu a nespí mi od pondělka..a přesnídávku měl včera..A to jen pár lžiček..Vůbec nevím, s čím to teď má nebo nemá spojitost..Taky jsem to nechtěla dát a nikdy už nedám..Dostali jsme je k Mikuláši jenže kupující to nebral v potaz, když je tam napsáno 4+..Nemla jsem mu to dát..Jenže zase po osypání z potravin to prý odezní do 24hodin ale jemu se to zhoršuje.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronik22 Je možné, že to není reakce na potravinu, ale nějaká nemoc. Ale to ti takhle asi od počítače nikdo neřekne. Nejlepší budeš mít opravdu zajít zítra k doktorovi.
Osypání z potravin se do 24 hodin rozhodně zlepšit nemusí. Zvlášť, pokud je imunita nabouraná i něčím jiným (viz. ta teplota).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusí, ale většinou zlepší, nebo zůstane stejná ale přece nezhorší..I tak děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme nakonec ty příkrmy odložili, asi fakt nebylo kam spěchat..
rozhodli jsem se podle toho, že pěkně prospívá.. kdyby mu to mlíčko nestačilo, tak myslím, že by tak krásně neprospíval..
no a možná to byl i nějakej sprut (ikdyž se říká, že to bývá kolem třetího měsíce tuším?), protože potom se to s tím jeho hladem uklidnilo a klidně si dal i méně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj chtěla bych se zeptat, malá má 5 a půl měsíce a již dáváme příkrmy..na oběd ji dávám zemák s mrkví, zkoušela jsem i květák se zemákem a špenát vše v těch lahvičkách abych věděla jestli to bude a můžu ji ještě dávat na večer kaši??Doktorka mi řekla že večer kaši ale nevím jestli to na ni není moc..když tlačí tak hodně pláče a nevím jak ji pomoct a v noci se budí co chvíle..dávám ji čaj v noci pít aby se jen trochu napila ale v noci nebo nad ránem už ji kojím ale pak mi ne a ne usnout tak s ní šaškuju hodinu a půl než usne..zvykla si hongat v rukách jinak neusne
pořadte mi prosím někdo vím, že jsem toho vybalila moc ale až ted jsem se zaregistrovala..Děkuju..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit