Proč je nutné mléko po ukončení kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9079
1.9.11 23:49

A pokud Ti mléko bude odmítal, tak jedině zkusit dávat tvaroh. Tam je vápníku ze všech mléčných výrobků nejvíce. Je ho tam více než v mléce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.9.11 00:06
Pudloslava píše:
Bio by podle me melo znamenat jen to, ze se pri chovu dobytka nepouzivaji nektere chemikalie a ke zviratum se urcitym zpusobem chova. Ne o tom, ze by sa pak mleko nemohlo odstredit.

Taky bych řekla :think:

A k tomu „čerstvému vs. trvanlivému“ - kdysi jsem někde četla, že když se začne kravské mléko dávat dětem brzy, tak je lepší právě ve formě toho trvanlivého. Prý se tím procesem, který z mléka udělá trvanlivé, zničí něco, co malému dítěti škodí. Tak nevím, jestli je na tom něco pravdy. (Jsem opravdu v těchto věcech laik :oops: ) Já jsem dceru musela odstavit v jejím roce a půl, a pak jsme plynule navázali kravským mlékem. UM jsem v životě nekoupila. Zpočátku jsem kupovala čerstvé plnotučné, po přečtení toho moudrého článku jsem začala kupovat trvanlivé polotučné…, ale stejně jsem pořád nervozní z toho, že vlastně nevím, jestli jsem udělala dobře a jestli jsem něco nepokazila. Za pár měsíců budu řešit to stejné se synem. Uklidní mě tady někdo, že jsem něco nepodělala??? :oops: Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
2.9.11 00:56

Dceru jsem odstavila v 9 měsících a se souhlasem dr. přešla na trvanlivé kravské mléko, UM nikdy neměla. Naprosto bez problémů, dnes je jí už 11 let a žádné zdravotní problémy kromě rýmy a angíny neměla :wink: Syn byl od 3 měs. pouze na UM a od 18 měsíců přešel na trvanlivé kravské mléko,také zcela bez problémů. Tak snad jsem tě aspoň trochu uklidnila.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.11 08:42
mmonica píše:
brumdinka píše:
mmonic - myslim, že sme se do toho ted´zamotali - v čem nemám docela pravdu já nebo ty dotyčné na které jsem reagovala :?: jinak co je nám to platný, že jsou v Německu kvalitnější potraviny když žijeme v ČR - no pro mě ještě třeba jo, já mám Reich za humnama, ale co ostatní holky :lol:
myslela jsem s tim,ze je to o penezich
samozrejme,ze v CR jo,ale prave,ze lidi ani neresi jak je mozne,ze i kdyz maji mensi platy nez ten Nemec,tak presto Nemec ma kvalitnejsi potravinu za mene penez nez Cech
proste nemame rozhled a i kdyby tak bychom to stejne neresili

no právě o penězích, až budeme mít platy a ekonomiku jako v Německu, tak si budeme moct vybrat kvalitnější potraviny, tím pádem i výrobci se budou jinak snažit a cena těch potravin půjde dolu …prostě klasická konkurence …ta ale tady v Čechách jaksi nefunguje, jelikož nádnárodní koncerny typu super a hypermarketů celej trh s potravinama pokřivili a náš stát místo aby s tim něco dělal jim ještě dá daňový prázdniny 8-o …uplně bezskrupulí se k nám a dále do Východní Evropy vozí horší potraviny a oficielně se tvrdí, že máme jiný chutě :lol: atd ..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.11 08:43
lulje píše:
Pudloslava píše:
Bio by podle me melo znamenat jen to, ze se pri chovu dobytka nepouzivaji nektere chemikalie a ke zviratum se urcitym zpusobem chova. Ne o tom, ze by sa pak mleko nemohlo odstredit.

A k tomu „čerstvému vs. trvanlivému“ - kdysi jsem někde četla, že když se začne kravské mléko dávat dětem brzy, tak je lepší právě ve formě toho trvanlivého. Prý se tím procesem, který z mléka udělá trvanlivé, zničí něco, co malému dítěti škodí. Tak nevím, jestli je na tom něco pravdy. (Jsem opravdu v těchto věcech laik :oops: ) Já jsem dceru musela odstavit v jejím roce a půl, a pak jsme plynule navázali kravským mlékem. UM jsem v životě nekoupila. Zpočátku jsem kupovala čerstvé plnotučné, po přečtení toho moudrého článku jsem začala kupovat trvanlivé polotučné…, ale stejně jsem pořád nervozní z toho, že vlastně nevím, jestli jsem udělala dobře a jestli jsem něco nepokazila. Za pár měsíců budu řešit to stejné se synem. Uklidní mě tady někdo, že jsem něco nepodělala??? :oops: Díky :kytka:

a co bys prosim tě jako měla podělat :roll: :lol: kravské mléko at´plnotučné či polotučné prostě do jídelníčku dětí i dospělých patří at´si dámy tady na diskuzi melou co chtěji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 08:47
brumdinka píše:
lulje píše:
Pudloslava píše:

A k tomu „čerstvému vs. trvanlivému“ - kdysi jsem někde četla, že když se začne kravské mléko dávat dětem brzy, tak je lepší právě ve formě toho trvanlivého. Prý se tím procesem, který z mléka udělá trvanlivé, zničí něco, co malému dítěti škodí. Tak nevím, jestli je na tom něco pravdy. (Jsem opravdu v těchto věcech laik :oops: ) Já jsem dceru musela odstavit v jejím roce a půl, a pak jsme plynule navázali kravským mlékem. UM jsem v životě nekoupila. Zpočátku jsem kupovala čerstvé plnotučné, po přečtení toho moudrého článku jsem začala kupovat trvanlivé polotučné…, ale stejně jsem pořád nervozní z toho, že vlastně nevím, jestli jsem udělala dobře a jestli jsem něco nepokazila. Za pár měsíců budu řešit to stejné se synem. Uklidní mě tady někdo, že jsem něco nepodělala??? :oops: Díky :kytka:
a co bys prosim tě jako měla podělat :roll: :lol: kravské mléko at´plnotučné či polotučné prostě do jídelníčku dětí i dospělých patří at´si dámy tady na diskuzi melou co chtěji :wink:

Promin, ale ty o tom vis neco vic? Znas nejaky studie atd.? Nebo jen opakujes to, co se do nas husti odmala? :think: To neber jako urazku, dela to tak i vetsina lekaru… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
2.9.11 08:51
brumdinka píše:
mmonica píše:
brumdinka píše:
mmonic - myslim, že sme se do toho ted´zamotali - v čem nemám docela pravdu já nebo ty dotyčné na které jsem reagovala :?: jinak co je nám to platný, že jsou v Německu kvalitnější potraviny když žijeme v ČR - no pro mě ještě třeba jo, já mám Reich za humnama, ale co ostatní holky :lol:
myslela jsem s tim,ze je to o penezich
samozrejme,ze v CR jo,ale prave,ze lidi ani neresi jak je mozne,ze i kdyz maji mensi platy nez ten Nemec,tak presto Nemec ma kvalitnejsi potravinu za mene penez nez Cech
proste nemame rozhled a i kdyby tak bychom to stejne neresili
no právě o penězích, až budeme mít platy a ekonomiku jako v Německu, tak si budeme moct vybrat kvalitnější potraviny, tím pádem i výrobci se budou jinak snažit a cena těch potravin půjde dolu …prostě klasická konkurence …ta ale tady v Čechách jaksi nefunguje, jelikož nádnárodní koncerny typu super a hypermarketů celej trh s potravinama pokřivili a náš stát místo aby s tim něco dělal jim ještě dá daňový prázdniny 8-o …uplně bezskrupulí se k nám a dále do Východní Evropy vozí horší potraviny a oficielně se tvrdí, že máme jiný chutě :lol: atd ..........

o ekonomice to prave neni
poptavka rovna se nabidka
az lidi misto toho aby si denne pomerne za draho koupili salam,ktery maso skoro nevidel si koupi trikrat do tydne kvalitni sunku tak bude lip
ja nez jist smejdy tak si radsi ektery den dam jen chleb a maslo

• Citovat
  • Upravit
mmonica
2.9.11 08:54
lulje píše:
Pudloslava píše:

tak to bych tento moudry clanek docela rada videla,za me teda diteti ucrite cerstve mleko

• Citovat
  • Upravit
7257
2.9.11 08:55

Ach jo :roll: , mamči co chcete dávat UM a mlíčko dětem tak dávejte a vy co si myslíte, že je to krávovina tak si dávejte dítkům co chcete. Já to říkám pořád, moje děti to nejsou ta co :nevim: . Je to rozhodnutí každý ženský. To je furt mlíko ano mlíko ne, očkovat ano, očkovat ne! Dělejte si každá co chcete. Já jsem pro mlíko :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 09:01
motika píše:
Ach jo :roll: , mamči co chcete dávat UM a mlíčko dětem tak dávejte a vy co si myslíte, že je to krávovina tak si dávejte dítkům co chcete. Já to říkám pořád, moje děti to nejsou ta co :nevim: . Je to rozhodnutí každý ženský. To je furt mlíko ano mlíko ne, očkovat ano, očkovat ne! Dělejte si každá co chcete. Já jsem pro mlíko :palec: :palec: :palec:

Nikdo ti ho prece nebere ;) Mne treba ale vadi, kdyz nekdo kategoricky prohlasi, ze mliko do naseho jidelnicku patri a hotovo… Tak se ptam: proc? Proc si myslite, ze patri? Jen otazka, fakt mne to zajima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.11 09:05
motika píše:
Ach jo :roll: , mamči co chcete dávat UM a mlíčko dětem tak dávejte a vy co si myslíte, že je to krávovina tak si dávejte dítkům co chcete. Já to říkám pořád, moje děti to nejsou ta co :nevim: . Je to rozhodnutí každý ženský. To je furt mlíko ano mlíko ne, očkovat ano, očkovat ne! Dělejte si každá co chcete. Já jsem pro mlíko :palec: :palec: :palec:

jo přesně souhlas :potlesk:

asho - tada ale ted´sem se fakt urazila :lol: já sem opravdu ten poslední člověk co by omílal něco co do mě kdo hustí :lol: já mám a vždycky sem měla vlastní hlavu i když všichni ostatní tvrdili opak a nehodlám na tom nic měnit :wink:

mmonico - ono to ale je hlavně o ekonomice a penězích - o ničem jinym - kdyby fungovala jak má, tak tu ty nekvalitní potraviny prostě nejsou a kdybych měla prachy tak si třeba zařídím vlastní farmu a mám mlíko od zdroje nebo si můžu víc vybírat atpod ........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 09:20
brumdinka píše:
motika píše:

jo přesně souhlas :potlesk:

asho - tada ale ted´sem se fakt urazila :lol: já sem opravdu ten poslední člověk co by omílal něco co do mě kdo hustí :lol: já mám a vždycky sem měla vlastní hlavu i když všichni ostatní tvrdili opak a nehodlám na tom nic měnit :wink:

mmonico - ono to ale je hlavně o ekonomice a penězích - o ničem jinym - kdyby fungovala jak má, tak tu ty nekvalitní potraviny prostě nejsou a kdybych měla prachy tak si třeba zařídím vlastní farmu a mám mlíko od zdroje nebo si můžu víc vybírat atpod ........

Dobre, reagovala jsem na tohle :
a co bys prosim tě jako měla podělat :roll: :lol: kravské mléko at´plnotučné či polotučné prostě do jídelníčku dětí i dospělých patří at´si dámy tady na diskuzi melou co chtěji :wink:

To, ze se do nas husti odmala, ze mliko je zdravy, je fakt. Ty to nehustis, ty kategoricky prohlasujes, ze proste do naseho jidelnicku patri ;)
A ja se ptam, proc si to myslis? Nerypu, ptam se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.11 09:25

asho - jo fakt, já si teda nevšimla, že by do mě někdo odmala hustil, že mlíko je zdravý :lol: asi to bude tim, že tyhlety a podobné kecy (např.o škodlivosti očkování) neposlouchám a řídím se vlastním mozkem, vlastním úsudkem, instinktem, vědomím a svědomím ......co kdyby to některé taky zkusily :mrgreen:

jo přečti si celou tuhle diskuzi - několikrát už tu bylo psáno proč - myslím, že je zbytečné to neustále opakovat :roll:

jinak souhlasim s motikou pro mě za mě si dělejte co chcete jsou to Vaše děti .......

Příspěvek upraven 02.09.11 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.9.11 09:27

No nezlob se, ale nalejvarna je vsude kolem nas (Mleko do skol, reklamy, kam se podivas, vsude se tvrdi, ze mliko je zdravy a za nas to bylo tuplem). Ani to nevnimame, berem to jako fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.11 09:30
asha píše:
No nezlob se, ale nalejvarna je vsude kolem nas (Mleko do skol, reklamy, kam se podivas, vsude se tvrdi, ze mliko je zdravy a za nas to bylo tuplem). Ani to nevnimame, berem to jako fakt.

já se nezlobim :-) , ale opravdu je mi uplně šumák co říkaj v televizi, co dávaj do škol (mimochodem u našeho syna ve škole je to ovoce - taky ho podle tebe nemá jíst :lol: ) či co si kvákaj v reklamě, ono i takový zprávy jsou dosti tendenční ......a jako fakt to teda rozhodně neberu, já se ten mozek snažim používat .......ale máš pravdu, že většina populace to bohužel nedělá, ono totiž myšlení bolí ..proto je taky v tomhle státě takovej bordel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí