Proč je nutné mléko po ukončení kojení?

bel
3805
1.9.11 18:58

proc je nutne mleko?

osvetli mi prosim nekdo, z jakych duvodu je nutne davat diteti po ukonceni kojeni k prikrmum jeste i mleko? (s vapnikem na mne ale prosim nechodte; jine potraviny jej obsahuji i vice)
dekuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
1.9.11 19:08

pred par lety bych Ti rekla,kvuli vapniku a protoze se to tak dela :mrgreen:
dneska bych Ti rekla aby bylo dite co nejvice nemocne :mrgreen:
ale ted vazne,po ukonceni kojeni,to je podle Tebe kdy,pokud myslis kojit 2 az 3 roky tak zadny problem nevidim
a pokud bych kojila mene stejne bych ho nedala,je to silene diskutabilni potravina

• Citovat
  • Upravit
23847
1.9.11 19:13

Jsem ho nedávala (kojení ukončeno ve 20 měících), prostě syn ho moc nemusí. Zato ale miluje kefíry a jogurty, tudíž jsem měla svědomí „čisté“ a neřešila jsem to. No samotnou by mě to zajímalo, proč mlíko jo nebo ne, dokonce se tu vedly i diskuze, jestli je nutné UM, nebo obyč kravské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
1.9.11 19:22

Presne tak, otazka je, kdy se kojeni ukonci a jestli UM nebo obyc mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
1.9.11 19:36

záleží na tom, kdy se ukončí kojení. a záleží na tom, jak vyváženě dítě dokáže jíst..

u vápníku jde ale i o jeho využitelnost, někdy potravina obsahuje hodně Ca, ale není vstřebatelný pro dětský organismus, nebo tak.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
1.9.11 19:37

Já kojila 16 měsíců a pak už UM nedávala. Hlavně proto,že ho nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
1.9.11 19:46

Ano, kvůli vápníku. A proč? Protože vápník z mléka je nejlépe vstřebatelný a má nejlepší podmínky a složení k využití vápníku. Z rostlin ho tolik tělo nevstřebá, protože obsahují vyšší procento látek, které vápník činí nerozpustným a tudíž nevstřebatelným, např. fosfor, kys. šťavelová, vláknina, apod. Čili k denní potřebě vápníku je potřeba mnohem méně méka než rostlinné stravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.9.11 20:00
MaryClementine píše:
Ano, kvůli vápníku. A proč? Protože vápník z mléka je nejlépe vstřebatelný a má nejlepší podmínky a složení k využití vápníku. Z rostlin ho tolik tělo nevstřebá, protože obsahují vyšší procento látek, které vápník činí nerozpustným a tudíž nevstřebatelným, např. fosfor, kys. šťavelová, vláknina, apod. Čili k denní potřebě vápníku je potřeba mnohem méně méka než rostlinné stravy

Mary tohle pochopí jen ty maminky co jim už od kojeneckýho věku miminka UM odmítala pít a kojit nešlo. :hug:
Já osobně nevidim důvod proč UM nedávat pokud by ho dítě pilo :nevim:. Ale tady se stejně nikdo s nikym na tomhle nedohodne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
1.9.11 20:04
mmonica píše:
a pokud bych kojila mene stejne bych ho nedala,je to silene diskutabilni potravina

Je otázka co je to méně? Co dělat z dítětem které není kojené od 6ti týdnu? To mu fakt nedám UM? Co bude teda jíst od 6ti týdnu do 6m?

Já teď řeším, jestli jít ještě koupit UM anebo přejít rovnou na mlíko. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
43035
1.9.11 20:07

Mleko (a vyrobky z nej) je desne hodnotna potravina, krome vapniku bajecny zdroj zivocisne bilkoviny - tzn. esencilanich aminkokyselin, ktere telo neumi vyrobit a pritom je nezbytne potrebuje. Dalsi zdroje jsou maso a vejce - kolik toho ale ti drobecci sni?
Ja s tim mela velky problem, dite s ABKM, neocate vypilo velmi malo, vejce u alergii radej nedavat vubec - predstavte si ty porce masa - nastesti to telo pochopilo samo a maso do nej padalo ochotne. jak jsem zavidela vsem tem, co mohly davat jogurt. je desna skoda se tohodle zrikat, ikdyz nahradit to jde. Masem a vejcem. A Neocatem. Nicim jinym, zadnou rostlinou, ani sojou, lusteninami a podobne, dokavad na nich nezapracuji geneticti inzenyri a geny pro esencialni AMK do nich nezapracuji. Ikdyz nemyslim, ze by principielni odmitaci mlika zrovna po takoveto potravine sahli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
1.9.11 20:08

No já nevim - prvního syna sem kojila 20 měsíců a pak už sem mu chtěla dát rovnou mlíko, UM sem dávat nechtěla jelikož mi to přišlo zbytečný, zvlášt´když v tomhle věku může pít normální mlíko - no jo jenže babička (tchýně) mu tehdy nacpala sunar a on mi pak normální mlíko pít nechtěl :cert: …cpala mu ho pomalu ještě ve 4 letech !! výsledek je, že klasický mlíko moc nepije dodneška ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
1.9.11 20:12
brumdinka píše:
No já nevim - prvního syna sem kojila 20 měsíců a pak už sem mu UM dávat nechtěla jelikož mi to přišlo zbytečný, zvlášt´když v tomhle věku může pít normální mlíko, jenže babička (tchýně) mu tehdy nacpala sunar a on mi pak normální mlíko pít nechtěl …cpala mu ho pomalu ještě ve 4 letech !! a klasický mlíko moc nepije dodneška ..no tak radši ani ne :nevim: je to na Tobě

V diskusi nejde ani o to, jesltli UM nebo normalni mleko, ale jestli vubec mleko, tedy jak jsem pochopila zakladatelku.
A já souhlasím plně s Pudlou a svému dítěti budu dávat mléko a mléčné výrobky, dokud to bude pít a jíst.

mmch, tolik vápníku, co využijeme z 250 ml mléka, využijeme z 400 g brokolice nebo půlkila květáku. To už je teda u dítěte sakra rozdíl, vypít trochu mléka a sníst tolik zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
1.9.11 20:13
MaryClementine píše:
brumdinka píše:
No já nevim - prvního syna sem kojila 20 měsíců a pak už sem mu UM dávat nechtěla jelikož mi to přišlo zbytečný, zvlášt´když v tomhle věku může pít normální mlíko, jenže babička (tchýně) mu tehdy nacpala sunar a on mi pak normální mlíko pít nechtěl …cpala mu ho pomalu ještě ve 4 letech !! a klasický mlíko moc nepije dodneška ..no tak radši ani ne :nevim: je to na Tobě

V diskusi nejde ani o to, jesltli UM nebo normalni mleko, ale jestli vubec mleko, tedy jak jsem pochopila zakladatelku.
A já souhlasím plně s Pudlou a svému dítěti budu dávat mléko a mléčné výrobky, dokud to bude pít a jíst.

mmch, tolik vápníku, co využijeme z 250 ml mléka, využijeme z 400 g brokolice nebo půlkila květáku. To už je teda u dítěte sakra rozdíl, vypít trochu mléka a sníst tolik zeleniny.

aha no tak to se omlouvám, blbě sem to přečetla - tak to pak jo - určitě mlíko a mléčné výrobky ano :palec:

Příspěvek upraven 01.09.11 v 20:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.9.11 20:14
MaryClementine píše:
brumdinka píše:

:palec: :palec: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
1.9.11 20:30

ještě doplním - vyvážeností stravy jsem myslela obsah mléčných výrobků ve stravě. protože mléko skutečně třeba pít nemusí, když místo toho baští jogurty, pije kefíry, jí kvalitní sýry atd.
já mléko nepila nikdy (od chvíle, co mi přestali dávat sunar) ale sýrů mám a vždycky jsem měla velmi slušnou spotřebu a vápníku dost..

ale pokud směřuje dotaz obecně k jakýmkoliv mléčným výrobkům (což tak asi není), pak bych to moc nechápala..
a děkuju MaryClementine za konkrétní čísla ohledně využitelnost vápníku z potravin, hledat to jsem byla moc líná 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí