Jak naučit dítě jíst lžičkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7932
22.8.11 15:18

tak asi jediná rada je vytrvat - zkoušet to, nabízet, případně dát lžičku do ruky, ať si ji ocucává… já jsem začala přikrmovat někdy po půl roce a taky jsem si to teda představovala jednodušeji… už to, že jak jí přišla lžička do pusy, tak se okamžitě zeblila :roll: to trvalo týden, pak si na to teprve zvykla… občas jedla, občas ne, občas jsem si pomohla tím, že jsem jí nabídla pítko s vodou a jak otevřela pusu na pítko, tak jsem jí tam vrazila jídlo :lol:

co se týče přípravy příkrmů - já jsem v páře uvařila několik mrkví, pak jsem je propasírovala a zamrazila v tvořítkách na led :) pak jsem si jen z mrazáku brala, kolik jsem potřebovala, a nechala jsem to ohřát ve vodní lázni :) stejně jsem měla připravenou i cuketu a červenou řepu :)

na skvrny se mi osvědčilo žlučové mýdlo - mám z DM pevné i tekuté, většinu skvrn vyperu pevným, co nejde pevným, to napatlám tekutým, nechám chvíli odležet a hodím do pračky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
22.8.11 15:52

:pankac: :pankac: :pankac:
Hm, naše malá měla cca od 3 dne 100 ml, jedla fakt na :palec: , ale kdyby ne, asi bych se s tím taky nepincala :-)

lulushka píše:
Ahoj, obrň se trpělivostí a zkoušej, u nás to šlo taky pomalu..než pochopili, že se ze lžičky nají :mrgreen:

Jak píše jane.cz můžeš zkusit i jiné lžičky, někdy to fakt pomůže.

Jinak fleky od mrkve a jiné zeleniny vyperu, nechám uschnout na sluníčku pak postříkám citronovou šťávou(nejlépe z rozprašovače) zase nechám uschnout na sluníčku a znovu vyperu :wink:

jo a ze začátku jsme byli taky jen na skleničkách(Hami první lžička) jednak čerstvou zeleninu jsme ještě neměli a jednak mě strašně vytáčelo, že se s tím drbkám a oni to nejedí :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.8.11 16:04

U nás to taky chvilku trvalo, ale spíš, že jí nic nechutnalo, než že by nebyla zvyklá na lžíci - tu jsem používala už od narození na homeopatika a v německu je vitamín D v tabletě.

ale určitě ozkoušej i jiný lžičky, já měla takovou gumovou, širokou a plošší, z jíný mi jíst taky nechtěla, teď už je to lepší.

Já jsem na začátku moc nevařila, moc to nechtěla a hit byla dýně od hippu, nic jinýho nechtěla…mrkev skoro nejedla. no upřímně - byla jsem docela ráda, fleky nemám žádný, všechno ostatní jde vyprat. Ovšem pozor na BANÁN! ten je horší jak mrkev.

pak jsem uvařila dvě porce a dala tu druhou do lednice. Mixuju na hladko, dodneška nemá ráda předsnídávky s kouskama…ale v domácím s kouskama problém není, takový šťouchaný brambory s máslem a kys. smetanou, jí jako by nic, i špagety, mačkanej květák. Ale běda jak koupím sklenici s kousky. Take furt točím oblébené 4+ :lol:

Myslím, e jí vadí kombinace kousek v něčem mixnutým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
22.8.11 16:22

Hihi,mrkev se nevypere,já slíkám do nahata,jen bryndák nechám,toho není škoda.No a v pěti měsících klidně dávej kaši ve flašce a trap ho jen těmi příkrmy.Já zatím kupuji ty skleničky.V poledne spapáme půl a tak za hodinu dokrmím mlíčkem.No a myslím,že vařené papání budu dávat až tak v sedmi měsících,polívky a tak.A to už bude baštit líp tou lžičkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
22.8.11 19:34

holky díky moc za vaše rady a typy, fakt jsem za ně ráda, zaujal mě ten lis na česnek, to určitě prubnu, jinak zatím dokud se to nenaučí budu dávat kupované a pak až toho zbaští víc, tak budu vařit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9199
24.8.11 09:52

Na fleky pomaha pocakat citronkou nebo wanishem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
23.9.11 20:39

Začli jsme s příkrmy,napřed dva dny mrkev a dneska špenát s bramborem,krmím v lehátku,msella jsme si,že bue hezky otvírat pusinu a bude to v pohodě,omyl lehátko pokapané,malá celá upatlaná,u nás je problém,že všude cpe jazyk,takže lžičku dostat do pusy je umění a když už se povede začne prskat nebo jazykem vše zpět vrátí a ještě se mi směje :nevim: Hned to co bylo zašpiněné jsme namočila a pak dala do pračky peru Persilem Sensitiv a nikde ani skvrnka ani od mrkve ani od špenátu,tak zkus ten peru na 40 :dance:

Máte někdo taky dítě,co pořád vyplazuje jazyk a krmení je tedy spíš boj?Jazyk vyplazuje i běžně,když se třeba na něco soustředí,doufám,že ji to brzo přejde!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
23.9.11 20:44

holky hlavně klid a vytrvalost, nebojte to se poddá, náš malej taky prská, vystrkuje jazyk, do toho musí dělat x-věcí najednou - takže si hraje se lžičkou nebo něčim jinym a kdybych ho nepřipoutala tak mi odleze pryč :lol: ........ale to se poddá, starší byl to samý a dodneška nevydrží pořádně sedět u jídla na zadku :mrgreen:

začali sme ted´ mrkví, dnes měl mrkvičku s petrželí (vše od mýho táty ze zahrádky), pozejtří přidáme bramboru, dál špenát atd … pak možná i nějakou tu skleničku ..občas něco zamrazim v tvořítkách na led …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
23.9.11 21:45

Taky si myslím,že to chce čas,hold jsem nedočkavka,musím si uvědomit,že je ještě malá a má čas na to se tyto věci učit hezky postupně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
23.9.11 22:06

ahoj holky, koukám, že diskuse, kt. jsem založila asi před měsícem ještě pokračuje. Jen bych vám chtěla pro povzbuzení napsat, že se lžičkou už jsme velcí kamarádi a baštíme o stošest, zeleninu, maso, ovoce a kaši, ta kaše je teda asi nejlepší, pak ovoce a u zeleniny mi občas prská…, jak už tady bylo psáno,chce to vytrvat a vytrvat, oni jsou to potvůrky mrnavý a zkoušej, co vydržíme, ale nakonec se to podá, hodně štěstí všem a dětem dobrou chut :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.9.11 09:28
petka86 píše:
Taky si myslím,že to chce čas,hold jsem nedočkavka,musím si uvědomit,že je ještě malá a má čas na to se tyto věci učit hezky postupně :wink:

jo přesně tak, já zrovna včera tohle vysvětlovala staršímu synovi, že to je jako kdyby po něm někdo ted´ chtěl, aby jedl jenom hůlkama taky by mu to trvalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
3.10.11 18:54

Tak se musím pochlubit,jak už konenčně pěkně malá papá ze lžičky,pusinku hezky otvírá,neprská,krásně si to vychutnává a šmakuje jí :hug: Jak 10 dní a udělá se krásný posun dopředu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markul
10.4.12 14:43

ahoj taky bych se přidala, také máme se lžičkou problém.....prďolka mi pusinu sice otevře ale jídlo plive …v podstatě vše co mu dám banán, brokolici,kaši.....atd. už nevím co zkusit …dokonce jsem zkoušela i různé velikosti :nevim: poradíte ??

• Citovat
  • Upravit
Markul
10.4.12 14:45

zapoměla jsem dodat že už to zkoušíme 3 týdny a žádný úspěch…buď to plive nebo prská…jen málo s toho sní

• Citovat
  • Upravit
Marcelka89
10.4.12 14:50

A co nejdřív jablečnou šťávu aby usrkával :) ono mu to bude chutnat a pak to pljde samo a nebo to zkus smíchat se sladším ovocem to nám radil i doktor. Ono to chce čas a trpělivost, ale půjde to neboj :hug:
Držím palečky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí