Příkrmy od 3. měsíce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy od 3. měsíce?
Vím, že podobných témat už tu bylo víc, ale hledám radu.
Mám chlapečka, za týden mu budou 3 měsíce. Je na sunaru, nekojím. Minulý týden sjem strávili v nemocnici se zápalem plic, byl na kyslíku, ve tředu nás propustili domů, ale od té doby jako když utne, sunar odmítá. Zkoušela jsem změnit značku, dávat stříkačkou, lžičkou, bezvýsledně. v bříšku mu kručí, evidentně brečí hladem, ale když mu dám flašku (nebo jinou kožnost krmení), vyplivne to, začne brečet a pak už pusinku neotevře. Řev, řev, řev, hlad. Ze zoufalství jsem zkusila dát do mléka špetku kakaa, najedl se a spokojenější miminko jsem neviděla. Hlídala jsem, jestli se neosype, nebude mít průjem, všechno v pořádku. Ochucená mléka jsou až od 6. měsíce, kašičky jsou od 4. měsíce. Dnesk jsem mu kaši do sunaru dala k večeři - sníženou dávku a bez problému. Ale samostatně mléko NE. Doktorka je zásadně proti jakémukoliv přidávání čehokoliv do mléka, prý musíme vydržet. Ale ona byla i proti čaji na prdíky, ten jsem dávala i staršímu synovi od 2 týdne a bez problému. V nemocnici proti čaji nenamítali nic, dokonce nám ho sami nabídli. Tak co myslíte, můžu mu přidat do mléka trošku kakaa, aby se vůbec najedl? Hladem přece být nemůže, zkoušela jsem ho nechat vyhladovět, vydržel dva dny, než mi ruply nervy a zkusila jsem to kakao. Díky za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, teda já bych kakao rozhodně nedávala, nevím, co ti napíšou holky, ale já ho nedávám ani tříleté dceři, natož takhle malému miminku, spíš bych zkusila jinou značku mlíka místo sunaru, ale kakao ani kaši fakt ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakao rozhodně ne! Je to alergen a i když poprvé nebyla žádná reakce, může být příště. Nechceš zkusit radši nějaké víc sytící mlíčko nebo jinou značku? Radši bych dala nějakou řidší kaši, než to kakao.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych kakao nedávala. Přikláním se k tomu ho nechat být
.A co ve spánku, zkoušela si to? Třeba to vypije. Mě dcera pila jednu dobu(bylo jí něco kolem 5 měsíců)taky jen ve spánku jinak odmítala. Za 4 dny už pila zase normálně. A nic jsem jí jiného nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakao určitě nedávej! Ale když uděláš slabou - řídkou - rýžovou, ovesnou kaši, nebo mixneš s kouskem banánu, tak se neboj, neumře.
Nás mámy krmily polívkama a jinýma neřestma už po 6 ti nedělí a jsme tady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co takhle spis zkusit pridat trochu ochucene kase do mleka, treba bananovou, ty jsou sice od ukonceneho 4.mesice, ale dala bych jen trosku a postupne ubirala, aby si opet zvykl na samotne mlicko.
Nebo zkouset jine druhy mleka.
Kakao bych urcite nedavala, to radeji nejake kase od ukonceneho 4.mesice. Ale obavala bych se, ze si moc zvykne na sladke.
Nechat ho vyhladovet asi nepomaha. Lehce by se radilo nechat vyrvat, vsak on hlady neumre a flasku s mlikem rad prijme, ale nevim zda bych na to mela srdce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Změnit značku mlíka jsem zkoušela, neúspěšně, samotný mlíko najednou prostě bojkotuje. Kaši jsem koupila od 4. měsíce a dělám ji slabší, do flašky se sunarem, jen abych aspoň trošku změnila chu´t, ale přesně, jak píšete, bojím se, že si zvykne na sladké. banán mě už taky napadl, zkusím zítra, ale zase..dávat každý krmení kaši nechci, aby ho pak nebolelo břicho.
nechat ho vyřvat nemůžu, neudýchal by to, stačí, když brečí chvilku a zase začíná modrat, ta nemocnice ho tak vysála, že už ani hlavičku nedrží tak, jak předtím. Stačí mu chvilka na bříšku, když pase koníky a úplně se vysílením rozklepe.
A ve spánku sunar sní, ale jen v noci, problém je v tom, že v noci jí jen jednou a eště v polospánku, když ho vzbudím na jídlo, klasika-řve a nechce. A přece nemůže jíst jen jednou denně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty bláho kakao tříměsíčňákovi, to mi přijde teda dost riskantní. vadí leckterým dospělým, natož úplně malému miminku. zkusila bych vydržet, v noci by měl přijmout flašku líp. nedávala bych ani kaše, prostě bych zkusila mléko jiné značky, případně vydržet s touhle. no a co se kaší týče, ovesnou bych nedala, tam je látka hodně podobná lepku…takže pokud by nebylo zbytí, tak rýže, jáhly.
nedostával atb sirup? ten je sladký jako cecek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakao je fuuuuj… zkus mlicko s kasi, je od ctvrteho mesice a muj maly ma rad bananove…
je to takove hustejsi mlicko do lahve, v krabickach jak od fruka..
- Citovat
- Upravit
@dandysek a tu slabsi kasi pije z flasky nebo davate lzickou? Pokud z flasky, tak bych davala dale a ubirala mnozstvi kase. Pokud lzickou, tak bych zkusila dat trochu kase a zapit samotnym mlickem, pokud nebude chtit, tak cajickem a proste zkouset.
Asi bych zkousela, snad az nabere silu, tak se k mlicku vrati.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lžičkou jsme zkoušeli, odmítá. takže kaši do sunaru a flaškou není problém. Jestli je to opravdu těma ATB, že byly sladký a on si na to zvykl??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele těžko říct, ale u takhle malýho miminka ta změna chutí ho rozhodit prostě může, snad se to brzo spraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dandysek co třeba mlíko přisladit glukopurem či mléčným cukrem (dá se koupit v lékárně) a až bude zase pít nějaké rozumné dávky, tak pomaličku sladidlo odbourávat? -teda záleží na tom, zda by to přislazený mlíko chtěl. Pak mě napadá, zda neexistují nějaká přírodní aromata, stejná, jako se dávají do těch uchucených mlék. Se přiznávám, že mi to kakao zase nepřijde jako tak tragické, pokud je ho trošinku, upřímně, dávají se horší věci. Ještě mě napadá přidat třeba kousek nadrceného vanilkového lusku, teda nevím, jak moc velký je to alergen, ale myslím, že nebude větší jak kakové boby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, to je diskuze, panečku. Kakao bych taky rozhodně nedávala. Ta kašička by nemusela vadit, když ji uděláš řídkou. Zřejmě na to někdo kápnul, když napsal to s tím sirupem. No a pak bych teda ještě zkusila jinou dětskou doktorku. Není přeci možné, aby to neřešila. Předpokládám, že malej nepřibejvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit