Začínáme s kaší - 4 měsíce

466
10.8.11 22:06

Kase-4 mesice

Ahoj, chci poradit. Male jsou 4 mesice a 10 dni. Od narozeni je plne na um. Doktorka rekla, ze mame zacit s prikrmy. Chxi zacit s kasi, protoze jedeme na tri tydny prYc a lepe se pripravuji. Kolik kase ji mam na noc dat? Jen par lzicek a davku zvysovat jako u zeleniny nebo muzu dat hned velkou davku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
10.8.11 22:10

Já bych mu ji teda ze začátku udělala do flašky a trošku řidší, než je napsáno v návodu na přípravu a jen polovinu množství,aby ho nebolelo bříško, druhý den stejně tak a třetí už bych mu dala plnou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
10.8.11 22:12

No, jenze prikrmy by mely byt na lzicce ne, i v navodu to pisou ja ji dala jen tri lzicky, tak zitra zkusim pujku te misky, uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.8.11 22:16

Já začala zeleninovou polévkou a sunárkem-ovocným. Po kaši děti prý hodně rychle nabírají na váze a nám Mudra nadává, že se ji nevejdem do grafů, takže tu neriskuju. Polívku a ovocnou přesnídávku baští v pohodě,začala jsem cca 3dny před ukončeným 4tým měsícem:-)
Jinak první dávka polévky byla tak 8lžic a ze sunárku necelá půlka. Po týdnu ho dává celého a řve, že chce ještě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.8.11 22:18

Tak jestli dáváš instantní kaši, tak ta se většinou zavádí s flaškou. To záleží na tobě, ale je to pro tebe určitě snažší a navíc do misky ji musíš udělat hustší, jinak to rozžbrndáš asi všude :-P a na začátek je opravdu dobré mít tu kaši hodně řídkou. Aby ji z ní nebolelo opravdu bříško. Je zvyklá jen na mlíčko a z betonové kaše by měla asi bolení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
10.8.11 22:18

Podle mne můžeš dát celou dávku, ale riskuješ velký břichabol…Tady se těžko radí, chce to vyzkoušet. Málou máš na UM, tak je ti jedno, zda to bude mít ve flašce nebo ne…jen než uvidíš reakci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.8.11 22:20
Uju píše:
Já začala zeleninovou polévkou a sunárkem-ovocným. Po kaši děti prý hodně rychle nabírají na váze a nám Mudra nadává, že se ji nevejdem do grafů, takže tu neriskuju. Polívku a ovocnou přesnídávku baští v pohodě,začala jsem cca 3dny před ukončeným 4tým měsícem:-)
Jinak první dávka polévky byla tak 8lžic a ze sunárku necelá půlka. Po týdnu ho dává celého a řve, že chce ještě :zed:

Buď ráda, že ti baští…počkej, až se ti na jídlo vyprdne a bude chtít kokina :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.8.11 22:22
Eva B. píše:
Podle mne můžeš dát celou dávku, ale riskuješ velký břichabol…Tady se těžko radí, chce to vyzkoušet. Málou máš na UM, tak je ti jedno, zda to bude mít ve flašce nebo ne…jen než uvidíš reakci…

Já bych ten břichobol právě neriskovala, protože nám malá 2 měsíce proplakala s bříškem, tak bych jí to nerada chudince připomínala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
10.8.11 22:35

My jsme na MM, ale jelikož je malý „velký“ na noc dávám MM s nemléčnou rýžovou kaší. Dneska ji měl po třetí a do toho MM mu zamíchám jen tak dvě lžíce, takže je to hooodně řídká kaše a snáší to v pohodě. :palec:
Honzík mi sice spal už do prvního měsíce celou noc, ale poslední dny se budil ráno se strašným hladem a byl to boj. Teď se vzbudí a není tak nevrlej. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.8.11 23:09

Ahoj, taky jsem měla dceru na UM od narození, od 4 měc. byl příkrm, ale my začli dávat příkrmy na oběd vařenou mrkvičku, na večer měla normálně mléčko, tu mrkvičku mi taky snědla tak max 5 lžiček, prskala u toho. Po asi 14 dnech jsem jí začla škrabkat banán na lžičce, to zbožňovala a hltala, jak kdyby nedostávala ani jídlo :-D . Kašičky mléčné jsem jí dávala jen ráno a vždycky na lžičku. Jinak měla mezi tím mléčko, když mělo být nebo se ozvala, že má hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.8.11 23:14

jo ten banán jsem zapomněla napsat, že měla na svačinu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.8.11 23:35

U nás kaše způsobila jen velké vrtění v postýlce, časté buzení, byla na něj moc těžká.

Vždyť nikde není psáno, že musíš dát kaši zrovna večer :wink: Dávala jsem pak cca od 7m ráno jako snídani, zvykl si na ni a pak ji začal dostávat někdy po 9m k večeři.

Jinak vím, že otázka tak nezněla, ale ve 4m mi přijde na příkrm brzo :nevim: Sice spousta dr je „ze staré školy“ a doporučují příkrm od 4m, ale i dětem na UM, když nemají po moíku hlad, tak můžou začít později, kolem těch 6m či jak se na to cítí. Já bych ryze z praktických důvodů i z toho, že je to velká změna, tak počkala až po dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
11.8.11 08:06

Já taky začala kaší, udělala jsem dávku podle krabice a malej to všechno zdlábne, jí ze lžičky. :mrgreen: :palec: Dávám ji v 6 a chodí spát v půl 10 a bříško ho nebolí. :dance:

• Citovat
  • Upravit
3182
11.8.11 08:17

Male jsem taky zkousela davat kasi na noc jenze akorat ji z toho bolelo brisko a byla vzhuru kazdou kadou pul hodinku tak jsme ji to zkusili dat jako odpoledni svacinku a to ji nevadi a s ni celou davku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
11.8.11 08:38

Poprvé bych dala pár lžiček a postupně bych přidávala, abys měla možnost sledovat případné reakce. :think: Dítě si musí na tuhou stravu zvyknout. Ale jinak mimo tvoji otázku souhlasím s Gladys. Pokud ti nějak nestrádá, začala bych s příkrmy až v klidu doma po dovolené. :nevim: Je to pro miminko velká změna a bude to vyžadovat hodně času a trpělivosti. A samozřejmě je nejlepší začít zeleninou a přes den, ne na noc, ale to je tvoje věc. A ještě k tomu, jak píšeš, že se kaše lépe připravují, nevím, jestli chceš příkrmy vařit, nebo kupovat, ale v tom druhém případě mi přijde rychlejší příprava kupovaného příkrmu (první mrkev, první brambora), než příprava té kaše. :-) Přeji hodně úspěchů. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí