Nevím, jak na přikrmování

budulinek2011
17.8.11 08:42

Nevím jak na přikromovaní

Cauky holky. Mam holčičku a má 4 a pul měsice. Hned od ukonceneho 4. měsice jsem zacala s prikrmováním. Jako první jsem ji udělala mrkvičku, kterou mi odmitala. Bramboru, kuřeci vyvar, banan, přesnidavky, brokolici(kupovane,hotove) a proste nic. Pak kdyz byla nemocná zkusila jsem ji dat pribinaka abych do ni neco dostala a nějak ji zachutnal. Dá se rici jeji první prkrm ale ta bastila. Snedla ho celyho :) Dr. řikala že ji to davat nesmim že ji jmužou selhat jatra. takže je proste furt na mličku. Už si myslim že se snad nikdy nenauči jist. Vše co ji dam tak vyplive a cela se po tom oklepe a kouka na me, ze co si to dovoluju ji to dávat :-/ Už jsem to prostě vzdala a nedávam ji nic. Nevite nějake finty? Prosím o radu :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5591
17.8.11 08:48

Mě taky malá odmítá jídlo.Dostala jsem do ní jen špenát a pak trochu skleničky od Hippu,ale jinak sní 2-3 lžičky a konec.Mrčí,brečí,sevře pusu… :nevim: Zkusila jsem i přesnídávky,ale to se dáví,na kaši pusu otevře,ale taky jen na pár lžiček.Takže vesele dál odstříkávám MM a pomalu mi to leze na mozek :zed: Starší byla teda větší jedlík,ale co nadělám.Musíme zkoušet a zkoušet…Zbytky skleniček mrazím,doufám,že je použiju,až se rozjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
17.8.11 08:51

o vidíš :-/ Budem doufat… Jednou se rozjedi ale je fakt že mi to leze na mozek.. Me to ani nenapadlo dat to zrazit. Vše vyhazuju :-/

• Citovat
  • Upravit
25123
17.8.11 08:53

největší fintou je klid, trpělivost a prostě vydržet :-) opravdu nemusí hned jíst guláš s knedlíkama :mrgreen:

jinak pokud je dítě plně kojené, bohatě stačí začít s příkrmama od ukončenýho 6.měsíce (tj.začátkem 7.měsíce) ..tak sem to dělala u prvního syna a ted´u druhého to udělám stejně :-) pribináka fakt né - na to má dost času to bych jí dávala tak nejdřív po roce, roce a půl ......

supr stránka o tom jak na příkrmy, co a jak dávat je tady
 http://www.kojeni.net/prikrmy.php

tak doufám, že sem aspon trochu pomohla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
17.8.11 08:57

Tady nikdo nic nepise o knedliku. Ale o zelenine. A ja už nekojim, a u nekojenych se zacina trochu drive. Ale díky za radu :D

• Citovat
  • Upravit
Any11
17.8.11 08:58
sikinka16 píše:
Cauky holky. Mam holčičku a má 4 a pul měsice. Hned od ukonceneho 4. měsice jsem zacala s prikrmováním. Jako první jsem ji udělala mrkvičku, kterou mi odmitala. Bramboru, kuřeci vyvar, banan, přesnidavky, brokolici(kupovane,hotove) a proste nic. Pak kdyz byla nemocná zkusila jsem ji dat pribinaka abych do ni neco dostala a nějak ji zachutnal. Dá se rici jeji první prkrm ale ta bastila. Snedla ho celyho :) Dr. řikala že ji to davat nesmim že ji jmužou selhat jatra. takže je proste furt na mličku. Už si myslim že se snad nikdy nenauči jist. Vše co ji dam tak vyplive a cela se po tom oklepe a kouka na me, ze co si to dovoluju ji to dávat :-/ Už jsem to prostě vzdala a nedávam ji nic. Nevite nějake finty? Prosím o radu :)

vzdyt je jeste malinka, jeste ji dej cas, ne vsechny deti jsou ve 4m pripravene na prikrmy… a jeste bych si byt tebou precetla, jak se zacina s prikrmy. :) hezky je to popsane na odkazu, co sem davala brumdinka on ten pribinak pro tak male dite fakt neni vhodny.

• Citovat
  • Upravit
budulinek2011
17.8.11 09:00

To že není vhodný vím. Řekla mi to pani dr. dala jsem ji ho jen jednou.

• Citovat
  • Upravit
Any11
17.8.11 09:00
sikinka16 píše:
Tady nikdo nic nepise o knedliku. Ale o zelenine. A ja už nekojim, a u nekojenych se zacina trochu drive. Ale díky za radu :D

ale pises o pribinaku, vyvaru a bananu, to neni zelenina :)

i deti na UM muzou zacit s prikrmy pozdeji, pokud jim mliko staci.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
17.8.11 09:01

Nespěchala bych. Mám nekojenou dceru, začala jsem ve 4m kaší, za 14 dní zeleninu (mrkev), brokolici mi už odmítla a v podstatě nechtěla nic jiného než mrkev, tak jsem na 14 dní nasadila zase jen UM a kaši, a pak začala znovu, ale ne mrkví (dala jsem jí tuším špenát, dýni, brambor) no a jaký je jedlík, sní všechno co jí nabídnu, živá popelnice :)

Takže zkus na týden až 14 dní dát jen UM, a pak zkusi znovu se zeleninou.

Ovoce bych jí zatím nedávala, je sladké, zvykne si na sladkou chuť a zeleninu odmítne.

A pribiňák fakt ne, naší malé je rok, a měla celkem pribiňáky 2×.

Příspěvek upraven 17.08.11 v 09:02

• Citovat
  • Upravit
3396
17.8.11 09:02

Ahoj, ve čtyřech měsících je podle mě ještě brzo. U nekojených dětí se doporučuje začít s příkrmama až od. uk. 5 měsíce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50152
17.8.11 09:02

Pribinák jsme dávali skoro v roce, jogurty od 9 měsíců na doporučení lékaře. Pokud dítě není kojené, tak by se mělo s příkrmama začínat od 4.uk.měsíce a u kojených až od 6.uk.měsíce. Mělo by se začínát zeleninou a další měsíc ovocem, aby si děti nezvykaly na sladkou chut a nechtěli zeleninu :-) Můžeš vyzkoušet různé druhy zeleniny po pár lžičkách, chvíli to trvá, než si dítě na to zvykne. Já jsem dávala tak 5 dnů mrkev, pak jsem zkusila brambory, brokolici atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
17.8.11 09:03

ja jsem cerpala tady:-)http://www.hami.nutricia.cz/cs/vy-a-vase-dite/4-6-mesicu/4-6-vyziva-miminka/zaciname-s-prikrmy/ a opravdu je treba zkouset a zkouset a mit trpelivost hlavne ji nemenit kazdy den jinou chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
17.8.11 09:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
17.8.11 09:06

já bych to nehrotila. pokud malé stačí mléko, i když umělé, tak klidně odlož příkrmy o měsíc. začala bych s mrkví a vytrvala. chce to hlavně klid a trpělivost ;-) každé dítě je na příkrmy připraveno jindy a hodně dětem trvá třeba měsíc, než snědí jednu plnou dávku. jen se obávám, že když jsi už nabídla sladké ovoce, že nebude zeleninu moc chtít… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
17.8.11 09:08
PetkaK píše:
Nespěchala bych. Mám nekojenou dceru, začala jsem ve 4m kaší, za 14 dní zeleninu (mrkev), brokolici mi už odmítla a v podstatě nechtěla nic jiného než mrkev, tak jsem na 14 dní nasadila zase jen UM a kaši, a pak začala znovu, ale ne mrkví (dala jsem jí tuším špenát, dýni, brambor) no a jaký je jedlík, sní všechno co jí nabídnu, živá popelnice :)

Takže zkus na týden až 14 dní dát jen UM, a pak zkusi znovu se zeleninou.

Ovoce bych jí zatím nedávala, je sladké, zvykne si na sladkou chuť a zeleninu odmítne.

A pribiňák fakt ne, naší malé je rok, a měla celkem pribiňáky 2×.

Příspěvek upraven 17.08.11 v 09:02

Tak dám na tebe. Zdá se mi to tak rozumné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko