Začínáme s kaší - 4 měsíce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
U nás kaše způsobila jen velké vrtění v postýlce, časté buzení, byla na něj moc těžká.
Vždyť nikde není psáno, že musíš dát kaši zrovna večer
Dávala jsem pak cca od 7m ráno jako snídani, zvykl si na ni a pak ji začal dostávat někdy po 9m k večeři.
Jinak vím, že otázka tak nezněla, ale ve 4m mi přijde na příkrm brzo
Sice spousta dr je „ze staré školy“ a doporučují příkrm od 4m, ale i dětem na UM, když nemají po moíku hlad, tak můžou začít později, kolem těch 6m či jak se na to cítí. Já bych ryze z praktických důvodů i z toho, že je to velká změna, tak počkala až po dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky začala kaší, udělala jsem dávku podle krabice a malej to všechno zdlábne, jí ze lžičky.
Dávám ji v 6 a chodí spát v půl 10 a bříško ho nebolí. ![]()
- Citovat
- Upravit
Male jsem taky zkousela davat kasi na noc jenze akorat ji z toho bolelo brisko a byla vzhuru kazdou kadou pul hodinku tak jsme ji to zkusili dat jako odpoledni svacinku a to ji nevadi a s ni celou davku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poprvé bych dala pár lžiček a postupně bych přidávala, abys měla možnost sledovat případné reakce.
Dítě si musí na tuhou stravu zvyknout. Ale jinak mimo tvoji otázku souhlasím s Gladys. Pokud ti nějak nestrádá, začala bych s příkrmy až v klidu doma po dovolené.
Je to pro miminko velká změna a bude to vyžadovat hodně času a trpělivosti. A samozřejmě je nejlepší začít zeleninou a přes den, ne na noc, ale to je tvoje věc. A ještě k tomu, jak píšeš, že se kaše lépe připravují, nevím, jestli chceš příkrmy vařit, nebo kupovat, ale v tom druhém případě mi přijde rychlejší příprava kupovaného příkrmu (první mrkev, první brambora), než příprava té kaše.
Přeji hodně úspěchů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, potrebuji take poradit, jak to mam delat. Mala pije jen UM a to 5-krat denne. Chtela bych to zkusit se zeleninovou kasi, protoze sladkeho se obavam, aby nepribirala na vaze. Dnes jsem se pokusila ji dat par lzicek, ale plakala a prskala to ven. Existuji specialti flasticky a jak ji mam na to navyknout? Dekuji Vam za informace
- Citovat
- Upravit
Ahoj, nenapsalas, jak je malá stará…Já tedy neznám slané kaše, pokud to není udělané normálně doma z mlíka a brambor… Přibývání na váze je podle mě nesmysl, je to v podstatě stejný jako UM, akorát hustší, dají se koupit i kašičky bez cukru (myslím Hipp je dělá). Jinak pokud jí nejde lžička, tak snad jedině naředit do lahve, nic jiného na to asi není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, včera jsme začali s první kašičkou. Dávám první rýžovo-kukuřičná kaše od hami. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste si kaše kupovali nebo dělali domácí? Případně recept na ty domácí… Malému je pět měsíců.
Kupované kaše jste kupovali rovnou s příchutí nebo si do nich dávali vlastní ovoce?
A teď trošku mimo. Jak jste zaváděli lepek? Doktorka mi řekla, že mám povařit krupičku a přidat jí do jídla. Nebo si udělat světlou jíšku a přidat tu. Nebo stačí nějaký jednodušší postup jak zavést lepek?
Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sion kasi jsem malému zacala davat nekdy po pul roce. vyzkouseli jsme jich vic, nejlepší jsou dle me Nestle, kupovala jsem medovou a banánovou. domaci občas krupicovou, ale tolik mu nejela.
lepek jsem jako první dala v podobe kuskusu pridaneho do masozeleniny. pak nejake krupky, testoviny, brzy zuzlal rohlik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sion zalezi jestli kojis… Ja zacala se zel. prikrmy v poledne po 4 mesici ale opravdu pozvolna. Kasi jsem davala kolem pul roku od Hami. K prichutim nemam duveru a me samotne nechutnaji, takze to nebudu davat ani diteti. Ted davam kase Nomina ze zdrave vyzivy (nejradeji ma jahlovou) a vyjde i o dost levneji. Lepek jsem mu dala jako krupicniu polivke (normalne zeleninu a do toho povarit lzicku krupicku) pak davam kuskus, obcas piskot. Ale s tim lepkem se doporucuje pridavat postupne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katrinacek1 píše:
Ahoj holky, za pár dní budeme mít 4 měsíc a ráda bych malé dala na noc kaši, řidší v láhvi protože se mi budí co dvě hodinky a večer vyzungne 2× tolik co by ve 4M měla. A po hodine znovu..
Je kojená a částečně a dokrmovana babylove mlékem. Nevím jestli je lepší dát nemlecnou a nebo mléčnou s mlékem na které je zvyklá a potom nakojit… Já vlastně ani nevím proč jsou mléčné a nemléčné. Když jsem byla v drogerce tak tam těch kaší 4+ je strašně moc vůbec se v tom neorientuju.. Poradíte nějakou bez přidaných cukru a po které neboli bříško? Dekuji
Začala bych určitě nějakou rýžovou určenou od 4m. Podle mě je lepší nemléčná a udělat jí do mléka, na které je zvyklá. Já ze začátku dělala do svého odstříkaného, proto jsou ty nemléčné super.
Jinak bych ale co nejdřív najela na lžičku, učit kaši z lahve nemá žádné výhody snad krom toho, že to vypije rychleji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemlecne jsou proto, ze se daji rozmichat v tebou zvolenem UM, v odstrikanem MM nebo i ve vode…jinak nevim, ja davala cistou obilnou ze zdrave vyzivy, ale az ve vyssim veku a na lzicku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já dávám Hami kaši mléčnou první kaše 4+ (obsahuje jen přirozeně se vyskytující cukry - píšou ve složení, dává se do teplé převařené vody, ve 4měsících mi ale miminko kaši nechtělo),kolem toho pátého a i tak jsem musela zkusit snad 4 různé kaše než mi začalo jíst tuhle, plus někdy kombinuji s vanilkovou též od Hami od 6tého měsíce.
Ale celkově mi připadá, že má stejně hlad
, včera jsem dala kaši v 19h, ve 20h už brečela hlady, tak dostala UM, pak zase ve 21.30h, dala jsem UM a opět ve 22.30h, opět UM. Malé je 7měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem teď 3× dala na noc do UM (vlastní mléko mi nejde odstříkat) dvě odměrky nemléčné kaše, ale účinek veškerý žádný na spaní. Takže dneska zkusím udělat řidší kaši a normálně lžičkou. Ale dávám kolem 5 hodiny a v 7 před spaním ještě nakojím, aby ho nebolelo břicho v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit