Jídelníček, když odmítá příkrmy

31.5.24 05:56

Jídelníček když odmítá příkrmy

Zdravím, potřebovala bych poradit 😇
Zuzance bude v sobotu 7 měsíců a kvůli bolesti spojené s růstem zubů mi začala odmítat příkrmy. Chce baštit prostě sama, zkoumat to, žužlat a ukusovat. Tudíž jsem jí začala dělat vše možné, vařené brambory, mrkev, vejce, napařená jablíčka, … Ale už mi docházejí nápady, neporadili byste mi? Nebo už by mohla i nějaké zdravé lívance třeba? Anebo aspoň kde bych mohla najít nějakou inspiraci, nemůžu nikde nic najít, jsem na tohle prostě levá 😂 jinak kojíme kdykoliv si řekne, takže určitě nestrádá, ale nechci to takhle nechat dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7477
31.5.24 06:42

Prostě to neřeš. Vař ji brambor, mrkev pokud to jí.. a časem zase zkuste příkrmy. Miminku nevadí i denně to stejné. Zbytečně se tím netrap. A když už tak jenom koj… však je to kojenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
31.5.24 06:48

Na Ig beru inspiraci např. u @vareniprodeti, @drobeckuv_talir. Zkuste si zadat BLW metoda/recepty a vyskočí spousty receptů a inspirace. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.5.24 07:43

V podstatě jakoukoli zeleninu lehce povařenou, do ručičky. Totéž ovoce. Klidně už kousek masíčka nebo vejce. Lívance se smaží, tak ty spíš ne, ale na nějaké dětské buchtě nevidím nic špatného :mavam: Pokud už má zavedený lepek, tak semtam třeba vnitřek chlebíku na kostičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
31.5.24 08:06

Vůbec bych se tím nestresovala. I kdyby byla nějaký čas jen na mléce, nic se jí nestane. Dělala bych to dál jako do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
31.5.24 08:12

A k těm lívancům, dělám jeden banán 🍌 a dvě vejce 🥚 🥚 a to na sucho udělám na palačinkovači mini lívanečky. Klidně bych sem tam jeden dala, zbytek bych si snědla sama (bude jich tak 15-20).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
31.5.24 09:54

Velké těstoviny, zeleninu a ovoce na proužky, vařené, pečené. Mixovanou polívku. Placičky na asi taky dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.24 12:46
@KarolNedy píše: Více

BLW, to jsem ještě neslyšela, hezky, moc děkuju, to jsem přesně hledala ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
31.5.24 12:58

Ruzne zeleninove ci zeleninovo masove placky, batatove hranolky z trouby, livance uz take muze, pokud mate zavedene alergeny ;) mrkni pro inspiraci na ig profily drobeckuv_talir, mimitalir, minispajz, jimespolecne, je tam super inspirace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
20.6.24 06:27

@XmasAlpaca Ahoj, zkus se podívat do skupiny Vaříme pro kojence a batolata , je tam spousta různých receptů, ale na lžičku ;)
S tím nejedenim, mě se dcera kousla v 8.mesici, rostly ji zuby, do toho neštovice a angína, tak jsem nabízela a kojila..pak se zase pěkně rozjedla. Kolikrát jsem myslela, že se zblázním, poctivě jsem denně vařila a nic nic, jednou to přejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí