Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj mamky, mému malému bude za 12 dní 6 měsíců a zatím plně kojím. V noci se mi ale začal budit po 2 hodinách a chce jíst. Dřív spal klidně od 8 do 12 nebo 1. Váhám, zda vydržet až do 6 měsíců s tím, že budu pít čaj na kojení a mlíka třeba bude ještě víc, nebo se na to vykašlat a dát mu nějaký příkrm před spaním. Napadla mě kaše Nutrilon, že by ho zasytila. Co o tom soudíte? Přes den je v pohodě, baští po 3 hodinách jako dřív.
nám třeba kaše nepomáhá a Linda se budí v noci dál, přest jí kaši dám, pak nakojím
zkus to
Za vyzkoušení to stojí. Malý mi hodně dlouho spal pěkně celou noc a pak se začal budit. Nejdřív kaši odmítal, teď už cca týden kaši večer dáváme a postupně se mi zase naučil pěkně spinkat celou noc. Nebylo to hned, ale až po pár dnech.
Kaše se můžou dávat od 4měsíců, takže bych se toho nebála. Jen vyber nějakou bezlepkovou.
ahojky,
tu kaši klidně zkus. ale většinou to moc nezabírá
já pak ale s klidným svědomím, že hlad to nebude odnaučila od nočního kojení
takže výsledný efekt je pozitivní - spí celou noc. kaši jsem zaváděla jako druhý příkrm asi týden před 7. měsícem.
Taky si myslím, že to třeba až takový hlad nebude. Zkus buď nedat prso nebo vyzkoušej kaši. ![]()
Tak to zkusím. Malej sem tam dostane mlíko Nutrilon, když někam jdu, tak snad nebude problém zavést tu kaši. Díky za rady ![]()
Také dáváme od 5,5 měsíce kaši, ale efek nula. Stále zajetý režim jednoho kojení v noci. A neřekla bych že je to jen zvyk a hlad nemá. Prostě hltá jak prokoplá. Dáváme rýžovou Sunarku ( od 4 m.) je nemléčná a bez lepku. chutná jí..
Kaši dej. Moje malá se taky přesně v tomhle věku začala budit častěji na kojení, navíc přestala kakat a za poslední měsíc skoro nepřibrala. Jakmila akceptovala příkrmy, zase bylo vše OK. Těch pár dní takovou roli nehraje, obzvlášť když už UM sem tam má a snáší ho dobře.
Nelli byla taky plně kojená do cca deseti dnů před ukončeným 6m, pak se mi začala kojit i v noci co dvě hodiny (přes den byly ty dvě hodiny standart už od narození), tak jsme najely na příkrmy, normálně v poledne zeleninu, za měsíc k tomu maso, kaši na noc dostávala občas (1× za dva týdny) už od pěti měsíců, ale efekt to nemělo, spíš já jsem měla pocit, že je najedená, když třeba moc nechtěla prso nebo jsem potřebovala někam odběhnout, tak měla na večeři kaši méísto koja, ale na noc vždy prso ještě dostala..a tak nějak od těch sedmi měsíců už měla kaši pravidelně, až pak ovoce atd..teď je jí deset měsíců, kaši na noc nechce, má ji ke snídani, takže kolem šesté většinou dostane chleba s něčím, případně jídlo typu oběd, před osmou nakojím a s jedním kojením v noci spí až do rána…takže kaši klidně zkus, ničemu tím neublížíš, ale u nás to efekt nemělo, spala jak kdy kaše nekaše..
Tak sranda. Začala jsem dávat tu kaši. Malej se tváří, jako by jedl bláto a vše vyplive. Já to pak po něm vděčně dojím, protože mně to teda chutná
Ale musím říct, že až na hooodně obtížný usínání pak spí celou noc a budí se na jídlo zase po 3 hodinách jako dřív. Takže hlad to opravdu nebyl, ale chci to s tou kaší zkusit, aby si zvykal na jinou stravu.
A s tím usínáním je to zvláštní, od 2 měsíců usínal sám v postýlce, teď ho najednou musím uspávat a celou mě u toho dokope a doliská. A vlastně celej den má problémy s usínáním, kromě venku, to usne raz dva.
Kaši jsem Lukášovi dala poprvé v pátek (taky zhoršené spaní) a to se na lžičku vrhal, jak kdybych ho nekrmila. Úplně mě tím dostal, baštil jak starý mazák. Od té doby ale nadšení ochladlo, dnes jsem dávala první zeleninový příkrm a to aniž vy věděl, co vlastně dostane, už odmítl úplně tu pusu otevřít
Třeba to budete mít naopak a bude z papání čím dál víc nadšený ![]()
Já jsem začala s kašičkou před týdnem,a to krátce po dosažení 4. měsíce. Od konce druhého měsíce malý usínal večer krásně krátce po uložení do postýlky a spinkal mininálně do 4 hodin a pak po nakojení znovu krásně usnul. Po dosažení 3. měsíce se vše zhoršilo. Nejprve začal hůř usínat večer. A pak se začal častěji budit v noci a hůře znovu usínat. No, doktorka mi doporučila Nutrilon extra na dobrý spaní. Ale já se nakonec rozhodla pro mléčnou kašičku od Nestlé, pro začátek jsem jí zkusila udělat řidší. Po pěti dnech malý vypije celou udělanou dávku. Po půlhodině ho musím ještě nechat přicucnout. No, usínání se zlepšilo a v noci je to taky lepší, i když celou noc nespinká. Tak uvidím, jak to bude dál…