Proč je nutné mléko po ukončení kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
2.9.11 09:32
brumdinka píše:
asho - jo fakt, já si teda nevšimla, že by do mě někdo odmala hustil, že mlíko je zdravý :lol: asi to bude tim, že tyhlety a podobné kecy (např.o škodlivosti očkování) neposlouchám a řídím se vlastním mozkem, vlastním úsudkem, instinktem, vědomím a svědomím ......co kdyby to některé taky zkusily :mrgreen:

jo přečti si celou tuhle diskuzi - několikrát už tu bylo psáno proč - myslím, že je zbytečné to neustále opakovat :roll:

jinak souhlasim s motikou pro mě za mě si dělejte co chcete jsou to Vaše děti .......

Příspěvek upraven 02.09.11 v 09:27

Psala jsi tohle
navíc má neocenitelnou pomoc právě v tvorbě kostí, prevence osteoporozy atpod......já se mlíkem a mléčnýma výrobkama cpu odmalička, jelikož mi to chutná, dodneška sem neměla nic zlomenýho ani naštípnutýho a že sem kolikrát padala na hubu :lol: a kosti mám jo tvrdý – takže prostě svým klukům to budu cpát taky protože je to prostě pro děti dobrá a užitečná věc :palec:

To je presne, to, jak se mliko propaguje. Ale cetla jsi nejaky studie? Cetla jsi, co jsem napsala v prvnim prispevku?

Neni treba zajimavy fakt, ze se kryje vysoka spotreba mlika s vyskytem osteoporozy? Nemelo by to byt naopak? Mne tohle treba docela dost zajima, tak si porad zjistuju.

Jak jsem psala, v nasi rodine se zlomeniny nevyskytujou. Az po 50tce najednou osteoporoza. Jedna babicka ma umely kycle, druha ne, ted ji zjistili tezkou osteoporozu, nemuze uz chodit :-( Cely zivot byla na mliku a zlomenyho nikdy nic nemela. O otci jsem psala… je chlap, takze teorie, ze to postihuje predevsim zensky po prechodu u nas moc nefunguje. Cely zivot pil litr mlika denne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 09:36
brumdinka píše:
asha píše:
No nezlob se, ale nalejvarna je vsude kolem nas (Mleko do skol, reklamy, kam se podivas, vsude se tvrdi, ze mliko je zdravy a za nas to bylo tuplem). Ani to nevnimame, berem to jako fakt.
já se nezlobim :-) , ale opravdu je mi uplně šumák co říkaj v televizi, co dávaj do škol (mimochodem u našeho syna ve škole je to ovoce - taky ho podle tebe nemá jíst :lol: ) či co si kvákaj v reklamě, ono i takový zprávy jsou dosti tendenční ......a jako fakt to teda rozhodně neberu, já se ten mozek snažim používat .......ale máš pravdu, že většina populace to bohužel nedělá, ono totiž myšlení bolí ..proto je taky v tomhle státě takovej bordel :wink:

Proc pises, ze by podle mne nemel jist ovoce? :think: My jsme hlavne na zelenine a ovoci ;)

Pises presne to, co se o mliku pise, proto ty dotazy ;) Ze svy hlavy to asi nemas, to nema nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.11 09:37

ashi - sorry ale tohle to vytahování z textu nemám ráda, s tim sem si užila svý na BRMS .když nemá někdo argumenty, tak začne vytahovat části textu vytržený z kontextu :roll:

jinak k tvé rodině …víš ono nic se nemá přehánět, ani pití mlíka ..třeba to tvůj otec má právě proto, že ho pil moc (tj.litr denně) .navíc tohle jsou divný argumenty - přece nepřestaneš jezdit v autě jen proto, že ročně zahyne při dopravních nehodách X-lidí …tvoje argumentace je uplně stejná :nevim:

jinak přeju hezkej den, mám i jiný věci na práci než se tu dohadovat o mlíku :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
2.9.11 09:41

Že má špenát hodně železa žrali lidé taky léta…máslo, že zvyšuje cholesterol, takže nejlepší jsou margaríny, to samé s vejci, teď to vědci popírají atd. Člověk by měl rozeznávat mezi lobingem, reklamou a realitou.
Myslíte, že doktoři vědí všechno nejlépe? Proč by se snažili, ještě by jim ubylo pacientů…

Mě prostě nestačí jeden názor, o mléku jsem si něco přečetla, použila selský rozum a dítěti ho určitě minimálně do 3 let nedám - leda převařené přímo od kravičky :-)

A že je trvanlivé mléko pro děti prospěšnější? Ale proč ho jako dítěti dávat, když v něm zabili pasterizací většinu vitamínů, odstředili tuk včetně minerálů a ta bílá voda je teda pro děti to nejlepší? Docela ráda bych ten článek četla, to psal někdo z mlékáren? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 09:47
brumdinka píše:
ashi - sorry ale tohle to vytahování z textu nemám ráda, s tim sem si užila svý na BRMS .když nemá někdo argumenty, tak začne vytahovat části textu vytržený z kontextu :roll:

jinak k tvé rodině …víš ono nic se nemá přehánět, ani pití mlíka ..třeba to tvůj otec má právě proto, že ho pil moc (tj.litr denně) .navíc tohle jsou divný argumenty - přece nepřestaneš jezdit v autě jen proto, že ročně zahyne při dopravních nehodách X-lidí …tvoje argumentace je uplně stejná :nevim:

jinak přeju hezkej den, mám i jiný věci na práci než se tu dohadovat o mlíku :roll: :lol:

Kde konkretne neco vytahuju z kontextu? :think: A moje argumentace je v poradku, babicky litr mlika denne nevypily, ty daly urcite min ;) Jen se podivej na rozsireni osteoporozy, je to v zemich, kde je nejvyssi spotreba mlika a mlecnych vyrobku. Pak si tu prectes, jak deti vypijou litr (az dva!) mlika denne. A nemyslim tim cerstvy batolata.

Fakt se snazim diskutovat, neurazet, tyhle veci mne zajimaji, ale od tebe se podobnyho pristupu bohuzel nedockavam :nevim: Zatim jsi mi nedala jediny duvod, proc to mliko pit. Proc tvrdis, ze do naseho jidelnicku patri. Osteoporozu fakt neberu, na to uz je x studii, ktery se pochopitelne mocny mlekarensky lobby nehodi do kramu. To neni samozrejme prekvapujici :)

Vzdyt prece pises, ze pouzivas mozek, tak ho pojd pouzivat spolu, kam se doberem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
2.9.11 09:53

Tak jsem si pročetla celou diskuzi, ale vlastně jsem se nedočetla jak to je…
Mluví se tu o dětch kolem 1,5 roku. Ale já jsem třeba přestala kojit kolem 6tého měsíce přes den a po osmi měsících mi malej odmítl i noční kojení. Dávala jsem mu a dávám mu UM, ale i tak mám pocit, že toho v určitém období vypil málo a dával spíš přednost příkrmům. Až teď konečně začíná zase vící pít to UM.
Co se tedy stane nebo mohlo stát, pokud jsem mu dávala míň UM/mléka/mléčných výrobků v období kolem půl roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 10:09
Semisek píše:
Tak jsem si pročetla celou diskuzi, ale vlastně jsem se nedočetla jak to je…
Mluví se tu o dětch kolem 1,5 roku. Ale já jsem třeba přestala kojit kolem 6tého měsíce přes den a po osmi měsících mi malej odmítl i noční kojení. Dávala jsem mu a dávám mu UM, ale i tak mám pocit, že toho v určitém období vypil málo a dával spíš přednost příkrmům. Až teď konečně začíná zase vící pít to UM.
Co se tedy stane nebo mohlo stát, pokud jsem mu dávala míň UM/mléka/mléčných výrobků v období kolem půl roku?

Asi se nic moc nestane. Neni to uplne idealni, ale taky zadna tragedie. Koukni na obsahy vapniku v zelenine atd. Pokud budes davat veci, co vapnik obsahujou, neni se ceho bat. Blby je, kdyz se na ten vapnik neda pozor, tj., kdyz by dite bylo dlouhodobe na nekolika druzich jidla s minimalnim obsahem vapniku. Takze byt tebou, jsem v klidu, i kdyby mliko uz nechtel vubec. Jen je to zpocatku narocnejsi na sestaveni jidelnicku.

Jinak ja kojim deti sice celkem dlouho, 19-25 mesicu, ale ke konci si spis uz jen cucnou, a jinak jsme ted uplne bez mlika a cehokoliv z nej. Jime hodne zeleninu, ovoce, lusteniny, cerealie atd… Na tenhle jidelnicek jsem uplne najela pred cca 3 tydny (mliko jsme teda nepili nikdy, ale obcas jsem z nej neco varila) a po trech tydnech se citim o dost lip. Unavu jsem vzdycky pricitala detem, ale tema to asi nebylo :think:

Neni to jednoduchy, aspon na zacatku, nekdo si muze myslet, ze proste jen vynecha mliko, ale tak to prave nejde. Musi se prekopat uplne vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.9.11 10:45

První jsem odchovala na um, v 6 měsících nechtěla mléko a doktorka mi řekla,že stačí alepoň 0,5l a minerály doplňovat právě mléčnými výrobky. Zhruba od roku nepila mléko vůbec jen jogurtky a tak a je v poho - urostlá a pevná. :nevim: , ale myslím si, co se týče zlomenin je to spíš dané stavbou kostí / geneticky/ a u žen je osteoporosa ve vyžším věku daná právě přechodem, kdy se mění hormony v těle. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
2.9.11 11:07
Betty1981 píše:

Mě prostě nestačí jeden názor, o mléku jsem si něco přečetla, použila selský rozum a dítěti ho určitě minimálně do 3 let nedám - leda převařené přímo od kravičky :-)

asi jsme cetly ruzne clanky, protoze jsem postupovala presne jak pises ty, přecetla, pouzila rozum a svemu diteti mleko cpu od mala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 11:43
eviliska píše:
První jsem odchovala na um, v 6 měsících nechtěla mléko a doktorka mi řekla,že stačí alepoň 0,5l a minerály doplňovat právě mléčnými výrobky. Zhruba od roku nepila mléko vůbec jen jogurtky a tak a je v poho - urostlá a pevná. :nevim: , ale myslím si, co se týče zlomenin je to spíš dané stavbou kostí / geneticky/ a u žen je osteoporosa ve vyžším věku daná právě přechodem, kdy se mění hormony v těle. :mavam:

Jenze jak pak vysvetlis nizky vyskyt osteoporozy v zemich jako je Afrika atd., kde se mliko pije minimalne? Jak vysvetlis, ze konkretne pristehovalci na Havaj z Japonska trpeli osteoporozou a dalsima civilizacnima nemocema minimalne (tradicni zpusob vyzivy s minimem prijmu mlika) oproti jiz usazenym Japoncum, kteri se stravovali „zapadne“. Pokud by geny fungovaly jak pises, nebyl by mezi tim tak markantni rozdil. Konkretne na tohle existuje studie.
Pokud mas po ruce studii, o kterou se opira tvuj nazor, sem s ni! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.9.11 12:53

Hele pokud jde o moje dite, resim predevsim, abym dostatek vseho, co potrebuje. Tyn nejen vapniku, ale plnohodnotnych bilkovin (zivocisnych), vitaminu, esencialnich aminokyselin, esencilanich mastkych kyselin atd atd… nechci, aby kvuli nejakemu vyzivovemu nedostatku byl maly nebo blby - a to si piste, ze na tohle vyziva vliv ma.
proto nevidim, krome alergie, duvod, proc se nejake potraviny vydavat a nejak slozite ji nahrazovat a dumat, z ceho poskladat jidelnicek, aby to obsahovalo vsehcno a pritom to jeste dite taky jedlo.
Mliko je proste univerzal, obsahuje skoro vsechno v hojnem mnozstvi. Komu dite konzumuje dost mlecnych vyrobku, nemusi uz nic resit. Proc si to komplikovat?
U nas byla ABKM a ja tohle resit musela.. nepochopim, proc si to nekdo chce komplikovat dobrovolne.

POrad tady nekdo chce dokazat, ze je mliko zdrave - nejdriv teda dokazte, ze je skodlive, to by byl preci duvod ho nepit. Normalni dokazovani probiha tak, ze dukazy predklada ten, kdo vystupuje proti lety zazitemu vseobecne uznavanemu nazoru.(kdybych zacala tvrdit, ze nase planeta obiha kolem dvou slunci a ne jednoho, taky bude na me, abych to dokazala ja). navic i kdyby zdrave nebylo, pokud neni skodlive, bude na tom maximalne tak spatne, jako bebe brumik a podobne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.9.11 12:54

Jinzk minimalni vyskyt osteoporozy v Africe bych vysvetlila stredni delkou zivota tamtez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 12:59
Pudloslava píše:
Jinzk minimalni vyskyt osteoporozy v Africe bych vysvetlila stredni delkou zivota tamtez.

A ty Japonce, Asiaty a dalsi? Mmch., neberou se v potaz jen cerni Africani a delka zivota byla brana v uvahu ;)
Pudli, ty jsi celkem inteligentni osoba, precti si Cinskou studii, docela by mne zajimal tvuj nazor po precteni.
Dukazu je fura, nejsou obecne znamy, protoze neni prilis zajem o to, aby znamy byly. Ale ve zminovany Cinsky studii jich zajemce najde dost.

Mmch. nejde o nahrazky, fakt ne :) Jde o to jist pestre. Coz skoro nikdo nedela, protoze se spolehne na mliko atd.

Mmch. ty „plnohodnotny“ bilkoviny… tradice tohoto slovniho spojeni je stara pres sto let. Jedina vec, ktera je na zivocisnych bilkovinach plnohodnotna je ta, ze v nich jsou zastoupeny vsechny aminokyseliny, ktery potrebujem, v zenenine vetsinou takhle pokupe nejsou, i kdyz to neni pravidlo. Uplne postaci nejist pouze dva tri druhy, ale tech druhu si dat vic a mas vsechno, co potrebujes. O tom bych ale mohla psat dlouho a bylo by to stejne vicemene k nicemu :think:

Cinska studie je fakt zajimava kniha, na hodne veci mi zmenila pohled, takze kdo se o to zajimate, prectete si to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.9.11 13:14
asha píše:
Pudloslava píše:

A ty Japonce, Asiaty a dalsi? Mmch., neberou se v potaz jen cerni Africani a delka zivota byla brana v uvahu ;)
Pudli, ty jsi celkem inteligentni osoba, precti si Cinskou studii, docela by mne zajimal tvuj nazor po precteni.
Dukazu je fura, nejsou obecne znamy, protoze neni prilis zajem o to, aby znamy byly. Ale ve zminovany Cinsky studii jich zajemce najde dost.

Mmch. nejde o nahrazky, fakt ne :) Jde o to jist pestre. Coz skoro nikdo nedela, protoze se spolehne na mliko atd.

Mmch. ty „plnohodnotny“ bilkoviny… tradice tohoto slovniho spojeni je stara pres sto let. Jedina vec, ktera je na zivocisnych bilkovinach plnohodnotna je ta, ze v nich jsou zastoupeny vsechny aminokyseliny, ktery potrebujem, v zenenine vetsinou takhle pokupe nejsou, i kdyz to neni pravidlo. Uplne postaci nejist pouze dva tri druhy, ale tech druhu si dat vic a mas vsechno, co potrebujes. O tom bych ale mohla psat dlouho a bylo by to stejne vicemene k nicemu :think:

Cinska studie je fakt zajimava kniha, na hodne veci mi zmenila pohled, takze kdo se o to zajimate, prectete si to :-)

k cinske studii mi dej link, pokud mozno ne na abstrakt. snad se s anglictinou nejak porvu, nejde mi.
aha, to je kniha, ne studie? ja mzslela, ze to je nejaky vedecky clanek. Do knihy se poustet nebudu, ledaze by byla nekde ke stazeni, tak se do toho zakousnu, nez me to rozcili.

Plnohodnotne bilkoviny vem cert - jde o esencilani minokyseliny, ktere jsou pouze v zivocisnych bilkovinach. je jedno, jestli dite dostane maso, vejce, nebo mleko - ale neco z toho musi. Mliko mi prijde celkem nejlepsi. Nebo Neocate :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 13:27

Pudli to je nesmysl, tyhle veci najdes i v zelenine atd. ;) Jak jsem psala. A Cinska studie je kniha. Je tam popsana spousta studii, vcetne odkazu. A je v cestine. Je mi dost lito, ze se do toho nechces poustet. Bez toho je tahle diskuze k nicemu, ty neuveris, co pisu a zaroven si to ani neoveris jinde :nevim: Tak nevim, co s tim. Jedine, ze se prekonas jako ja ;) Pred dvema mesicema bych ti totiz tvrdila to samy, mame dost kamaradu veganu a ja to proste nechapala, prislo mi to jako nesmysl presne z tech duvodu, o kterych pises.

Nicmene fakt je, ze jsou zdravi, nemaji nadvahu a jejich deti nerozeznas od ostatnich, co se vyvoje tyce az na to, ze jsou min nemocni :think: Spousta sportovcu je veganu nebo aspon vegetarianu a problem s tim taky nemaji. To aspon mne vzdycky trochu nahlodavalo.

No uvidime, ja se potykam s dost vaznyma civilizacnima nemocema, zeptej se mne za pul roku, jestli mam nejaky vysledky :) Zatim mam jen to, ze je mi podstatne lip a unava mizi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí