Přikrmuji správně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
93
10.2.11 23:26

přikrmuji správně?

ahoj holky, zajímal by mě váš názor zda dělám dobře. Malýmu bude 22.2. pět měsíců. Do necelých 4 měsíců byl plně na mm, protože nepřibíral začala jsem poslední týden čtvrtého měsíce dávat UM (váha ve 4 měsících 5000g - porodní 3000g)asi po týdnu jsem začala na noc dávat kaši. Je hrozný nejedlík mléka i kaše sní asi 70 - 100ml na jedno papání (při jeho váze by měl sníst 180)potom mu dám ještě cucnout z prsa, protože bez toho neusne, ale to si tak 4× zacumlá a spí, takže si myslím že toho moc nesní. Po týdnu jsem začala přidávat mrkvičku k obědu, po třech dnech jsem přidala brambor a postupně přidávala množství. Začali jsme dvěma lžičkama, pak půlku té malé přesnídávkové lahvičky asi teď po 10 dnech už sní 220ml (plnou přesnídavkovou skleničku) a snad by si ještě i dál. Dělám to celkem dost hustý asi jako bramborové pyré nebo trochu řidší bramborová kaše. Pak si zase trošinku cucnul z prsa a spokojeně usnul. Jenže já teď nevím, jestli to není moc, když celou dobu jí jenom takoé maličké dávky mlíčka. Na druhou stranu se na to moc těší, jak uvidí lahvičku se lžičkou tak se hrozně směje a otvírá pusinku už když ho posazuju do sedačky. Tak co myslíte - mám mu dát prostě tolik kolik chce nebo ho trochu omezovat. V úterý jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá kolik přibral. Všem předem moc děkuju za rady a vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
11.2.11 08:56

Děláš to úplně správně :palec: Kluk se ti rozpapal tak buď ráda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
11.2.11 09:04

:palec: Nic neomezuj a buď ráda, že se na jídlo těší a hezky papá :-D
Ať ti hezky přibírá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.2.11 12:07

Takovému mrňouskovi bych dávala tuhou stravu jen jednou denně (např. v době oběda). Jinak bych dávala mlíčko. Když ho večer zaplácneš tou kaší, nemá potom hlad a nenapije se pořádně. Mlíčko je pro něho pořád to nejdůležitější, aby pěkně přibíral a měl všechno co potřebuje. Pokud Ti špatně přibírá, nám doktor radil dávat třeba třikrát denně (z flašky nebo na lžičce, případně stříkačkou) ještě UM. To ale radil, protože si myslel, že mám málo MM. S tím jsem byla opatrná, abych nepřišla o mlíko. Takže priorita: vždycky prvně a co nejvíc nakojit a pak to ostatní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.2.11 13:12

Taky si myslím, že to děláš správně.
Jen mě zaujalo to ohromný množství „oběda“. Mě malá (6,5 měsíce - přikrmujeme měsíc a 1/2, taky nepřibírala) sní tak maximálně malou skleničku (125g), kaše tak 100ml. Po „jídle“ já osobně nedokojuju. Jinak kojím, jak si řekne.
Taky mi přijde, že kojení moc nedá. Že se spíš zaplácne „jídlem“.
Ale po zkušenosti se starším to moc neřeším. Už v porodnici si dvakrát cucl, pak se vyzvracel, já samozřejmě šílela. Po převážení jsme zjistili, že se nadlábl královsky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
11.2.11 15:07

vvera: ahoj, já dávam přes den kojení a UM na střídačku, jen v poledne tu mrkev z bramborem a večer kaši, ale ta je dost řídká, papá ji s flašky a míchám ji do UM. Tak myslíš, že dávat buď jen kaši nebo jen ten oběd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.2.11 15:35

Tak to jo, já myslela, že krmíš hustou kaší, ale když dáváš zahuštěné mlíčko, tak asi ano. Já začla taky s kaší, protože nepřibýval, ale až po 6 měsíci, měla jsem strach začít dřív. To maličké bříško prý ještě není moc připravené na různé druhy jídel. Chtěla jsem tím jenom říct, že pokud máš dost MM, tak hlavně hodně dávej toho, aby prostě nejedl různá jídla nebo UM na úkor MM (jestli ho máš dostatek, protože by se tvorba snížila), tak jsem to myslela. Ale to Ty asi neděláš :kytka:
Docela jsem se poučila na stránkách www.kojeni.net, lze tam poslat i dotaz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí