Příkrmy od konce 4. měsíce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prikrmy od konce 4mesice
Ahpjky ,mam prozbicku a nevim si rady s prikrmama od 4mesice! Po jakych intervalech muzu davat prikrm(hodinove)?? zatim bramburky a mrkvicka bez uspechu,ale jablicko a hrusticka by nam sla!!!
dekuji za odpove
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Začíná se zaváděním zeleninky pouze k obědu (mrkvička), pak postupně přidávat další zeleninu (brambor, pastinák, brokolice atd.)…ovoce jsem zavedla cca měsíc po zelenině k odpolední svačince, takže příkrmy má za den dva, jinak stále mlíčko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jeden příkrm by měl posléze nahradit jedno kojení/UM, u více příkrmů bych nejdřív střídala příkrm-mlíko-příkrm, asi tak, jak si dítě řekne, pokud si neřekne, tak bych zkusila rozestupy po 3h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale nespěchej, dítě si musí fakt na jídlo zvyknout, hlavně když začínáte takto brzy, takže dva příkrmy za den bych dala až tak po 2-3týdnech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
Ale nespěchej, dítě si musí fakt na jídlo zvyknout, hlavně když začínáte takto brzy, takže dva příkrmy za den bych dala až tak po 2-3týdnech
souhlasím…malýmu taky dost trvalo než se „rozjedl“ a to jsme s příkrmama začínali někdy kolem 5,5 měsíce…miminko si musí postupně zvyknout na nové chutě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víc, než jeden příkrm denně bych v tomto věku nedávala. Klidně bych ale střídala jeden den zeleninu, jeden den ovoce. Spíš pomalu, pár lžiček a klidně zbytek dokrmit mlékem. V tomto věku dítě rozhodně nepotčřebuje příkrm z výživového hlediska, stačí mléko. Příkrmy od 4. měsíce se nově opět doporučují kvuli alerrgologickým studiím a k tomu, aby se tělo setkalo s potravinou jako alergenem stačí málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já se řídím tímto: http://kojeni.net/prikrmy.php
Je to tam hezky popsané co a kdy zavádět, v jakém množství atd… Určitě bych nespěchala,zpočátku dávat zeleninu např. místo oběda a to jen pár lžiček než si dítě zvykne, po 3 - 4dnech přidávat další druh zeleniny, po 2 až 3 týdnech přidat maso a pak teprve ovoce… Samozřejmě je to jen na tobě, jak si to uděláš, jen říkám co mam nastudované a co vím od zkušenějších kámošek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj-já jsem začala s jedním druhem zeleninky + UM, postupně další druhy + maso + Um-vždycky trochu příkrmu a dokrmit mlíkem. A pak jsem začala střídat zeleninu a ovoce a větší porce-aby měl jenom jeden příkrm.Ted už má příkrmy dva ale stejně ještě vyžaduje vždycky dokrmit UM-je to taková malá kyselinka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
estrellita píše:
Začíná se zaváděním zeleninky pouze k obědu (mrkvička), pak postupně přidávat další zeleninu (brambor, pastinák, brokolice atd.)…ovoce jsem zavedla cca měsíc po zelenině k odpolední svačince, takže příkrmy má za den dva, jinak stále mlíčko.
ahoj, já jsem ale slyšela, že ovoce se má dávat jen dopoledne, že odpoledne už to mimi špatně tráví… co je na tom pravdy teda? Vy jste tak v pohodě? Já bych to totiž potřebovala tak prohodit, protože míváme ovoce až někdy kolem 11 h a pak oběd (masozel.) přichází až tak na 14 - 15 h. což mě přijde už pozdě
navíc se po sladkém ovoci tváří na obídek dost pohrdavě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
emami píše:estrellita píše:ahoj, já jsem ale slyšela, že ovoce se má dávat jen dopoledne, že odpoledne už to mimi špatně tráví… co je na tom pravdy teda? Vy jste tak v pohodě? Já bych to totiž potřebovala tak prohodit, protože míváme ovoce až někdy kolem 11 h a pak oběd (masozel.) přichází až tak na 14 - 15 h. což mě přijde už pozdě
Začíná se zaváděním zeleninky pouze k obědu (mrkvička), pak postupně přidávat další zeleninu (brambor, pastinák, brokolice atd.)…ovoce jsem zavedla cca měsíc po zelenině k odpolední svačince, takže příkrmy má za den dva, jinak stále mlíčko.navíc se po sladkém ovoci tváří na obídek dost pohrdavě
My jsme davali prednost tomu, ze dopoledne mleko, k svacine zeleninu a odpoledne ovoce… nikdy ne ovoce dopoledne, protoze to taky mel podle spani rozhazene, takze odpoledne nam to prislo lepsi… A maly byl v pohode…
A prikrmovali jsme od 4.mesice. A malemu to nevadilo.
Ale je pravda, ze se lzickou jsme meli ze zacatku taky problemy, ale chce to vydrzet… davat postupne a vydrzet, vydrzet, vydrzet.
![]()
- Citovat
- Upravit
My dáváme ovoce odpoledne a malý nemá naprosto žádný problém. U nás to je všechno celkem pravidelné plus mínus půlhodinka…v 7h mlíčko, v 10h mlíčko (někdy ho zaspí, takže je vynecháno), mezi 12 a 13h zeleninka, mezi 15-16h ovoce, 19:30 mlíčko nebo kaše.
Museli jsem to taky časově vychytat a chvíli to trvalo…ze začátku když byl malý hladový a už brečel, tak jsem do něj prostě zeleninu nedostala, dala jsem mu jen mlíčko. Teď už jí krásně a všechno nám to pěkně vychází ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit