Nevím, jak na přikrmování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3182
17.8.11 09:34
freeonit píše:
Já nechápu jak můžete krmit podle brožurek?? je jasne ze brozurka od hami napíše že u nekojených dětí se má začít s příkrmama ukončenym 4m. Vrábí skleničky a kdoví co už od 4m a nic by neprodali kdyby to nenapsali :roll: tady si stahni tabulky a postup jak prikrmovat http://kojeni.net/prikrmy.php

tak ja jsem tedy nezacala prikrmovat hned od ukonceneho 4 mesice ale po te co uz male mlicko nestacilo a z brozurky jsem pouze cerpala jak na to pac jsem taky nevedela a nevidim na tom nic spatneho :think: a stejne si to pak kazda udela jak sama uzna za vhodne ale pro inspiraci je to fajn nemyslis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
17.8.11 09:36
freeonit píše:
Já nechápu jak můžete krmit podle brožurek?? je jasne ze brozurka od hami napíše že u nekojených dětí se má začít s příkrmama ukončenym 4m. Vrábí skleničky a kdoví co už od 4m a nic by neprodali kdyby to nenapsali :roll: tady si stahni tabulky a postup jak prikrmovat http://kojeni.net/prikrmy.php

Tak mě třeba řekl pediatr, že mám přikrmovat po tom 4 uk. měsíci, pt kluk byl od narození na UM. Já předtím ani nevěděla, od kdy se má dítě přikrmovat. :-) Každopádně to jen doporučováno, tak to neznamená, že každé dítě se hned chytne od prvního dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
17.8.11 09:36
freeonit píše:

Tak mě třeba řekl pediatr, že mám přikrmovat po tom 4 uk. měsíci, pt kluk byl od narození na UM. Já předtím ani nevěděla, od kdy se má dítě přikrmovat. :-) Každopádně to jen doporučováno, tak to neznamená, že každé dítě se hned chytne od prvního dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.8.11 09:43
MUFICE píše:
Nám dal dětský lékař nějakou brožurku od Hami, kde to přikrmování bylo pěkně popsané. Zkusila bych se zeptat v lékárně, tam by ty brožury měli taky mít.

jo něco podobnýho mám taky ještě když sem podle toho vařila pro prvního syna …je to dost dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.8.11 09:43

Zkus jí tu mrkvičku najemnit troškou UM. Prostzě přisyp tak 1/2 odměrky a zamíchej před jídlem. Bude jí ta chut´do začátku bližší.
Nepočítej s tím,že ti hned na začátku sní plnou sklinku,začíná se 3 mi lžičkami,dokrmit mlíkem,další den sní třeba 5 a pokračovat do plné dávky. Nic nejde hned. Ona si mudí na tu chut´zvyknout.
A doporučuji spíš vařit doma.Víš,z čeho vaříš . BROKOLICI MÍCHEJ TŘEBA S CUKETOU A MRKVÍ,JE TO NA NĚ MOC AROMATICKÁ ZELENINA,DĚTI JI ZE ZAČÁTKU MOC NEMUSÍ. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
17.8.11 09:49
PetkaK píše:
sikinka16 píše: , nemusí se přikromovat hned od 4m, i nekojené dítě může začít po 6m.

přesně tak, mě přímo doktorka řekla, že pokud to zvládneme jen na mlíku a malej nebude mít hlad, nebude pít každou chvíli atp…můžem klidně začít i trochu později než jsou ty doporučené doby …začíná se s příkrmy právě proto, že v té době už jenom MM nebo UM energeticky nestačí …takže bych to fakt nehrotila ve 4-tym měsíci a klidně chvíli počkala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
17.8.11 09:57

tak já se zeptám ještě tak, proč to tak hrotíš, malá neprospívá? To že se doporučuje u nekojených dětí začít od ukončeného 4. měsíce s příkrmem není pravidlo. Pravidlem spíš bývá, že pokud dítě neprospívá anebo už mu nestačí UM. My jsme byli na UM téměř od začátku a s příkrmem jsem začala až od ukončeného 6.M, důsledně jsem každý den nabízela, snědl lžičku, rozjedl se někdy až kolem 8M, a to moje doktorka říkala, že s příkrmem není kam spěchat. Což teď s odstupem času jí dávám za pravdu. Já to u Vás vidím tak, že malinká (což podle mě je ještě fakt hodně malé miminko) není vůbec připravená na něco jiného než je mlíčko. Nestresovala bych sebe ani ji, hodila příkrmy za hlavu, není nic pohodlnějšího než namíchat mlíko, užij si ještě chvíli klidu a začněte až po tom 6M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
17.8.11 10:23
MMartina1 píše:
tak já se zeptám ještě tak, proč to tak hrotíš, malá neprospívá? To že se doporučuje u nekojených dětí začít od ukončeného 4. měsíce s příkrmem není pravidlo. Pravidlem spíš bývá, že pokud dítě neprospívá anebo už mu nestačí UM. My jsme byli na UM téměř od začátku a s příkrmem jsem začala až od ukončeného 6.M, důsledně jsem každý den nabízela, snědl lžičku, rozjedl se někdy až kolem 8M, a to moje doktorka říkala, že s příkrmem není kam spěchat. Což teď s odstupem času jí dávám za pravdu. Já to u Vás vidím tak, že malinká (což podle mě je ještě fakt hodně malé miminko) není vůbec připravená na něco jiného než je mlíčko. Nestresovala bych sebe ani ji, hodila příkrmy za hlavu, není nic pohodlnějšího než namíchat mlíko, užij si ještě chvíli klidu a začněte až po tom 6M.

Tak znáš to, něco ti u doktora řeknou a člověk začne být vyplašený, aby něco neudělal blbě. Hlavně u prvního dítěte člověk neví, co a jak. Taky jsem taková byla a snažila se, abych dělala vše podle toho, co jsem si přečetla nebo řekl doktor. U dalšího dítěte už bych to fakt nehrotila a nechala to osudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
17.8.11 10:26
MUFICE píše:
Tak znáš to, něco ti u doktora řeknou a člověk začne být vyplašený, aby něco neudělal blbě. Hlavně u prvního dítěte člověk neví, co a jak. Taky jsem taková byla a snažila se, abych dělala vše podle toho, co jsem si přečetla nebo řekl doktor. U dalšího dítěte už bych to fakt nehrotila a nechala to osudu.

Mám stejný názor :palec: Taky mi dr řekla že mám přikromovat, začala jsem a viděla jsem že to nejde, tak jsem toho nechala. U druhého to bude jistě lepší, budu zkušenější :)

• Citovat
  • Upravit
3513
17.8.11 10:29

no jo, to jsou ti naši doktoři, co hlava to jiný názor. Přesvědčila jsem se o tom teď, když naši dr. zastupovala jiná, diametrálně odlišné informace :roll: a pak babo raď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
17.8.11 10:29

Asi tak.. Ale nemyslím že bych to nějak hrotila. Mám první ditě.. Ale az budu mít druhý nebo až malá vyroste, taky už budu mluvit jinak. Hold jsem na začatku a přiučuji se.. Takovych nazoru jako pises ty jsem tu dnes cetla spousty.:)

• Citovat
  • Upravit
50186
17.8.11 10:32

Tak za nás se prý děti začali přikrmovat už o 6 týdnů a půl roce už jsem prý jedli i omáčky :mrgreen: Za těch 30 let se to fakt dost změnilo. Jsem zvědavá, čím budou krmit naše děti vnoučata :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
17.8.11 10:37

Svatá pravda.. Taky jsem zvědavá. To ty dětí nebudou moci baštit snad vubec nic :-)

• Citovat
  • Upravit
3513
17.8.11 10:38
sikinka16 píše:
Asi tak.. Ale nemyslím že bych to nějak hrotila. Mám první ditě.. Ale az budu mít druhý nebo až malá vyroste, taky už budu mluvit jinak. Hold jsem na začatku a přiučuji se.. Takovych nazoru jako pises ty jsem tu dnes cetla spousty.:)

však já taky, víš jaký já jsem měla pořád nervy, že malej nejí, jiný děcka zblafly celou skleničku a my jsme byli pořád na jedné lžičce. Už jsem kvůli tomu přestala chodit do diskuse se stejně starýma dětma, protože jsem z toho měla deprese. Načetla jsem hodně diskusí, poraden a vůbec všeho jak se to má dělat, ale nic na něho nefungovalo. Fakt až někdy v 8M se to zlepšilo, ale kdoví jaká sláva to není ani doteď. Jediný co si myslím, že pomohlo, byla důslednost. Prostě i kvůli té jedné lžičce jsme rozložili židličku a dodržovali ten obědový režim, aby věděl, že se prostě bude jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
17.8.11 10:39
MUFICE píše:
Tak za nás se prý děti začali přikrmovat už o 6 týdnů a půl roce už jsem prý jedli i omáčky :mrgreen: Za těch 30 let se to fakt dost změnilo. Jsem zvědavá, čím budou krmit naše děti vnoučata :-)

jasně, mě dělali ve třech měsících játra na cibulce :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí