Příkrmy (kaše)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrmy (kaše)
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Máme 6,5m holčičku. Na 4,5m jsme začali s příkrmy, protože když jsme jedli, tak o jídlo jevila velký zájem. Začala jsem klasicky se zeleninou, po měsící přidala maso a po dalším čase dopolední svačinu, ovoce. Oba chody jedla nádherně a s chutí. Pak začala odmítat oběd a na sváču se taky přestávala tvářit. Takže jsem ji dva dny jen kojila a pak dala jen oběd, teď je to asi týden a dostává jen oběd, zbytek MM. Doktorka říkala, že bych už měla závést kaše. Přemýšlela jsme o tom a do kaší se mi nechce. Tak bych vás chtěla požádat o radu, zda jí ty obiloviny, co by měla v kaši můžu přidávat do obědové masozeleniny?
Moc děkuju za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli se ti do kaši nechce, tak je nedavej. Nevim v jake formě ji ty obiloviny do oběda chceš pridavat, ale podle me je tedy lepší dávat např těstoviny, ryzi. Jen by uz mela začít ochutnavat i ten lepek no, takže aspon trosku těstovin občas…
- Citovat
- Upravit
Podle mě je jedno, jestli jí budeš dávat kaše, jde spíš o postupné zavedení lepku jako takového
Takže klidně můžeš přidat trošku kuskusu (ne celozrnného) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Říkala jsem si právě, že bych uvařila rýřovou, kukuřičnou, ovesnou, jáhlovou, amaranthovou atd kaši (samozřejmě postupně) a trochu jí vždy do toho oběda zamíchala. S jídlem postupuji asi o něco pomaleji, než by se mělo. Malá totiž měla krev ve stoličce a byla alergická a většinu potravin, takže zavádím opatrně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@browneye Já myslím, že to děláš dobře
Jako čistě teoreticky to s tou kaší takhle lze udělat, ale prakticky si to neumím moc představit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@browneye Kaše nedávej pokud nechceš, je ještě malinká..když by začala baštit až v ukončeném 6.m, ke kaším by jste se mohly dosta až kolem 8.měsíce.
Každopádně pokud jde doktorce o snášenlivost lepku, můžeš jí dát pár lžiček ochutnat, ale cpát jí tím nemusíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@browneye tohle jsem našla v receptech, to by se ti mohlo hodit k vyzkoušení lepku ![]()
https://www.emimino.cz/…presnidavka/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím říct, že mě to trošku stresuje. Když doktorka začala o příkrmech, tak to bylo stylem.. „no, začněte dávat. Nejdřív 1, 2 lžičky. Pak by měla sníst 200g a sestra vám dá dvě brožurky.“ Sotva jsem zalapala po dechu a už nás vyváděla z ordinace
Právě si říkám, že kdybych jí teď dávala dopo sváču, oběd a ještě kaši, tak už to jsou 3 jídla místo MM a na to se mi zdá ještě malinká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělej to tak, jat ti tvoje intuice napovídá, to je vždycky nejlepší
Jestli kaše dávat nechceš, tak je nedávej
Jsou děti, které kromě kojení nic nechtějí do roka a také vyrostou a jsou zdravé ![]()
Jinak já to tak dělala, že jsem dětem do masozeleniny normálně přidávala i jáhly, rýži, oves, ovesné a pšeničné vločky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem teda byla ráda, že jsem kaší nahradila další kojení, ale nevidim důvod proc to neudelat tak, jak píšeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn byl plně kojeny do ukončeného pátého měsíce, pak jsem začala pomalu zavádět zeleninové a postupně masozeleninove příkrmy, kaše jsem začala dávat asi v 6,5 m, ale on byl velký jedlik a v půl roce vážil 9 kg ![]()
Pokud malá normálně prospívá, nestresovala bych se tím.
Já doteď do jídel a polévek přidávám raději vločky, ovesné, pohankové, špaldové, aj., kuskus, bulgur, jáhly, než dávat rýži, těstoviny, to jsou takové celkem prázdné potraviny, nic moc zdravého a potřebného neobsahují, pokud nejsou celozrnné. Proč by tyto potraviny nešly dávat k obědu?
Ale když jsem začala zavádět kaše a příkrmy, tak jsem nejdřív začala rýží. Bohužel mi všechny rýžové kaše a nejenom ty přišly šíleně přeslazené. Nakonec jsem objevila kaši v DM z řady DM Bio spaldová mléčná kaše a u té jsme pak zůstali, asi nejmíň sladká kaše, na jakou jsem narazila. Asi od roka a ctvrt synovi už instantní kaše nedělám a vařím mu vločky na snídani, večeře má hlavně zeleninové polévky, večeři mu už sladkou nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dickys děkuji
@Beata.xy Tak nějak to mám právě taky v plánu, děkuju
Naše malá je taky jedlik na 6m měla 8,5 kg a 71 cm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit