Proč je nutné mléko po ukončení kojení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pudloslava píše:mmonica píše:ale sama pises, ze se ten lek jmenuje v ruznych zemich jinak - tedy jde o generika, ruzni vyrobci.....Pudloslava píše:ja si zase myslim,ze za leky ma nest odpovednost ten kdo je vyrabi a prodava a proto by ve vsech zemich meli byt stejna pravidla
Ja mylsim, ze s temi leky je to tak, protoze zerjme obsah pribaloveho letaku urcuje nejaky organ te dane zeme. u nas to bude nejspis SZU. mimochodem to je nejvetsi cerna dira ve zdravotnictvi, vuci ktere jsou ale zakonodarci slepi, ale to je OT.
Na skodlivost nejakeho leku mohou mit odbornici ruzny nazor a co se uvede do letaku muze byt jinak nastaveno. To, ze si tam nekdo napise, ze to je desne skodlive, jeste neznamena, za ma automaticky pravdu. Nejvice poplasna zrava neni vzdy ta nejpravdivejsi.
Ostatne v jinych oblastech se zase maminky cilej, ze se u nas zbytecne plasi, zatimco v zahranici… vemte si treba domaci porody..... Tak proste kdyz mate na zapade pohodare, tak jsou to pohodari v kazdem ohledu.Az zakony EU proniknou do vsech sfer, budeme se mit v EU vsude stejne. Chceme to?
Přesně tak. Nežádoucí účinky si necucají výrobci z prstu, ale vychází se z lékových studií. I přes to, že se jedná o stejnou účinnou látku (generikum), každému výrobci může ve studii vyjít jiné výsledky stran NÚ. Také se pro schválení léků dělají studie pro konkrétní populaci - lék, který se používá v Asii musí mít před schválením v Evropě provedenou studii na Evropské populaci a naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:mmonica píše:ale sama pises, ze se ten lek jmenuje v ruznych zemich jinak - tedy jde o generika, ruzni vyrobci.....Pudloslava píše:ja si zase myslim,ze za leky ma nest odpovednost ten kdo je vyrabi a prodava a proto by ve vsech zemich meli byt stejna pravidla
Ja mylsim, ze s temi leky je to tak, protoze zerjme obsah pribaloveho letaku urcuje nejaky organ te dane zeme. u nas to bude nejspis SZU. mimochodem to je nejvetsi cerna dira ve zdravotnictvi, vuci ktere jsou ale zakonodarci slepi, ale to je OT.
Na skodlivost nejakeho leku mohou mit odbornici ruzny nazor a co se uvede do letaku muze byt jinak nastaveno. To, ze si tam nekdo napise, ze to je desne skodlive, jeste neznamena, za ma automaticky pravdu. Nejvice poplasna zrava neni vzdy ta nejpravdivejsi.
Ostatne v jinych oblastech se zase maminky cilej, ze se u nas zbytecne plasi, zatimco v zahranici… vemte si treba domaci porody..... Tak proste kdyz mate na zapade pohodare, tak jsou to pohodari v kazdem ohledu.Az zakony EU proniknou do vsech sfer, budeme se mit v EU vsude stejne. Chceme to?
je to ten sami lek,stejny vyrobce i slozeni, v UK se casto ty same veci jmenuji jinak,to je Anglie
- Citovat
- Upravit
mmonica píše:Pudloslava píše:je to ten sami lek,stejny vyrobce i slozeni, v UK se casto ty same veci jmenuji jinak,to je Angliemmonica píše:ale sama pises, ze se ten lek jmenuje v ruznych zemich jinak - tedy jde o generika, ruzni vyrobci.....Pudloslava píše:ja si zase myslim,ze za leky ma nest odpovednost ten kdo je vyrabi a prodava a proto by ve vsech zemich meli byt stejna pravidla
Ale vždyť to není pravda. Každý z těch léků má jiného výrobce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:mmonica píše:Ale vždyť to není pravda. Každý z těch léků má jiného výrobce.Pudloslava píše:je to ten sami lek,stejny vyrobce i slozeni, v UK se casto ty same veci jmenuji jinak,to je Angliemmonica píše:ale sama pises, ze se ten lek jmenuje v ruznych zemich jinak - tedy jde o generika, ruzni vyrobci.....Pudloslava píše:ja si zase myslim,ze za leky ma nest odpovednost ten kdo je vyrabi a prodava a proto by ve vsech zemich meli byt stejna pravidla
oba leky vyrabi nemecka firma Desitin
- Citovat
- Upravit
mmonica píše:Alpaka píše:oba leky vyrabi nemecka firma Desitinmmonica píše:Ale vždyť to není pravda. Každý z těch léků má jiného výrobce.Pudloslava píše:je to ten sami lek,stejny vyrobce i slozeni, v UK se casto ty same veci jmenuji jinak,to je Angliemmonica píše:ale sama pises, ze se ten lek jmenuje v ruznych zemich jinak - tedy jde o generika, ruzni vyrobci.....Pudloslava píše:ja si zase myslim,ze za leky ma nest odpovednost ten kdo je vyrabi a prodava a proto by ve vsech zemich meli byt stejna pravidla
Tu tvou českou variantiu ano. Orfiril jsem našla Beacon ph.
http://www.medicines.org.uk/…e%20Granules
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ha, tak sorry, máš pravdu. Výrobci jsou stejní. Držitel registrace je v Uk jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, tak do toho moc nevidim. Tak za to asi bude moci zakonodarstvi v kazde te zemi, co se povazuje za nezadouci ucinek a co to znamena „casty“.. u nas je spis tendence pacientz desit, hlasi se prakticky cokoliv - pomalu, ze te po poziti leku prejelo auto - a pak je to v letaku. Oni sice napisou „v souvislosti s uzitim“, ale kdyz se jedna o 1-2 pripady, takl fakticky nejde usuyovat vubec na nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zažila na oddělení, že řádila nějaká viroza způsobující leukopenii. Měli to všichni včetně sestry. Současně probíhala studie nějakého nového léku. A tu leukopenii už kvuli tomu bude mít navždy zřejmě v příbaláku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luca - psala sem, že to nebudu opakovat, jelikož se to tady v diskuzi vyskytuje x-krát proč mlíko ano a je snad šumák zda sem to napsala já nebo někdo jiný ![]()
dál to tady nehodlám komentovat a téma si mažu z oblíbených - je vidět, že skupina protimlíkařek se tu snaží přesvědčit zbytek národa, aby nepil mléko a tomu já nehodlám asistovat .........jen se mi nelíbí, jak tu každému cpete Váš názor, že mléko ne a když Vám někdo napíše normální argument, tak ho hned sjedete
a zakladatelka stejně nedostala odpověd´na svou otázku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
brumdinka píše:
Luca - psala sem, že to nebudu opakovat, jelikož se to tady v diskuzi vyskytuje x-krát proč mlíko ano a je snad šumák zda sem to napsala já nebo někdo jinýdál to tady nehodlám komentovat a téma si mažu z oblíbených - je vidět, že skupina protimlíkařek se tu snaží přesvědčit zbytek národa, aby nepil mléko a tomu já nehodlám asistovat .........jen se mi nelíbí, jak tu každému cpete Váš názor, že mléko ne a když Vám někdo napíše normální argument, tak ho hned sjedete
![]()
Nikoho nepresvedcuju! Jen pisu fakta. Nikdo jste mi nenapsal, jak je mozne, ze vyskyt osteoporozy se kryje se spotrebou mlika. Cim vyssi spotreba, tim vice osteoporozy. Takze argument, ze piti mlika pusobi preventivne proti osteoporoze ponekud kulha. Mliko prekyseluje organismus, dochazi k vyplavovani vapniku…atd. Jak pisu, je to tvrzeni proti tvrzeni, vy si ale bohuzel dany studie neprectete (aby vas to nerozcililo
); naopak ja se s tvrzenim, ze je to prevence osteoporozy, setkavam neustale a bez jakyhokoliv podkladu, krome toho, ze mliko obsahuje vapnik. ![]()
Mliko klidne pijte dal, ale nepiste, jak rozhodne patri do naseho jidelnicku a dalsi tvrzeni. Pokud se mne nekdo zepta na to, jestli pit mliko, radsi napisu negativa a at se s tim kazdy popere, jak uzna za vhodny, pozivita kazdy zna. Nebudu psat: Jasne, pij to, je to zdravy! …kdyz mam pochybnosti. ![]()
Mmch. se zakladatelkou jsem si psala, myslim, ze odpoved dostala dostatecnou ![]()
Mmch. je hodne zvlastni, ze obecne lidem nevadi nizkosacharidovy ditety, mlecny diety atd., coz je pro organismus docela prusvih, ale jak se sahne na mliko, je zle. Nechapu to. ![]()
Edit: Prijde mi usmevny tvrdit, ze patri do jidelnicku proto, ze mi chutna.. Tech veci, co mi chutna a do jidelnicku nepatri, by se naslo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nataša píše:
P.S: já ve vícero článcích četla, že je UHT mléko méně stravitelné, v dalších pak, že více stravitelné.. a pak si vyberte..na rovinu, tohle posoudit nedokážu, tu stravitelnost..
Řekla bych, že je stravitelnější to UHT. Aspoň co vím od lidí, co se z normálního mlíka přímo od krávy vždycky připo… tak z krabicáku nikdy ![]()
- Citovat
- Upravit
brumdinka píše:
Luca - psala sem, že to nebudu opakovat, jelikož se to tady v diskuzi vyskytuje x-krát proč mlíko ano a je snad šumák zda sem to napsala já nebo někdo jinýdál to tady nehodlám komentovat a téma si mažu z oblíbených - je vidět, že skupina protimlíkařek se tu snaží přesvědčit zbytek národa, aby nepil mléko a tomu já nehodlám asistovat .........jen se mi nelíbí, jak tu každému cpete Váš názor, že mléko ne a když Vám někdo napíše normální argument, tak ho hned sjedete
![]()
Já protimlíkařka nejsem - psala jsem to 2×, pijeme ho celá rodina. Jen se mi nelíbilo, jak bombardujete slušně diskutující účastnici, aniž samy uvedete argumenty pro svou verzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LucaLuca píše:brumdinka píše:Já protimlíkařka nejsem - psala jsem to 2×, pijeme ho celá rodina. Jen se mi nelíbilo, jak bombardujete slušně diskutující účastnici, aniž samy uvedete argumenty pro svou verzi.
![]()
Luci dik. Ja tohle beru, beru i to, ze ho nekdo pije, protoze mu chutna. Vetsina mych kamaradu ho pije, pritom vi, ze neni tak ok, jak se tvrdi. Ja sama delam veci, ktery zdravi neprospivaji a vim to.
Nechci nikoho presvedcovat, aby neco nedelal, jen bych byla rada, kdyby lidi zacli zvazovat i negativa, nebo se o nich aspon dovedeli. O pozitivech se pise vsude, tolik, ze je to az podezrely, ovsem malokomu to prijde divny. Zvlast, kdyz se kazdou chvili pise o skodlivosti te ci one potraviny, vzapeti je to zas vyvraceno. O mliku nic moc.
A jeste jedna vec: neprijde mi, ze bych tady presvedcovala zbytek naroda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem promlíkařka a musím se zastat Ashy, argumentuje věcně, nikoho k ničemu nenutí (kromě lehkého nátlku přečíst si tu knihu
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alpaka píše:
Jsem promlíkařka a musím se zastat Ashy, argumentuje věcně, nikoho k ničemu nenutí (kromě lehkého nátlku přečíst si tu knihu)
Ale to zas jo, to je nekdy i tezky natlak
Moje mama je tezce zavisla na uzeninach, zeleninu pomalu nevidi. Zacina pomalu obracet, zacina cist…ted rika, ze je presvedcenim vegan, praxi masozrout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit