Příkrm od 4. měsíce – kaši, zeleninu nebo ovoce?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj, obnovuji diskuzi.. začala jsem s mrkvičkou, zatím dávám ze skleničky, malé chutná a snáší ji dobře, po šesti dnech snědla už celou a zítra začneme s brokolicí. Na noc má kaši z lahve. Bude ji 5 měsíců.
Teď mi jde o to, že jsem četla, že v momentě, kdy dítě (na UM) papká příkrmy, bych měla dávat pokračovací mléko. Na krabici je prý napsané od 6. měsíce - ale to je tam pro ty děti, které byly kojené a jsou odstavovány společně s prvními příkrmy v 6 měsíci.
..dnes jsem v obchodě prostudovala krabici a není tam o tom žádná přímá zmínka - jen něco ve smyslu, že se začíná společně s příkrmy, žádná detailní zmínka o věku. ![]()
Tak jsem prohledala emimi a našla o tom pár zmínek v diskuzích, ale nic rozhodujícího a jsem v podstatě bez výsledku
.. poradíte?
Máme poradnu až za měsíc a nechci volat jen kvůli tomuhle k doktorce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli ti pomůže má zkušenost, dávala jsem Nutrilon 1 bez ohledu na to, jestli papá přikrmy nebo ne. Teď jsme měli problém s ublinkáváním, tak jsme stravu změnili na Hipp-Antireflux a to by mělo být mléko na věku neomezené. Ale pokud bychom měli jen ten Nutrilon 1,zůstala bych s ním opravdu až do toho půl roku, a potom změnit na pokračovací mlíčko. Ale to je jen můj názor, raděj se ještě poptej ![]()
- Citovat
- Upravit
Malému dávám příkrmy cca od 4 měsíce..A mlíčko mu pořád stačí, takže bych to asi vydržela do půl roku ![]()
- Citovat
- Upravit
příkrmy
Já musela už začít na 4 měsíci, holka byla hladová. Do Nutrilonu jsem dávala nemléčnou kaši na zahuštění v poledne a večer. od 5 měsíce mrkev - tu mi plivala tak brambory
má chyba byla, že jsem jí dala sladkou přesnídávku!!!
to opravdu až po zelenině. a postupně jsem zkoušela kombinace ( mrkev, brambor, kuř. maso…) pokud neměla průjem v poho, pokud ho miminko má tak je něco špatně - můj názor a ty kupované příkrmy jsou hnus, rozvařit jednu mrkem a bramboru a mixout to nezabere žádný čas. pokud miminku chutná tak brambory a mrkev uvařit ve větším množství (tak na týden max) a zamrazit (mě se osvědčila nádoba na ledové kostky) vyndám přidám k tomu něco jiného a pohoda. Od 6 měsíce jsme jedli všechno, co by měla jíst v daném měsíci života ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, naše malá začala pátý měsíc a teď druhý den jsme začali s domácí mrkvičkou. No, myslela jsem si, že to bude snadné a že se malá pěkně chytne, bohužel
už jak viděla, že nesu mističku s nějakou oranžovou hmotou a ne flaštičku s mlékem, rozhodla se, že neotevře ani pusinku. Po marném boji, jsem do ní nedostala nic a plakala a plakala, tak jsem dala mléčko
dneska jsme to zkoušeli podruhé, mrkvičku jsem trochu víc naředila vodou a pečlivě rozmixovala, dostala jsem do ní lžičku, ale to zřejmě spolkla nevědomky
ale skončili jsme zase pláčem. Mám doma koupené skleničky první lžička mrkev, můžu zkusit i ty skleničky? Mám obavu, že jakmile zkusí skleničku nebude chtít domácí, přece jenom to leze hodně do peněz. Taky nevím jestli, když u toho pláče, jestli to mám pořád zkoušet, aby se nějak nezačala dusit. Přijde mi to, že neví jak to spolknout, má to v pusince na jazýčku a u toho brečí. Poradíte prosím? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme na tom stejně
Ahojky… moje malá má má teď 4 a půl měsíce a váží skoro 8 kg. Vědu bych z toho nedělala. Když měla 3 a půl měsíce začala jsem přikrmovat, protože samotné mléko jí už nestačilo. Od 2 měsíce malá dostávala ovocné šťávičky, takže jsem v klidu na svačinku dopoledne začala dávat ovocné pyré. Jablko a švestka, jablko a banán, jablko a broskev a jablko a hruška. Kupuju od Hamé nabo HIPP. V poledne dáváme příkrm zeleninový, nebo i zeleninu s masem. Nědělala jsem z toho takovou vědu, jak se všude píše. Malá mi krásně papá ze lžičky. Jinak jí dávám jídlo cca 5× denně. Mléko jsme snížili na 120ml na jednu dávku. Dřív mi pila 200. Jinak mlíčko má asi tak 2× až 3× denně. Jinak jí krom toho přes den dávám čajík a taky šťávičky… ty se počítají jako příkrm. A malá se má k světu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. Já bych jí dala poloviční dávku mléka a pak bych to znovu zkusila s tím příkrmem. Pomalu, v klidu. A ono to se to poddá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám synka za 9 dní má 4 měsíce. Je na Nutrilonu Allergy care (ale alergii na BKM potvrzenou nemá, ale měl různé potíže a na tomto mlíku je mu dobře). Když se narodil měl 4,4kg, na tříměsíční kontrole 6,7kg. Teďka už mi ale jí 5× 200ml - 233ml.. a dneska už by si dal i víc. Doktorka mi říkala, že od ukončeného 4 měsíce začneme s příkrmkama, ale já už přemýšlím jestli pomalu nezačnem, protože to mlíko už mu nestačí.. Nevím jestli ten týden do čtyřměsíční prohlídky hraje nějakou roli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nehraje
Dle meho nelze pausalne rici, kdy zacit. Ja dle vlastniho uvazeni zacala s prikrmy ve 3 a pul mesicech. Je to jako se zubama, nejde rict, ze tehdy a tehdy ti zacnou rust. U nektereho ditete je to v 7 mesici, jine az v roce, dalsi uz ve 3 mesicich. Myslim si, ze bysme se nemeli jen slepe rudit nejakyma tabulkama, dle kterych je doporuceno, ze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lesniboruvka Co měl za potíže? Pokud nějaké průjmy, alergické reakce, bolení bříška, byla bych s těmi příkrmy velmi opatrná. A ten týden bych vydržela. Je takový problém mu dát víc UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venu Není prostě na příkrmy jen moc „malá“? Kamarádka začala taky od ukončeného 4. měsíce a dle ní to bylo na dítě moc brzy. S jídlem v puse si nevěděla rady, minimálně první měsíc jedla tak 2-3 kávové lžičky, z jídla se jí navalovalo. Jakž takž se rozjedla okolo toho 6. měsíce. Jiné kamarádcve děti začali jíst až okolo 10. měsíce.
Máš nějaký objektvní důvod, proč do ní dostat větší množství příkrmu? Třeba že málo přibírá? Pokud ne, tak ji nech čas, pár dní ji nic nedávej a pak znovu nabízej. Klidně jen stále dokola to domácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lesniboruvka
Co třeba kašičku? Já taky dala týden před 4. měsícem
Za mě teda vede Sunarka, ale to si každý mimčo najde, co mu chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíte, že kdy mi malá v pohodě sní mrkev, brokolici, dýni, špenát a brambory s předchozí zeleninou, tak můžu začít už s tím ovocem..čekám na to, jako na smilování, Valča mi nechce pít a já doufám, že po tom ovoci se bude lépe a hlavně bez pláče vyprazdňovat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@Venu Není prostě na příkrmy jen moc „malá“? Kamarádka začala taky od ukončeného 4. měsíce a dle ní to bylo na dítě moc brzy. S jídlem v puse si nevěděla rady, minimálně první měsíc jedla tak 2-3 kávové lžičky, z jídla se jí navalovalo. Jakž takž se rozjedla okolo toho 6. měsíce. Jiné kamarádcve děti začali jíst až okolo 10. měsíce.
Máš nějaký objektvní důvod, proč do ní dostat větší množství příkrmu? Třeba že málo přibírá? Pokud ne, tak ji nech čas, pár dní ji nic nedávej a pak znovu nabízej. Klidně jen stále dokola to domácí.
To mě taky napadlo, ptala jsem se doktorky jestli můžu začít a ona mi říkala, že je novinka teď začínat s piškotkem v UM nebo vajíčkem, což mě se nelíbí, protože navykat ji hned na sladké. Jinak malá přibírá dobře, ale řekla bych, že kolem třetí hodiny ranní se budí, že má hlad. Vypije 210ml 5× denně, poslední UM tak ve 20hod. Tak nevím jestli jí dát kašičku na noc, jenže já moc nejsem zastánce těch kašiček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky já začla přikrmovat jak už jsem psala ve 4.měsíci..Malej mi papal polívečky, mrkvičku a jinou zeleninu na oběd až to postupně nahradil místo mlíčka. A s přesnídávkou jsem začla taky hned..Takže mléko, oběd(Masozeleninový nebo jen zeleninový příkrm)potom mléko, pak buď kaši od Hami nebo přesnídávku(Děláme si domácí) a mléko..Jak už psala slečna výše, je to individuální..Každé mimčo jinak spapá..Můj drobek byl tak nedosycený pořád, že jsem mu poprvé zkusila dát mlíčko 235ml a ejhle, za hodinu vypil úplě stejnou dávnu čemuž předcházel neskutečně hladový plíč..Dala jsem příkrm cca 150 později 180g a byl klid na 3,5 hodiny..Takže bych raději dala příkrm, když už vidím, že je tak pažravé než do něho cpát 470ml mlíka behem 2 hodin..To je podle mě neskutečná hovadina..Do roka každej dělá caviky a od roku dítěte už se cpe salám a sýr a podobný sr…y..:)Prostě řídit se sama sebou..To je nejlepší.. ![]()
- Citovat
- Upravit