Příkrm před 5. měsícem

Anonymni osoba
22.6.24 07:41

Příkrm před 5 měsícem

Zdravím, malému bude za 14 dni 5 měsíců. Když jím tak se kouká na jídlo a začne nadávat. Je plně kojený.
Myslíte že už bych mohla začít pomalu s prikrmy nebo ještě raději počkat do těch 5 měsíců. Děkuji

Příspěvek upraven 22.06.24 v 08:09

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kocicka1987
22.6.24 08:05

Ideální po ukončeném 6.měsíci, není kam spěchat a po 3měsících mi dcera klidně sní polovinu rohlíku, zeleninovou polévku, těstoviny, zeleninu,…

• Citovat
  • Upravit
2095
22.6.24 08:11

Já začínala po ukončením 4. Měsíci takže během 5 měsíce u syna a u dcery taky. Ale ta tolerovat mini lžičku denně a někdy ani to ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanjoan
22.6.24 08:32

Začínala jsem cca na konci. 5. měsíce, protože už pokukoval po jídle a pomlaskával. Měla jsem to i schválené od doktorky. Narodil se 6 týdnů dřív, takže se to bere podle psychomotorického věku. A je asi dobré začínat třeba opravdu třeba jenom po 1 lžičce, hlavně když je to před tím 6. ukončeným. 5 lžiček úplně netoleroval, ale těžko říct, jestli nebyl nevrlý kvůli něčemu úplné jinému. Každopádně jsem potom už navyšovala opatrně.

• Citovat
  • Upravit
9743
22.6.24 08:32

Dcera se taky o naše jídlo zajímala před 5. měsícem, tak jsme nejeli pomaličku na příkrmy (byla kojená) a na rozdíl od staršího, který začal přepisově v 6 m, tak jedla hezky. Takže já bych klidně dala něco ochutnat. Nemusíš hned nahrazovat plně jedno kojení, ale pokud má zájem, tak pár lžiček mrkve nebo cukety klidně dej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
22.6.24 08:53

Syn plně kojený, dávala jsem zeleninu až po 5. měsíci. A to vždy dva dny pár lžiček a pak zase dva dny jen kojení. Dřív bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.6.24 09:01

Klidně můžeš začít, pokud projevuje o jídlo zájem… U nás první nechtěl ještě v 7 měsících a druhá ve 4,5 malém snědla i tu lžičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
22.6.24 10:43

Dcera zacala projevovat enormni zajem o nase jidlo okolo 5 mesice (plne kojena) a tak jsme asi okolo 5,5 m zacaly, ale byla v podstate plne kojena az do roka :lol: Zajem sice projevovala, ale odmitala cokoliv ochutnat nebo jist :zed: :lol: Kazda lzicka byla boj :lol: Takze zacarovany kruh :lol:
Asi neni problem neco malo zkusit v 5m a uvidis. Kdyz bude chtit, v pohode, kdyz ne, vynechate a zkusite pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
22.6.24 10:54

Po ukoncenem 4. mesici to lze, u kojenych se doporucuje tech 6 ale jako me prislo jako dobra rada sledovat dite, ne kalendar…jestli projevuje zajem, muzes klidne zkusit, nehrotila bych to s nejakym mnozstvim, ale pomaloucku…
Ja u prvniho poctive zacinala varenou rozmixovanou zeleninou nekde kolem 5.5m, mladsi si ve 4m ukrad kus kurky z chleba a zacal sam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
22.6.24 11:12

Ja mam dite na UM a zacala jsem kolem 5.mesice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 14:28

Naše malá je plně kojena a doktor nám řekl, ze již od ukončeného 4. měsíce klidně můžeme začít s příkrmy. A již od první lzicky mrkve co jsme ji zkusili dat, tak klidně sní celou tu malou skleničku (125g). Začali jsme s mrkvi, pak mrkev-brambor, hrášek a pak jsme brali jakoukoliv skleničku na které bylo psáno od 4.měsíce. Tudíž jsme již vyzkoušeli všechno možné. Dyni, zeleninu s kralikem, s kurecim i ovocné presnidavky a malé jede skoro vše. Takže se toho neboj, začít můžeš pomalu s jedním druhem zeleniny a k tomu přidávat další.

• Citovat
  • Upravit
22881
10.7.24 06:33

Ahoj holky,

kdo se zajímá o domácí vaření, zkuste se inspirovat ve skupince vaříme pro kojence a batolata ;)

Já jsem obě holky dlouho kojila, u první jsem začala s příkrmy az od 7.mesice, ta druha už měla zájem dříve, jak to viděla u ségry :D tam jsme začaly okolo 5.mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí