Příkrmy - zasycení na noc

187
14.9.11 10:39

příkrmy

ahoj holky, mám dotaz mám 4 měsíční holčičku, zatím je plně kojena. Ale ráda bych ji už dávala nemléčnou kaši na noc. už bych se ráda trochu vyspala :dance:
Ale nevím jak na to, ajkou koupit značku a které sou dobré, nebo jestli je zředit vodou víc aby je pola z lahve. A potom bych se chtěla zeptat na zeleninové příkrmy. Zatím je dávat nechci, ale chtěla bych se zeptat kolikrát za den se dávají a kdy. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101648
14.9.11 10:48

Značku neporadím, ale doporučuji rýžovou bez přidaného cukru, ale ani kaše ti nezaručí, že bude lépe spát, u nás to naprosto nefungovalo, budil se snad ještě častěji a po pár dnech kaši odmítl úplně.
My ji dávali lžičkou, ale on neumí z lahve vůbec pít a ani se to nehodlá naučit.
Se zeleninou se začíná jednou denně, většinou v poledne, ale je to na tobě, malý ji třeba má jak v poledne tak večer, právě protože nejí kaši. A když bylo vedro a nechtěl moc jíst, tak jsem mu v poledne dala jen ovoce nebo jogurt a masozeleninku měl až večer. Je mu tedy už 11 měsíců, takže těch příkrmů už máme víc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
14.9.11 11:05

Aby sis nezadělala na ještě horší problémy - dost často se stává, že takhle malé mimčo ještě nemá trávicí ústrojí připravené na kašičky a může začít bolení bříška. O to horší to bývá právě navečer, když se pak nemůže moc pohybovat a vyprdět se.
Asi bych jen kvůli vyspání se nic neurychlovala a poradila se s doktorkou. Něco jiného by bylo, kdyby malá třeba nepřibírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.9.11 11:12

Já mám doma koupenou od Hami tuhle http://www.hami.nutricia.cz/…-prvni-kase/
Tak jsem zvědavá jak bude malýmu chutnat.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
14.9.11 11:18

U nás kaše na noční buzení nezafungovala, spíš bych na to nespoléhala. Dávala jsem ji ale až později, tak v osmi měsících, je kojená (prvně jsem začala zeleninkou, pak ovocem a nakonec kaší). Nejlepší mě přišla Hipp, nejhorší Nutrilon (šíleně sladká i rýžová), ale kupuju už mléčné.
Nemléčné bych koupila ve zdravé výživě, pořád mám doma rýžovou, kukuřičnou a jáhlovou, zahušťuju tím příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanahcotton
14.9.11 11:19

Pokud holčička prospívá a je v pohodě, tak bych asi s příkrmem nespěchala. A jak píše j.a.n.i. ani příkrm nezaručí spánek na celou noc. Každé dítě je jiné - některé spí lépe a některé hůře. Ba naopak, u příkrmování mohou vzniknout problémy s trávením. Tak bych se asi držela potřebami dítěte. A pokud jde o tvé vyspání - kdo si počká - ten se dočká. :wink: Budeš to muset vydržet :palec:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
14.9.11 11:38

já bych teda kvůli spaní u takhle malého miminka kaši nedávala, jak už tu někdo psal, zadělá to akorát na problémy s bříškem a spaní to nevylepší..ani u nás kaše na noc nesklidila úspěch, takže jí má ráno ke snídani, což hezky zasytí a vydrží mo do poledne na zeleninu..jinak masozeleninový příkrm se začíná dávat v poledne k obědu, nejdřív jednodruhová zelenina, pak přidávat maso, ale dr Ti určitě dá nějaké prospekty nebo tak :wink: navíc když kojíš doporučuje se přikrmovat od 6.měsíce, ale to si myslím zas může posoudit spíš dr. :wink: malá teď v 8,5měs. dostává zeleninu stále jen v poledne, ale když jí třeba nesní, tak i k večeři..ještě k těm kaším, my kupujeme od Nestlé Moje první kaše a chutná, o Nutrilonu jsem slyšela, že jsou hrozně sladké :roll:

• Citovat
  • Upravit
1707
14.9.11 12:00

S příkrmy, ani s kaší bych nespěchala…A kaše opravdu není záruka toho, že bude mimčo lépe spát.
Jinak co se zeleniny týče, tak jsme začínali mrkvičkou k obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
14.9.11 12:13

Když bylo malému 5 měsíců, taky už jsem byla zoufalá - budil se po hodině a já byla ráno jak mrtvola místo odpočinutá, tak jsem taky uvažovala o kaši. Měla jsem vzorek od Hippu tak jsem vyzkoušela. Chutnala mu, on by tedy nejradši už s námi jedl všechno :mrgreen: když jíme, hypnotizuje nás a div neslintá :lol: No ale pak 4 dny nekakal (jinak kaká každý nebo každý druhý den), tak jsem řekla že na to kašlu, že má čas - i doktorka před tím, než se tak často budil na prohlídce řekla, že když tak hezky prospívá, stačí mu kojení. Asi týden jsem počkala, a zas každou hodinu vzhůru, tak jsem se rozhodla kaši začít dávat a už ji dávám každý večer a pak dokojím. Budí se většinou po 3 hodinách, i když jednou měl rekord 8 hodin, ale to pak zas dohání, tak jsem si stejně moc nepomohla, tak fakt nevím, jestli se budí hladem nebo proč, ale jak nedostane mlíčko, nezklidní se. Četla jsem že je vhodné aby spalo mimčo v místnosti s tatínkem a ten k němu případně vstával, že se pak nebudí tak často, ale to jde u pracujících tatínků dost špatně realizovat že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
14.9.11 13:32

U nás kaše taky nepomohla. Já s ní teda počkala až do 6. měsíce. Malej sní celou misku, ale stejně je min. dvakrát za noc vzhůru a chce si cucnout z prsu. Takže bych být tebou opravdu nechvátala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
19.9.11 09:20

Určitě zkus na začátek udělat jenom rýžovou kaši, klidně domácí a udělej ji z odstříkanýho mlíka. Jinak nám zabralo až Mlíčko s kaší aby malej usnul :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko