Jak naučit dítě jíst lžičkou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak naučit dítě jíst lžičkou
ahoj holky, potřebuju poradit.. Mam pětiměsíčního syna a protože je to celkem jedlík a jsme na UM, tak jsem začla přikrmovat… Jenže jemu se nechce jíst lžičkou a já už nevím, jak ho to naučit, na lžičku trénujem už přes dva týdny, začaly jsme totiž kaší na večer od 4,5měsíce, vůbec mi neotvírá pusu,pokud je hodně hladovej tak rovnou řve, takže jediné jak to do něho trochu dostat je, že mu dávám flašku s mlíkem, pak vyndám, dám lžičku a zase flašku… Když mu dám kaši do flašky tak to vyzunkne jak nic… Ted jsme začly mrkví a zase se vzteká, tak nejdřív mlíčko a pak teda trochu tý mrkvve snědl.. a následně toho většinu vyblil. No asi jsem si ty příkrmy představovala tak nějak jednodušeji… A ještě jeden dotaz, vaříte nebo kupujete ty hotovky pro začátek? já včera zkoušela rozmixovat asi tak 5koleček mrkve a rozprsklo se mi to po celé té nádobě mixeru a kousky to byly stejně větší, pak jsem to ještě rozmačkala vidličkou a zředila koj. vývarem co mi zbyl po dušení, ale nic moc výsledek. to ze skleničky mělo nepatrně lepší úspěch.. A poslední dotaz, čím odstranujete fleky do mrkve který fakt nejdou vyprat?? díky moc za vaše rady, názory a typy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,v 5m chceš naučit jíst dítě lžičkou?
![]()
nebo se ptáš,jak ho naučit,aby si zvykl na to,že bude krmen lžičkou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak pro začátek jsem kupovala příkrmy od Hami první lžička,měl to tak na 2-3×.
Musíš trpělivě zkoušet,aby si prtě zvyklo.A postupně měnit.
Jinak tady máš něco na pročtení:
http://www.hami.nutricia.cz/…e/4-6-mesicu
fleky od mrkve nejdou vyprat,jediné řešení je,mu dávat na krmení horší oblečení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ta příkrmy se dávají lžičkou ne?samozřejmě mléko pije z flašky, ale mrkev musí na lžičku a ptám se, jak ho to mam naučit, aby mi tu pusu otvíral a nevztekal se u toho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj MR,
z příkrmy a lžící jedině vydžet a zkoušet. Můžeš mu dávat lžíci jen tak na hraní a on si ji začne ožužlávat a když je nejhůř a malý protestuje, tak mu tam na té lžičce nechám trošku jeho jídla a on pak otvírá a papá.
Já nejdřív kupovala, moje vařený nechtěl a mixuju ponorným mixérem, vždy uvařím hrnec a zbytek si zavařím, ale vím, že hodně holek vaří na jeden - dva dny a ponorným je to ok. Počkej až se rozpapá, bude to lepší.
Skvrny od mrkve, některé vypereš klasicky, některé nepustí, ani kdyby jsi se na hlavu stavěla, zkoušela jsem všechno - mýdla, speciální přípravky, takové to special mýdlo, nevím název, jar, ocet, sůl, fakt vše. Ještě jsem slyšela, nechat vybělit na sluníčku, ale toho letos moc není, že ![]()
Drž se, držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no jo, při krmení ho ted vysvlékám když je teplo, ale pak mu dám bodyno nebo tak a on se mi za půl hodky poblije a je vymalováno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MR píše:
no ta příkrmy se dávají lžičkou ne?samozřejmě mléko pije z flašky, ale mrkev musí na lžičku a ptám se, jak ho to mam naučit, aby mi tu pusu otvíral a nevztekal se u toho…
jo,aha
![]()
myslela jsem podle příspěvku,že chceš,aby se naučil sám jíst lžičkou
![]()
no,on si musí zvyknout,a naučit časem,dva týdny na to je málo
min. tak měsíc,i déle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nikita066 píše:
ahoj MR,
z příkrmy a lžící jedině vydžet a zkoušet. Můžeš mu dávat lžíci jen tak na hraní a on si ji začne ožužlávat a když je nejhůř a malý protestuje, tak mu tam na té lžičce nechám trošku jeho jídla a on pak otvírá a papá.Já nejdřív kupovala, moje vařený nechtěl a mixuju ponorným mixérem, vždy uvařím hrnec a zbytek si zavařím, ale vím, že hodně holek vaří na jeden - dva dny a ponorným je to ok. Počkej až se rozpapá, bude to lepší.
Skvrny od mrkve, některé vypereš klasicky, některé nepustí, ani kdyby jsi se na hlavu stavěla, zkoušela jsem všechno - mýdla, speciální přípravky, takové to special mýdlo, nevím název, jar, ocet, sůl, fakt vše. Ještě jsem slyšela, nechat vybělit na sluníčku, ale toho letos moc není, že
Drž se, držím palce
moc děkuju, tím ponormým mixerem, myslíš tyčový mixer??nejsem zrovna extra kuchařka, tak se radši ptám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych tomu dala čas..nebo ho teď netrap a zkus to za týden znova
naše malá teda problém neměla, takže jinak poradit neumím ![]()
jinak my teď stále kupujeme skleničky, neboť doma vařený jí nejede, navalujou jí ty kousky a všeobecně jsem četla, že je lepší ze začátku kupovat skleničky kvůli dusičnanům, ale na druhou stranu teď je sezóna skoro všeho, takže jestli vám to bude vyhovovat, klidně bych vařila ![]()
skleničková mrkev se nám ještě nepodařila vyprat ![]()
hlavu vzhůru a uvidíš, časem to půjde ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak já s malym a lžičkou problém nemám,
dokonce si ji i rve s jídlem do pusy.
Zezačátku jsem to udělala řidší a on to ze lžičky cucal a pomalu dělala hustší. Já bych to zkoušela pomalu, nenutila bych ho. On si za chvíli zvykne. ![]()
Já jsem doma mixovala, ale musela jsem větší množství.
Teď mi to nejí a chce kupovaný.
![]()
A mrkev mi nejde ničim vůbec dolu,
teď se naučil prskat a mám ji všude.
![]()
- Citovat
- Upravit
nikita066 píše:
ahoj MR,
z příkrmy a lžící jedině vydžet a zkoušet. Můžeš mu dávat lžíci jen tak na hraní a on si ji začne ožužlávat a když je nejhůř a malý protestuje, tak mu tam na té lžičce nechám trošku jeho jídla a on pak otvírá a papá.Já nejdřív kupovala, moje vařený nechtěl a mixuju ponorným mixérem, vždy uvařím hrnec a zbytek si zavařím, ale vím, že hodně holek vaří na jeden - dva dny a ponorným je to ok. Počkej až se rozpapá, bude to lepší.
Skvrny od mrkve, některé vypereš klasicky, některé nepustí, ani kdyby jsi se na hlavu stavěla, zkoušela jsem všechno - mýdla, speciální přípravky, takové to special mýdlo, nevím název, jar, ocet, sůl, fakt vše. Ještě jsem slyšela, nechat vybělit na sluníčku, ale toho letos moc není, že
Drž se, držím palce
já jsem malému tak měsíc před zavedením příkrmů dávala lžičku do ruky,aby ožužlal,a aby si zvykl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:MR píše:jo,aha
no ta příkrmy se dávají lžičkou ne?samozřejmě mléko pije z flašky, ale mrkev musí na lžičku a ptám se, jak ho to mam naučit, aby mi tu pusu otvíral a nevztekal se u toho…![]()
myslela jsem podle příspěvku,že chceš,aby se naučil sám jíst lžičkou![]()
no,on si musí zvyknout,a naučit časem,dva týdny na to je málomin. tak měsíc,i déle.
aha, to jsme se trochu nepochopily
, to by dopadlo. Ikdyž aby se s tou lžičkou trochu skamarádil, tak mu jí dávám čistou do ručičky a to si jí strká to pusy o 106, ale když chci já, tak semkne rty a ne a ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jsem to pochopila (z nadpisu) jako momi33 že chceš aby jedl sám lžičkou ![]()
to chce trpělivost, zkoušet, zkoušet, zkoušet. My začínali později a taky to trvalo dlouho než si zvykl. Na začátek jsme kupovali skleničky protože malý snědl tak max 3 lžičky. Pořádně jíst příkrmy s enaučil až okolo 8měs. Fleky se perou špatně, můžeš to zkusit hned namočit třena s nějakým Vanishem ale pochybuju, dávej staré oblečení a igelitový brindáky. Uvidíš že to bude horší až bude chtít jíst sám ![]()
- Citovat
- Upravit
no jo holky, je to boj…budu to trpělivě zkoušet dál, já mu u toho dělám i různý divadýlka, že jako papám taky a jak je to výbornýý a tak, jenže on když má hlad, tak řve a řve, takže asi to budem dělat jedině tak, že ho nejdřív nakrmým mlíkem a pak dáme pár lžiček, to už má lepší náladu a aspon to slíže ze rtíků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit