Začínáme s kaší - 4 měsíce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@katrinacek1 davala jsem ryzovou nemlecnou Hipp. Ale ne na zaplacnuti kvuli spani a nikoliv jako prvni prikrm. Kase ti muze spis udelat medvedi sluzbu a ditko po ni bude mit zizen a bude se budit jeste casteji. Zacala bych zeleninou k obedu nebo ovocem na svacinu. Mne dite spalo daleko lip vecer po zelenine jak po kasi. Pripadne jsem pak od jeho cca 8. mesice objednavala specialni nocni UM od Hipp z UK (neco podobnyho se da sehnat i v DE).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme jako první rýžovou mléčnou od Nutrilonu, pak rýžovo-kukuřičnou mléčnou od Hami a teď první mléčnou kaši s prebiotiky a vlákninou od Hipp (taky je tam rýžová i kukuřičná mouka). Všechny malému sedí, všechny jsou bez přidaného cukru. Chuťově nejméně sladká mi připadá ta od Hipp, nejvíc sladká od Nutrilonu. A teda o rýžové kaši se říká, že může zacpávat, tak možná ty kombinace s kukuřicí jsou lepší jako první kaše, ale u nás nebyl problém ani s tou čistě rýžovou. A krmím lžičkou, nevidím žádná pozitiva na kaši ve flašce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katrinacek1 píše:
Ahoj holky, za pár dní budeme mít 4 měsíc a ráda bych malé dala na noc kaši, řidší v láhvi protože se mi budí co dvě hodinky a večer vyzungne 2× tolik co by ve 4M měla. A po hodine znovu..
Je kojená a částečně a dokrmovana babylove mlékem. Nevím jestli je lepší dát nemlecnou a nebo mléčnou s mlékem na které je zvyklá a potom nakojit… Já vlastně ani nevím proč jsou mléčné a nemléčné. Když jsem byla v drogerce tak tam těch kaší 4+ je strašně moc vůbec se v tom neorientuju.. Poradíte nějakou bez přidaných cukru a po které neboli bříško? Dekuji
ja používám na pěti měsíčního Sunarka rýžová a měli jsme i ryžovou hami a dobrý. Ovšem pozor, i když se mi večer normálně nastoucha, v noci se mi stejně budí co dvě hodinky, asi ty kaše vzbuzují apetit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luuucik píše:
Ahoj, chci poradit. Male jsou 4 mesice a 10 dni. Od narozeni je plne na um. Doktorka rekla, ze mame zacit s prikrmy. Chxi zacit s kasi, protoze jedeme na tri tydny prYc a lepe se pripravuji. Kolik kase ji mam na noc dat? Jen par lzicek a davku zvysovat jako u zeleniny nebo muzu dat hned velkou davku?
Ahoj, já taky začínala ve čtyřech měsících, protože se mu ten malý strávník budil hlady
Udělala jsem poloviční množství a prve spapal asi jen pět lžiček. Jako u mrkvičky. Ale pamatuji si, že se u první lžičky zasmál
A určitě bych dávala lžičkou. POkud je na UM, tak pak nebude problém ho ještě dokrmit z lahvičky. Nebude mít žízeň a bude krásně nasycená. Postupně ti toho bude papat víc a pokud se i pak bude budit, tak budeš vědět, že to není z hladu, ale kvůli něčemu jinému - bude třeba potřebovat tvoje pohoupání nebo zkrátka zvyk. To se vše časem podá
Hodně štěstí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, prosím o radu.
Malý už má 4 měsíce a už uvažuju, že bych mu na večer dělala nějaké kaše. Já se v tom vůbec nevyznám…
Známá mi poradila uvařit trošku krupičky v mléce, pak smíchat s MM a dát malému. Co si o tom myslíte? Jako lepek apod.?
Ty kaše, které jsou 4+ jsou v podstatě to samé?
Poraďte prosím jak to řešíte Vy? ![]()
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ladein Holky josu na UM teda.. Ale kaši jim kupuju Hipp 4M+. Mléko od krávy by dítě nemělo do 3let.. A krupici z obchodu bych si ve 4M taky nelajzla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ladein píše:
Ahoj holky, prosím o radu.
Malý už má 4 měsíce a už uvažuju, že bych mu na večer dělala nějaké kaše. Já se v tom vůbec nevyznám…
Známá mi poradila uvařit trošku krupičky v mléce, pak smíchat s MM a dát malému. Co si o tom myslíte? Jako lepek apod.?
Ty kaše, které jsou 4+ jsou v podstatě to samé?
Poraďte prosím jak to řešíte Vy?Děkuji
V normalnim mlece urcite ne! Kup rozhodne detskou kasi 4+ a pokud nekojis a maly neni alergik, klidne nejakou mlecnou (tzn.ta uz v sobe to um ma a pripravuje se z vody).Nemlecne jsou vhodne kdyz mas treba sve mleko, tak pro lepsi zacatky.
Osobne bych ale zacala spis zeleninou k obedu, o prinosech vecerni kase dost pochybuju, spanek zlepsi jen malinkemu procentu deti a vetsimu procentu se v noci spi hur, protoze telo to musi travit hur nez mleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ladein Můžeš koupit nemléčné a míchat to se svým odstříkaným MM nebo koupit mléčné. Kravské mléko se tak brzo nedoporučuje. A jsou různé druhy např. rýžová, rýžovo-kukuřičná, obilná… Ty obilné s lepkem bych jako první nedávala.
Já jsem začínala přikrmovat zeleninou na oběd a kaše na večeři přišla na řadu až jako druhý příkrm, a to jsem začla mléčnou rýžovou a rýžovo-kukuřičnou. Vliv na spánek to nemělo žádný. A obilné s lepkem jsem začala přimíchávat až později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ladein Takhle malému miminku bych nedala ani krupičku ani kravské mléko. Bud kup ty kaše 4+ nebo můžeš udělat domácí-uvařit ve vodě a smíchat s UM nebo s MM. Mam taky čtyřměsíčního kojeného chlapečka a s příkrmy budu začínat až v šesti měsících a to zeleninou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla bych dotaz ohledně večerní kašičky, malému budou 10. 4 měsíce. Od 3 týdnů je plně na UM. Je zvyklý jíst kolem 6 hodiny a pak jak hodinky v půl 8 sám usíná v postýlce. Mezi 10 a 11 večer mu dávám ještě mlíčko, to většinou prospí
. Když bychom začali dávat večer kaši, tak to jako po té 6, jak je zvyklý jíst a pak až do rána nic nebo jak to je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janinka82 Záleží jak vám to bude vyhovovat. Můžeš dát kaši jako poslední jídlo, ale klidně i jako předposlední a pak ještě UM. Jestli se pak bude v noci budit, to těžko říct. U některých dětí kaše na spánek nemá žádný vliv, některé mohou spát déle, některé se naopak budí, protože jim to buď nesedí nebo mají třeba žízeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš a mužů mu přidat trochu kaše do toho posledního mléka aby to bylo sytější? Spal celou noc ale poslední týden se budí mezi 4 a 5 a má hlad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janinka82 Myslíš nějakou nemléčnou kaši rozmíchat v UM? To klidně můžeš, ale já bych to nedávala z flašky, ale lžičkou. Jestli to bude mít vliv na spánek, to je těžko říct, nepřipadá mi nic divného na tom, že se budí mezi 4 a 5, i když dříve spal celou noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit